AKP bu adamı neden koruyor?

AKP bu adamı neden koruyor?

AKP bu adamı neden koruyor? FETÖ''nün Konya yapılanması davasında Bank Asya''daki hesabında 3.6 milyon TL olduğu ortaya çıkan Prof. Dr. Sami Karahan neden korunuyor?

Bir dönem Konya Selçuk Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan şimdilerdeyse Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde bulunan Prof. Dr. Sami Karahan'ın Cemaat geçmişi sır gibi saklanıyor. 

Erdoğan'ın eski danışmalarından Yavuz Atar'la birlikte Konya'da Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Mimoza Yayınevi'nin ortaklarından olan Sami Karahan'ın ismi, Konya'da darbe girişiminden sonra yürütülen FETÖ davasında geçmişti. Karahan'ı Bank Asya'daki hesaplarının incelemeye alan mali şube ekipleri, Karahan'a ait toplamda 3.6 milyon TL'lik hesapları ortaya çıkarmıştı. 

Şirketin ortaklarından Mehmet Ayan, Ömer Ulukapı, İbrahim Arslan’ın da FETÖ soruşturmaları kapsamında hazırlanan iddianamelerde sanık durumunda olduğu ortaya çıkmıştı. 

Karahan, ismi Cemaat'le anılmayan öğretim üyelerinin bile görevlerinden el çektirildiği, akademiden kovulduğu ve sindirildiği dönemde yükselişine devam ederek Marmara Üniversitesi'nde görev almaya başlamıştı. 

ŞUBAT 2015'TE NE DEMİŞTİ?

Karahan, AKP'nin savaş ilan ettiği 17-25 Aralık operasyonlarının ardından Bank Asya hesaplarına el konulmasına ilişkin, ''Bank Asya’ya çökenler kendilerine Strasbourg (AİHM) ve Lahey (UCM) uçağında önden yer ayırtsın. Adaletin ne olduğunu yaşayarak öğrenecekler” ifadelerini kullanmıştı. 

YANARDAĞ'A ÇİRKİN SÖZLER

Karahan, Tele 1 ve ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın Twitter hesabından yaptığı 'Suriye' temalı paylaşıma ise çirkin ifadeler kullanarak yanıt verdi. 

Karahan, Yanardağ'ı ''Ergenekon ve AKP destekçisi'' olmakla suçlarken, ''AKP çetesi ile Ergenekon terör örgütünün kurduğu ittifakın sadık destekçi'' ifadelerini kullandı. 

CEMAAT'İN KASASI

Karahan'la ilgili 11 Eylül 2016'da çıkan bir haberse Karahan'ın hesabında neden 3.6 milyon TL olduğunu açıklıyor. İşte o haberde yer alan ifadeler: 

''İncelemelerde Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde araştırma görevlisi olan A.D.'nin hesabında 46 milyon liralık hareket olduğu gözlenirken, benzer şekilde Erciyes Üniversitesinde Profesör olan A.M'nin hesabında ise 27 milyonluk hareket tespit edildi. Uşak Üniversitesi'nde doçent olan M.E.Y'nin hesabındaki hareketliliğin ise 11 milyon lira civarında olduğu belirlendi. Darbe girişiminin ardından yurtdışına kaçan ve Bank Asya'nın ortaklarından olan Prof. Dr. Sami Karahan'ın hesabında ise 3.6 milyon lira olduğu belirlendi.''

PARA KURYESİ HOCALARMIŞ

Yapılan incelemelerde tespit edilen milyoner akademisyenlerin FETÖ tarafından özel olarak seçildiği belirlendi. Yurtdışına geliş gidişleri kolay olan ve genelde vize istenmeden birçok ülkeye gidebilen akademisyenlerin, örgütün para transferlerinde kuryelik yaptığı ortaya çıktı. Bu çerçevede FETÖ'nün Akıncı İmamı olarak bilinen Adil Öksüz'ün 10 yılda 109 kez ve genelde izin almadan ABD'ye gidip örgüt liderinden talimat aldığının ortaya çıkması ile FETÖ'nün öğretim üyelerini para transferinde çok sık kullandığını gösterdi.''

GÜLEN'İN SAĞ KOLU

Karahan'la ilgili Ağustos 2017'de yine medyaya yansıyan gelişmelerde şu ifadeler kullanılıyor: 

"2007 yılında, kimsenin onlara laf söyleyemediği, çekindiği yıllarda şu anda firari olduğunu bildiğim Sami Karahan'ın, Fetullah Gülen'in sağ kolu olduğunu söyledim. Ben '4 yıl daha böyle giderse, Selçuk Üniversitesi FETÖ'nün özel okullarından farksız hale gelecektir' dedim. YÖK, o dönem müfettiş göndermeyerek bir hukuk cinayetine imza attı. Bir yıl sonra Rektör Okudan'a incelenmesi üzere dosya gönderdiler. Onlar da tabii olayın üzerini kapattı."

Karahan'a Gülen Cemaati'yle bulunan bariz bağına rağmen, neden dokunulmadığı alenen FETÖ destekçiliği yapmasına rağmen neden hakkında bir işlem başlatılmadığıysa bilinmiyor.

"AKP bu adamı neden koruyor?" haberi, 03 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 03 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP bu adamı neden koruyor? haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP bu adamı neden koruyor? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:44 Beşiktaş ile Galatasaray'ın eski sponsoru tam 563 milyon borç ile iflas etti
  2. 04:33 Almanya'da iflas krizi: Nisanda Almanya'da iflas başvuruları yüzde 28,5 arttı
  3. 04:15 Çikolata krizi sona eriyor: Kakao fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşanıyor!
  4. 04:15 Biden açıkladı: "İsrail, Refah'a geniş çaplı saldırı başlatırsa silah göndermeyi durduracağız"
  5. 03:08 Kuzey Makedonya'nın yeni cumhurbaşkanı seçildi
  6. 02:43 Promosyon alacaklar için Temmuz'a kadar beklemeye gerek yok! Tutarlar 20.000 TL'ye kadar çıkabilir
  7. 01:36 Uzman isim kötü haberi verdi: Türkiye artık suyu olmayan bir ülke!
  8. 01:33 Arda Turan'ın Fatih Terim'e yönelik yaptığı açıklama Galatasaray taraftarlarını kızdırdı!
  9. 01:33 En sevdiğiniz renk sizin hakkınızda ne söylüyor?
  10. 01:30 Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
  11. 01:30 Çocuğunuzun sağlıklı, mutlu, akıllı, yetenekli ve dirençli olmasını istiyorsanız bunları yapın!
  12. 01:28 Tamamen sindirilmesi için süzme peynirin yanında ne tüketmelisiniz?
  13. 01:25 Tüm çalışanları ilgilendiriyor: Sözleşmenizde bu madde varsa dikkat!
  14. 01:21 Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken açıklama: Deprem için riskli bölgeleri tek tek saydı!
  15. 01:18 Elinde Türk lirası olanlar dikkat: Piyasa kahini Selçuk Geçer dolar için rekor seviyeyi açıkladı!
  16. 01:15 Kirayı asla elden vermeyin: Bir kiracının başı böyle yandı
  17. 01:14 Darbe aldıkça sertleşen malzeme: Depreme karşı binalarda kullanılabilir mi?
  18. 01:11 Söyleyenden dinleyen arif gerek atasözünün anlamı
  19. 00:55 Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
  20. 00:53 Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi: Sezonun Parlayan Gol Makinesi!
Politika Haberleri