Ataol Behramoğlu: O savcılara sesleniyorum hodri meydan!

Ataol Behramoğlu: O savcılara sesleniyorum hodri meydan!

Ataol Behramoğlu: O savcılara sesleniyorum h... TELE1''de yayınlanan ''Türkiye''nin Yönü'' programında Merdan Yanardağ, Ataol Behramoğlu, Barış Doster ve Mehmet Ali Güller gündemi değerlendirdi. Şair Behramoğlu''nun direnişte ve grevdeki işyerlerinde işçileri ziyaret ederek, izlenimlerini kaleme aldığı yazı dizisi konuşuldu. Aydınların, işçi sınıfıyla yeniden buluşma ihtiyacı ve çabası değerlendirildi. Türkiye''nin yaşayan en büyük şairlerinden

TELE1'de yayınlanan "Türkiye'nin Yönü" programında konuşan Merdan Yanardağ 'Bir aydınlanma mücadelesi verilecekse yeniden emekçinin yanında olmak gerek' sözlerini kullandı.

Yeni emekçi sınıf ve işçileriyle dayanışmanın önemini vurgulayan Yanardağ; 'Yaratılan yeni rejim kendi simgelerini dayatıyor" dedi. Yanardağ; yeni havalimanı ve 15 Temmuz'un da bunlardan biri olduğunu belirterek, "Laiklik bir orta sınıf fantezisi değil, esas olarak işçi sınıfı ve emekçiler için yaşamsal öneme sahip bir felsefe ve yaşam tarzıdır. Laiklik aklın ve vicdanın özgürleşmesidir. Aklı ve vicdanı özgürleşmeyen emekçiler, kendi cellatlarına oy veren kurbanlara dönüşüyor" dedi.

Şair, yazar ve düşünce insanı, Prof. Ataol Behramoğlu ise programda, 'Aydınlanma fikrinin bir özgürlük olduğunu anlatmak gerekir, aydınlanmacı olup dindar da olabilir namazını da kılabilir bir insan' ifadelerini kullandı. 

İLGİLİ HABER: Erdoğan'dan Metin Akpınar'a: Sanatçı müsvettesi, bunun bedelini ödeyecek

METİN AKPINAR VE MÜJDAT GEZEN'E SORUŞTURMA AÇILMASI

Merdan Yanardağ, Metin Akpınar'ın sözlerinin çarpıtıldığını belirtti.

Yanardağ şunları söyledi;

"Muhafazakar- Liberal ittifakının bir dönem oluşturduğu ideolojik hegemonyanın kırıldığını görüyorum. AKP iktidarı yeni rejimi inşa döneminde liberalleri buruşuk bir peçete gibi kenara attı. Ama, AKP-Cemaat iktidarına zamanında özgürlükçü ve demokratik gerekçelerle destek veren bu liberal alıkların bir bölümü, hala gerçek durumu kavrayamadı ya da kavramak istemiyor. Çünkü yanıldıklarını kabul ettikleri anda, bütün hikayeleri çöp olacak. Hasan Cemal ve Nuray Mert hala 'Kemalizmi' suçlu görüyorlar. Öyle büyük bir ihanet ettiler ki öyle mahkum oldular ki toplum nezdinde işte bu tip gerekçelere sığınıyorlar. Kemalizm'i suçlu ilan ediyorlar.

"Gerilim ve çatışma üzerinden bir siyaset yapma tarzı var Sayın Erdoğan'ın. Akpınar'ın sözlerini bir araç olarak ele aldı. Hegemonyasını kurmakta çok zorlanıyorlar. Malzemeleri yok çünkü. Necip Fazıl diyorsunuz ya da Mehmet Akif diyorsunuz bakıyorsunuz Mehmet Akif'de onlardan değil. Abdülhamit'e karşı mücadele eden JönTürk damarı olan birisi Mehmet Akif. Abdülhamitçi kesinlikle değil. O bizim muktesebatımıza aittir. Bu toplumun şairidir. 

"Hegemonyalarını üç beş kişi ile kuramadıklarından malzeme bulmaya çalışıyorlar. Sayın Erdoğan ya tüm toplumun cumhurbaşkanı olacak ya da bu eleştirileri kabul edecek. Türkiye'nin cumhurbaşkanı olmak yerine dar bir çerçeveye sıkıştırıyor kendini' ifadelerini kullandı."

