''Anadolu’da gençler çok yalnız ve umutsuz''

''Anadolu’da gençler çok yalnız ve umutsuz''

''Anadolu’da gençler çok yalnız ve umutsuz'' İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Danışmanlığını yürüten ve bir dönem Google’da görev yapmış olan Taylan Yıldız, Türkiye gezilerinde karşılaştığı gençlerin umutsuz olduğuna dikkat çekerken “İşsizlik, eğitim, asgari ücret, bunlar AKP''nin, İyi Parti’nin meselesi değil, Türkiye’nin meselesi. O zaman el ele verip birlikte çözmeliyiz” dedi.

Fotoğrafın Tamamı programında Ahu Özyurt'un sorularını yanıtlayan Dr. Taylan Yıldız, "Bu yüzyılın kaderini veri ve bilgi belirleyecek. Artık iletişim araçları çok çeşitlendi, internet var. Enerjide petrole bağımlı değiliz, yenilenebilir enerji kaynakları var ve ulaşımda da otonom araçlar var. Bu yüzyılda bu kodları çözebilen ülkeler liderliğe oynayacak." diye konuştu.

Yerli otomobil işini önemsediğini söyleyen Dr. Taylan Yıldız "Ama elektrikli otomobil yapan Tesla artık bütün bilgilerini kullanıma açtı ve Elon Musk ‘biz pil işine girmeliyiz' dedi. Türkiye olarak biz montaj atölyesi durumundayız hala. Biz tank yapıyorsak içindeki çipini yapabiliyor olmamız lazım, uçak yapıyorsak içindeki navigasyon sistemini yapıyor olmamız lazım, yüzde 3 karla sattığımız Savunma Sanayi katma değer değildir" dedi.

"GENÇLER UMUT ARIYORLAR"

Anadolu'dan gelen davetler üzerine şehirleri gezdiğini ve küçük gruplar halinde toplantılar yaptığını söyleyen Dr. Taylan Yıldız, "Kürsüsüz siyaset yapıyoruz. Daha küçük gruplarla sorular sorarak sohbet ediyoruz. Gençlerimiz önce soru soramazken toplantının sonlarına doğru artık gözleri ışıldıyor. Şunu görüyorum, Anadolu'daki gençlerimiz kendilerini çok yalnız hissediyorlar. İşlerini yapamayacaklarını hissediyorlar. Genç işsizliği had safhada. Dahası gençlere siyaset yolu da açılmıyor. Nüfusun yarısı 35 yaşın altında, onları anlamak için hiçbir şey yapmıyoruz." dedi.

'SİLİKON VADİSİ İLE TEMASTAYIZ'

Yıldız, yerel seçim öncesi çok önem verdiği Akıllı Şehirler platformunu da şöyle anlattı:

"Geçen ay ABD'de bazı temaslarım oldu. Stanford Üniversitesinde ‘akıllı şehirler insiyatifi" diye bir kuruluş var. Dünya çapında bazı şehirlerle ortaklık yapıp hem finansal hem de know-how desteği sağlıyorlar. Onları Türkiye'ye davet ettik çünkü Türkiye'de yatırım ve gelişim ortamı çok daha hızlı. ‘Türkiye'de bu alanı size açabiliriz, partner olabiliriz' dedim. Akıllı şehirler kurmak için yeni şehir kurmaya gerek yok. Mevcut kentlerimizi de akıllı hale getirebiliriz. Elektrik direklerinden internet geçirebiliriz, parkları sokakları daha güvenli hale getirebiliriz. Seul'de onlarca start-up sadece büyük veriyi kullanarak bunu yapıyor".

"GOOGLE BİZİ İZLEMİYOR, AMA FACEBOOK YANKI ODASI YARATIYOR"

Yıllarca çalıştığı arama motoru devi Google'ı da anlatan Taylan Yıldız, "Komplo teorilerine yanıt vereyim, yazdığımız her şey kaydedilmiyor. İçinden gelen birisi olarak söylüyorum bir; o kadar büyük bir veri toplama alanı değil. İkincisi, içeride o kadar ciddi filtreleme ve kontroller var ki, sizin nerede olduğunuzu ne yaptığınızı parça parça toplama şansı yok Google'ın" dedi. Buna karşılık, arama motorları ve Facebook ve Twitter gibi portalların medya ortamını bir "yankı odasına" çevirdiğini doğrulayan Yıldız "Google değil ama Twitter ve Facebook'un algoritmaları size sevdiğiniz şeyleri daha çok göstermek ve daha uzun vakit geçirmenizi sağlamak üzere kuruldu. Bu ABD'de de var. Demokratlar sadece demokratlarla, Cumhuriyetçiler de cumhuriyetçilerle konuşuyor. Bu endişe verici çünkü, bilmediğimiz ve doğru olabilecek, karşı fikirli haberlere ulaşamıyoruz. Maalesef Türkiye'de de bu sorun var ve bence Türkiye'deki sorunun çözümü insanların birbiriyle konuşmasından geçiyor" diye konuştu.

"''Anadolu’da gençler çok yalnız ve umutsuz''" haberi, 14 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 14 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan ''Anadolu’da gençler çok yalnız ve umutsuz'' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Anadolu’da gençler çok yalnız ve umutsuz'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  2. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  3. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  4. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  5. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  6. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  7. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  8. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  9. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  10. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  11. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  12. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  13. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  14. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  15. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  16. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  17. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  18. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  19. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  20. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
Politika Haberleri