AKP''de kongre günü: Erdoğan yeniden genel başkan ve yeni MKYK belli oldu

AKP''de kongre günü: Erdoğan yeniden genel başkan ve yeni MKYK belli oldu

AKP''de kongre günü: Erdoğan yeniden genel b... AKP’nin bugün yapılan 6. Olağan Kongresi, bayram tatili öncesinde hızlı şekilde gerçekleştirildi. Erdoğan''ın yeniden genel başkan seçildiği kongrede AKP''nin yeni MKYK''sı da belli oldu.

AKP'nin 6. Olağan Büyük Kongresi gerçekleştirildi. Kongre dolayısıyla AKP'liler, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı. Kongrenin gerçekleşeceği Ankara Arena Spor Salonu çevresinde polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Spor salonuna çıkan yollar araç trafiğine kapatıldı.Türkiye'nin farklı noktalarından gelen AKP'liler güvenlik noktalarından geçerek salona giriş yaptı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara Arena Spor Salonu'na giriş yaptı. Kongreye Rusya, Çin gibi ülkelerden katılım var.

Kongrede Divan Başkanlığı'nda eski TBMM Başkanı ve bakan Mehmet Ali Şahin seçildi.

ERDOĞAN'DAN KONGRE ÖNCESİ İLK AÇIKLAMA

 Erdoğan kongre öncesi salon önünde şu açıklamaları yaptı:

"Partimiz genç dinamik olarak dünyaya en önemli mesajları bugün verecektir. Bugün yenilenerek yeni sistemle kongremizi yaparak dünyaya yeni bir mesaj vereceğiz. Onların dolarları varsa bizim de Allah'ımız var. - Yapacağımız çok şey var. Atacağımız çok adım var. 26 Ağustos'ta Malazgirt'teyiz.Tıpki Sultan Alparslan gibi yola çıkacağız"

MAHİR ÜNAL'DAN AÇIKLAMA

Kongre öncesi konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Bugün yeni arkadaşlar gelecek. Daha çok genç olacak, daha çok kadın olacak. Yeni arkadaşlarımız yeni sorumluluklar üstlenecekler" dedi.

'KAVGA YOK, GÜRÜLTÜ YOK'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Bu kongre bizim ne kadar güçlü, disiplinli bir parti olduğumuzun göstergesi. Bu kongreden sonra iki önemli daha toplantımız var. Muhalefet partisine bakın 2 aydır kongre yapalım mı yapmayalım mı bunu tartışıyorlar. Bu üzüntü verici bir şey. Muhalefetin varlığı demokrasinin sigortasıdır. Partiler arasındaki yarış proje ile olması lazım. Güçlü, vizyonu olan muhalefet iktidara da katkı yapar. Diğer partiler bu durumdayken, AK Parti'nin güçlü bir duruşu var. Kavga yok, gürültü yok... Kolektif aklın devrede oluşunun sonucunda bir karar olacak. Genel Başkan Vekilliği devam edecek. Bu daha önce de vardı. Kabine ile ilişkileri sürdüreceğiz. Kabinenin partiden kopmuş şekilde siyaset sergilemesi faydalı değil, zararlı. Bu süreçlere önem veriyoruz." dedi.

ERDOĞAN'DAN KONGRE KONUŞMASI

Kongrede tanıtım filmi gösterilmesinin ardından Erdoğan, şu açıklamaları yaptı:

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 17 yıl önce AK Parti'yi kurarken 'Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' demiştik."

AK Parti kağıt üzerinde 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulmuş bir partidir. Kağıt üzerinde 60 kurucu üyeyle kurulmuş bir partidir. AK Parti'nin asıl kurucu milletimizin bizatihi kendisidir. AK Parti'nin en olduğunu anlayabilmek için önce medeniyetimize ve tarihimize vakıf olabilmek gerekir. AK Parti başlangıçtır. AK Parti hicrettir. AK Parti Malazgirt'tir. AK Parti Anadolu'daki tüm izlerimizdir. AK Parti Selçukludur, Osmanlıdır. AK Parti fatihtir. AK Parti müdafidir. AK Parti Çanakkaledir. AK Parti Kut-ul Amaredir. AK Parti İstikbal Harbimizdir. AK Parti çok partili hayattır. AK Parti kalkınmadır. AK Parti bugündür. Velhasıl AK Parti Türkiyedir. Bunun için AK Parti'yi milletimiz kurmuştur diyoruz. AK Parti, Hz. Adem'in dünyaya gelmesiyle başlayan imtihanımızın takipçisidir.