BEHRAMOĞLU: O SAVCILARA SESLENİYORUM

Ataol Behramoğlu ise Akpınar'ın sözlerinin altına imzasını attığını söyleyerek; "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'sanatçı müsveddesi' sözlerini doğru bulmuyorum, ayıp. Metin Akpınar da Müjdat Gezen de bu ülkenin seçkin, kabul edilmiş sanatçılarıdır. O savcılara sesleniyorum; Metin Akpınar'ın sözlerinin altına imzamı atıyorum. Buyurun benim hakkımda da işlem yapın, hodri meydan. Akpınar bu ülkenin sanatçısıdır." dedi. 

Behramoğlu ayrıca; "Yarından itibaren bir imza kampanyası başlatacağım" diyerek, Akpınar ve Gezen'e destek çağrısı yaptı. Ataol Behramoğlu şunları söyledi:

"Sanatçı müsveddesi ne demek, hayatlarını sanata vermiş, sevilen sanatçılardır. Hakikaten haddini bilmemektir onlara dil uzatmak. Sanatçı müsveddesi demek çok büyük bir hakarettir bir sanatçıya." 

Barış Doster, 'Kimse kimseyi hedef göstermemeli hele ki cumhurbaşkanı olan biri' diyerek Akpınar ve Gezen'in hedef gösterilmesini eleştirdi.

Mehmet Ali Güller ise savcıların soruşturma açmasına; 'Erdoğan konuştu ve cumhuriyet savcıları harekete geçti' diyerek yargı bağımsızlığının sorunlu olduğuna değindi.

"Ataol Behramoğlu: O savcılara sesleniyorum hodri meydan!" haberi, 23 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 23 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ataol Behramoğlu: O savcılara sesleniyorum hodri meydan! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ataol Behramoğlu: O savcılara sesleniyorum hodri meydan! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:40 Trabzonspor'da Sürpriz Transfer Gelişmesi: Yıldız İsim İngiltere'ye!
  2. 01:40 Futbol Turnuvasında Yaşanan Bıçaklı Kavga Kameraya Yansıdı: 2’si Ağır 3 Yaralı!
  3. 01:40 Belediye 1 Euro'ya İki Katlı Evi Satışa Çıkardı! Tek Şartı Var ve Herkes Başvurabilir!
  4. 01:18 Kedi ve Köpeklerin Televizyon İzlerken Gördükleri: Şaşırtıcı Keşifler!
  5. 01:13 Pahalı Kremlere Gerek Yok! Cilt Kuruluğuna Doğal Çözümler
  6. 01:09 Kızamık Salgınında 19 Çocuk Yaşamını Kaybetti!
  7. 01:07 Bu Belirtileri Görmezden Gelmeyin: Aman Dikkat Vücudunuz Susuz Kalmış Olabilir
  8. 01:02 Fosilleşmiş Ayak İzleri Yeni Bir Dinozor Türünü Ortaya Çıkardı!
  9. 01:02 Vitamin Eksikliğine Dikkat! 40 Yaş Üstü Bireyler Bu Vitaminleri Almalı
  10. 00:53 ABD'nin Başkan Adayı Filistin İçin Düzenlenen Eylemlerde Gözaltına Alındı!
  11. 00:40 Malatya'da 3.8 Büyüklüğünde Korkutan Deprem!
  12. 00:38 Zelenskiy, Rus Saldırısının Ardından Ukrayna'nın Savunma İhtiyacını Vurguladı
  13. 00:34 Türkiye, dünyanın en gözde şehirleri listesine imzasını attı! İşte 3 Türk şehri!
  14. 00:32 Tesla Cybertruck'ın Türkiye'deki çıkış tarihi açıklandı! Metal kaportasıyla yollarda fark yaratacak
  15. 00:32 Panathinaikos kaybetti, Fatih Terim yuhalandı!
  16. 00:28 Hortum Felaketi: Guangzhou'da 5 Kişi Hayatını Kaybetti
  17. 00:26 En yüksek kira getirisine sahip iller açıklandı: Buradan ev alan köşeyi dönecek!
  18. 00:26 D100 Karayolunda trafik güvenliğini tehlikeye atanlar şahıslar yakalandı
  19. 00:21 Güney Kore'nin Beklenen Seks Festivali Son Dakika İptal Edildi!
  20. 00:20 Çanakkale'de 42 kaçak göçmen yakalandı
Politika Haberleri