Barış Akademisyenleri bir kez daha yargılandı!

Barış Akademisyenleri bir kez daha yargılandı!

Barış Akademisyenleri bir kez daha yargılandı! Barış için Akademisyenler bildirisine imza atan akademisyenlerin davası İstanbul Çağlayan Adliyesi''nde görülmeye devam etti. Görülen davalar avukatların beraat talebine karşın ertelendi.

Barış için Akademisyenler bildirisine imza atan akademisyenler AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bizzat hedef alınmış ve haklarında soruşturmalar başlatılmıştı. Birçok akademisyen üniversitlerden atılmış ve yargılanmaya başlanmıştı. Bugün de devam eden Barış için Akademisyenler davaları Çağlayan Adliyesi Ağır Ceza Mahkemelerinde görüldü. Barış Akademisyenleri'nin Twitter hesabından yapılan edinilen bilgiye göre hakimlerin, akademisyenlere yönelik kaba tutumu dikkat çekti.

Barış Akademisyenleri'nin Twitter hesabından duyurduğu görülen duruşmalar:

28. ACM’deyiz. Hocamız mevcut. Avukatımız henüz gelmeden hakim yargılamayı başlattı, hocamız avukatımız gelmeden kimlik tespiti yaptırmayacağını söyledi, hakim ‘Seni tutuklatırım’ dedi. Hocamız: -Benimle ‘sen’li konuşmayın lütfen, rica ediyorum. -Bana bak! Sen sanıksın burada.

Avukatsız yargılama devam etti. Dava 18 Ekim saat 9:15’e ertelendi. Hocamız: -Avukatsız yargılıyorsunuz, böyle bir şey mi var? -Çık dışarı! Sonraki duruşmalarımız için salon, basın dahil boşaltıldı, sadece birinci derece yakınlar alınacak.

27. ACM'de bugün görülen tek duruşmamızda hocamız iddianamenin kendisine tebliğ edilmediğini söyledi. Avukatımızın ek süre talebi kabul edildi. Dava 20 Aralık 15.00'e ertelendi. 

28. ACM’de ikinci duruşmamız izleyicisiz ve basına da izleme izni verilmeden görüldü. Hocamız mevcut değil, sağlık raporu sunuldu. Dava 13 Kasım saat 11’e ertelendi.

28. ACM’de bugünkü 3. duruşmamız da avukatımız özellikle talep etmesine rağmen izleyicisiz görüldü. Hocamız söz aldı: “Metinde vurgu yapılan #barışaçağrı mesajından başka bir amacım yoktur. Vicdani bir tepki vererek o günlerde yaşanan acıların durması için bu çağrıya katıldım.”

Hocamız (devamla): “Yöneltilen suçlamaları kabul etmiyorum ve beraatimi istiyorum.” Savcı hazır mütalaayı sundu. Avukatımız süre istedi. Dava 25 Ekim saat 10:30’a ertelendi.

24. ACM'de ilk duruşmamızda hocamız kendisini iyi hissetmediğini, savunma yapamayacağını bildirdi. Avukatımız derhal beraat talebinde bulundu. Talep reddedildi, ek süre verildi ve dava 6 Aralık saat 11'e ertelendi.

24. ACM'de ikinci duruşmamızda hocamız suçlamaları kabul etmediğini, beraatini talep ettiğini söyledi. Avukatımız gerekçeleri ve örnek kararlar ile derhal beraat ve birleştirme taleplerini sundu. Talepler reddedildi. Dava 18 Aralık 9.30'a ertelendi.

35. ACM'de bugünkü tek duruşmamıza hocamız yurtdışında olduğu için katılamıyor. Avukatlarımızın istinabe talebi kabul edildi. Dava 18 Haziran 2019 saat 9.30'a ertelendi.

32. ACM’de ilk duruşmamız başladı. Hocamız iddianamenin kendisine tebliğ edilmediğini belirtti. Avukatlarımız süre talep etti, ayrıca derhal beraat ve birleştirme taleplerimizi iletti: “Sadece iddianameler aynı değil, mütalaalar da tek tip çıkıyor.”

28. ACM'de görülen 4. ve 5. duruşmalarımıza da izleyici olarak katılmamıza izin verilmedi. Bu davalarımızın 20 Kasım 9.15'e ve 25 Ekim 9.15'e ertelendiğini avukatlarımızdan öğrendik.

"Barış Akademisyenleri bir kez daha yargılandı!" haberi, 16 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 16 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Barış Akademisyenleri bir kez daha yargılandı! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış Akademisyenleri bir kez daha yargılandı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  2. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  3. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  4. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  5. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  6. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  7. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  8. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  9. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  10. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  11. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  12. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  13. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  14. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  15. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  16. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  17. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  18. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  19. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  20. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
Politika Haberleri