AKP''nin kadrolaşma sistemi: Vekil olamadıysan bürokrat ol

AKP''nin kadrolaşma sistemi: Vekil olamadıysan bürokrat ol

AKP''nin kadrolaşma sistemi: Vekil olamadıys... Tarım ve Orman Bakanlığı’nda 10 genel müdür görevden alındı, 22 üst düzey atama yapıldı. Atananlar arasında AKP aday adayları ve eski bakanın ağabeyi de var.

Tarım ve Orman Bakanlığı ’nda bayram öncesinde üst düzey bürokraside geniş çaplı görevden alma gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı kararı ile aralarında Devlet Su İşleri (DSİ), Meteoroloji, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile TİGEM’in de bulunduğu 10 genel müdür görevinden alındı. Bakanlıkta üst düzey kadrolara da 22 atama gerçekleştirildi. Atananlar arasında AKP aday adayları ile eski bakanın ağabeyi de var.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ile görevden alınan genel müdürler şöyle:

DSİ Müdürü Murat Acu, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, Havyancılık Genel Müdürü Muhittin Eyimaya, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Durali Koçak, Tarım Reformu Genel Müdürü Abdullah Burak Keser, Su Yönetimi Genel Müdürü Bülent Selek, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Mehmet Mustafa Gözükara, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, TMO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kemaloğlu, TİGEM Genel Müdürü İsmail Şanlı.

Görevden alınan genel müdürlerin yerlerine ise yenileri atandı. DSİ Genel Müdürlüğü’ne genel müdür yardımcısı Mevlüt Aydın, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne Tarım ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Volkan Mutlu Coşkun, Hayvancılık Genel Müdürlüğü’ne İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’ne aynı yerde genel müdür yardımcısı olan Mustafa Altuğ Atalay atandı. Atalay daha önce AKP ’den hem Kütahya milletvekili aday adayı, hem de Kütahya belediye başkanlığı için aday adayı olmuştu.

AKP'DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLMUŞTU
Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’ne Tarım ve Orman Bakanlığı müsteşar yardımcısı Hasan Özlü atandı. Özlü aynı zamanda eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de ağabeyi. Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’ne Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş getirildi. Aktaş daha önce AKP ’den Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuştu. Aktaş, yine AKP ’den milletvekilliği aday adaylığı için de başvurmuştu. Strateji Geliştirme Başkanlığı’na Oruç Baba İnan atandı. 2000 yılı ÖSS birincisi olan İnan, son seçimlerde AKP ’den milletvekili aday adayı olmuştu

"AKP''nin kadrolaşma sistemi: Vekil olamadıysan bürokrat ol" haberi, 20 Ağustos 2018 tarihinde yazılmıştır. 20 Ağustos 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP''nin kadrolaşma sistemi: Vekil olamadıysan bürokrat ol haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP''nin kadrolaşma sistemi: Vekil olamadıysan bürokrat ol 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  2. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  3. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  4. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  5. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  6. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  7. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  8. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  9. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  10. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  11. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  12. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  13. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  14. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  15. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  16. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  17. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  18. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  19. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  20. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
Politika Haberleri