Bazılarının dünyalarında şeref, onurlu bir hayat gibi bir hayat sürmek gibi kavramların karşılığı olmayabilir. Bugün de birileri bizi güya ekonomi, kur, döviz, yaptırım, enflasyonla tehdit ediyor. Biz de onlara diyoruz ki oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Diyoruz ki iman varsa imkan da vardır. Bu milletin karşısında duracak hiçbir fani güç tanımıyoruz. Hiç kimse bu milletle, bu ülkeyle oynamaya kalkmasın. Türk'ün cesareti ve Müslüman’ın aklı imanının tezahürüdür.

Bize stratejik ortak deyip stratejik hedef haline getirenlere teslim olmayacağız.

YENİ MKYK BELLİ OLDU


 

ERDOĞAN YENİNDEN GENEL BAŞKAN

AKP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildikten sonra yeni sistemin ilk kongresini Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1380 oyla 6. kez AKP Genel Başkanlığı'na seçildi.

TÜZÜKTE DEĞİŞİKLİKLER

Ankara Spor Salonu'nda devam eden kongrede, Tüzük Değişikliği Komisyonunca hazırlanan parti tüzüğünün bazı maddelerine ilişkin değişiklik teklifi kabul edilerek yürürlüğe girdi.

Buna göre, tüzüğün 62. maddesinin 1. fıkrasında yer alan "550" ibaresi "600" olarak değiştirildi. Tüzükte söz konusu bölüm "Seçilmesi gereken toplam delege sayısının yarısı olan 550 delegelik, illerden seçilecek milletvekili sayısına göre illere tahsis edilir." şeklindeydi.

Tüzüğün 97. maddesindeki mevcut fıkranın başına 97/1 olarak "İl başkanı, il genel meclisi grubunun ve büyükşehir ve il (merkez ilçe) belediye meclisi grubunun başkanıdır. Merkez ilçeler hariç ilçelerde ilçe başkanı ilçe belediye meclis grubunun; beldelerde ise belde başkanı belde belediye meclis grubunun başkanıdır. İl, ilçe ve belde başkanının katılamadığı grup toplantılarına 95 ve 96. maddelere göre meclis üyeleri arasından seçilmiş grup başkan vekili başkanlık eder." eklendi.

Tüzüğün altıncı kısmının birinci bölümünün başlığı "Seçimlere katılma ve seçim ittifakı" şeklinde değiştirildi.

"AKP''de kongre günü: Erdoğan yeniden genel başkan ve yeni MKYK belli oldu" haberi, 18 Ağustos 2018 tarihinde yazılmıştır. 18 Ağustos 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP''de kongre günü: Erdoğan yeniden genel başkan ve yeni MKYK belli oldu haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP''de kongre günü: Erdoğan yeniden genel başkan ve yeni MKYK belli oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:01 Bakan Uraloğlu X açıklaması yaptı: "Kanuni düzenleme gerekecek"
  2. 21:39 Özgür Özel, Erdoğan'la TBMM'deki görüşmesini şu şekilde anlattı!
  3. 21:21 İçkili Araç Kullanma Davasında, Alkol Üreten Vücuda Sahip Kişi Hakkında Karar Verildi!
  4. 21:06 Koç Holding'den Uyarı: Sahte Hesaplar ve Web Siteleri!
  5. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  6. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  7. 20:46 Güneş sisteminde dokuzuncu gezegen bulunmuş olabilir!
  8. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  9. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  10. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  11. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  12. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  13. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  14. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
  15. 20:14 Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!
  16. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  17. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  18. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  19. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  20. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
Politika Haberleri