AKP''li üyeden AKP''li başkana: Nereye gidiyor bu para?

AKP''li üyeden AKP''li başkana: Nereye gidiyor bu para?

AKP''li üyeden AKP''li başkana: Nereye gidiy... AKP''li meclis üyesi, Midyat Belediyesi''nin yaklaşık 150 milyon lira borcu olduğunu belirterek, AKP''li başkana ''Nereye gidiyor bu para?'' diye sordu.

Mardin'de, AKP'li Midyat Belediyesi geçtiğimiz günlerde 6 taşınmazın ihale usulü ile satışı için karar aldı. Karara, aynı zamanda AKP'den belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunan AKP'li Belediye Meclis üyesi İzzettin Aslan itiraz etti. Aslan'ın, ‘itibarımızı küçük düşürecektir’ gerekçesiyle Belediye Meclisi'ne sunduğu itiraz önergesine, HDP ve Saadet Partili meclis üyeleri de destek verirken önerge AKP'li üyelerin oylarıyla reddedildi. Sonrasında yaşanan tartışmalar ve tepkiler üzerine 4 adet taşınmazın satışı iptal edildi. Ancak, belediyeye ait iki taşınmazdan birisi 200 bin, diğeri ise 1 milyon 800 bin TL karşılığında satıldı.

Satış kararının yanlış olduğunu belirten AKP'li Aslan'ın verdiği önergede belediyeye dair dikkat çekici bir takım bilgilere de yer verildi. Önergede, belediyenin sadece Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK), Emekli Sandığı ve Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye (DEDAŞ) 70 milyon TL borçlu olduğu dile getirildi. 

'YANDAŞLARA PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLİYOR?'

 Satış kararıyla, "Yangından mal mı kaçırılıyor, yandaşlara peşkeş mi çekiliyor" düşüncesi ortaya çıktığını belirten Aslan, önergede şu ifadelere yer verdi:

“Belediyemizin adına kayıtlı olup, 10.12.2018 tarihinde açık artırma usulü ile satılması planlanan 6 (altı) adet taşınmazın, yakın zamanda yapılacak olan mahalli idareler seçimi arifesinde partimizi, başkanımızı, belediye meclis üyeleri ile özellikle belediye daimi encümenlerini halkın nezdinde itibarlarını küçük düşürecektir. Alınan bu yanlış karardan bir an önce dönülmesi daha sağlıklı bir adım olacaktır. İhalelerin halk arasında yanlış bir intiba bıraktığı, ‘yangından mal mı kaçırılıyor, yandaşlarına peşkeş çekiliyor' düşüncesinin hakim olduğu, bu olumsuz düşüncenin bizleri üzdüğü ve etkilediğinin bilinmesini isterim.

SSK, EMEKLİ SANDIĞI VE DEDAŞ'A MİLYONLARCA LİRA BORÇ

Ancak; belediyemizin SSK, Emekli Sandığı ile DEDAŞ AŞ.'ye takriben 70 milyon borcu olduğu hepimizce bilinmektedir. Şayet söz konusu taşınmazların satışı, şartlı olarak yukarıda adı geçen kurumların borçlarını veya buna benzer bir borcu ödemek için yapılıyor ise bu konuda meclisin bilgilendirilmesi ve ihale dosyalarına makam ve encümenler tarafından yapılan ihale sonrası elde edilen gelirlerin, adı geçen kurumların hangisine ait borcun ödenecekse, dosyaya taahhütname bırakmaları gerekmektedir…”

'TOPLAM BORÇ 150 MİLYON CİVARINDA'

Verdiği önergeye ilişkin Mezopotamya Ajansı’na konuşan Aslan, belediyenin ayrıca İller Bankası’na da 80 milyon TL borçlu olduğunu ve toplam borcun 150 milyon TL civarında olduğunu söyledi. Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun 1999 yılında belediyenin başına gelmesinin ardından personellerin SGK primlerini yatırmadığını da savunan Aslan, belediyenin DEDAŞ’a olan yaklaşık 35 milyon TL'lik borcun ise bilinçli ödenmediğini söyledi.

Aslan, “Sigortanın normalde çoktan belediyeye haciz işlemi başlatması lazımdı. DEDAŞ’ın çoktan belediyenin bütün elektriklerini kesmesi lazımdı. Yıllardır sen ödeme yapmıyorsun, neden vermiyorsun? Daha doğrusu bu para nereye gidiyor? Ödemediğin para nereye gidiyor” diye sordu. (Mezopotamya Ajansı)

"AKP''li üyeden AKP''li başkana: Nereye gidiyor bu para?" haberi, 17 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 17 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP''li üyeden AKP''li başkana: Nereye gidiyor bu para? haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP''li üyeden AKP''li başkana: Nereye gidiyor bu para? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:20 2024 DGS Başvuru Tarihleri ve Sınav Takvimi Belli Oldu
  2. 13:12 Deprem Uyarılarına Karşı Sert Tepki: Prof. Dr. Naci Görür, Eleştirilere Cevap Verdi
  3. 13:06 Vatandaşa Yedirecekleri İddia Edilen At Eti ve Sakatat Kamyonetten Çıktı: Sultangazi'de Operasyon
  4. 13:00 Türkiye Sermaye Piyasalarında Yerli ve Yabancı Yatırımcıların Varlıkları Rekor Seviyeye Ulaştı
  5. 12:56 Somerset'te 11 Yaşındaki Kızın Keşfi: Devasa Deniz Sürüngeni Fosili Bulundu!
  6. 12:52 Galeria Karstadt Kaufhof: Dev Giyim Markası İflas Etti, 92 Mağaza Kapanıyor
  7. 12:48 Şarkıcı Zeynep Bastık, Nefes Alma Sorunuyla Mücadele Ediyor
  8. 12:41 İstanbul'da UEFA Komitesi Toplantısı: Türk Futbolunun Geleceği Masaya Yatırıldı
  9. 12:37 Enerji Bakanı: Madenlerde Güvenlik Ön Planda
  10. 12:32 MSB'den Yeni Karar: İncirlik Üssü'nde Ad Değişikliği!
  11. 12:26 Manuel Neuer'in Şampiyonlar Ligi'nde Tarihi Rekoru: 58 Maçta Gol Yemedi
  12. 12:23 Uğur Dündar, Metin Akpınar'ın Kızının Babalık İddiasını Reddediyor
  13. 12:17 Unilever'den Magnum Dondurmalarda Geri Çağırma Kararı: Metal parçacıkları endişesi!
  14. 12:11 Gazze'deki Refah'a İlişkin Askeri Operasyon Planı: Amerika ve İsrail Anlaştı
  15. 12:05 Beypazarı Maden Suyu Skandalı: Bor İddiaları Türkiye'de Gıda Güvenliği Endişesini Arttırıyor
  16. 11:57 Yükseköğretim Kurulu: Türkiye, Uluslararası Öğrenciler için Tercih Edilen Bir Eğitim Merkezi
  17. 11:50 Aselsan, Türkiye'ye Hava Savunma Sistemleri İçin Önemli Sözleşme İmzaladı
  18. 11:47 Türkiye'de Hanehalkı Harcamalarında Kredi Kartı Kullanımında Hızlı Artış: Fitch Ratings Raporu
  19. 11:43 Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor
  20. 11:43 Fatih Altaylı'dan Merkez Bankası Başkanı Karahan'a İddialı Teklif
Politika Haberleri