''Bölgedeki tek yeşil ve deprem toplanma alanı'' tarikata verildi

''Bölgedeki tek yeşil ve deprem toplanma alanı'' tarikata verildi

''Bölgedeki tek yeşil ve deprem toplanma ala... Acıbadem sakinleri ‘bölgedeki tek yeşil ve deprem toplanma alanımız’ dediği Şehit Mete Sertbaş Parkı ve çevresini korumak için verdiği mücadeleye karşın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kulağını tıkayarak tarikata 30 yıllığına kiralanmıştı.

Acıbadem sakinleri ‘bölgedeki tek yeşil ve deprem toplanma alanımız’ dediği Şehit Mete Sertbaş Parkı ve çevresini korumak için verdiği mücadeleye karşın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) söz konusu araziyi sosyal ve kültürel tesis alanına dönüştürdü ve itirazlara da kulak tıkadı. Bölge sakinlerinin “Yeşilimiz gasp ediliyor” dediği park ve çevresi AKP’nin sevdiği vakıflardan Aziz Mahmut Hüday-i Vakfı’na 30 yıllığına kiralanmıştı.

Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak'ın haberine göre bölge sakinleri söz konusu parkın bitişiğindeki araziye Üsküdar Belediyesi tarafından verilen yapı ruhsatı ve ruhsatın dayanağı olan imar planlarının iptali istemiyle ilçe belediye ve İBB’ye karşı dava açmıştı. Bölge sakinleri mahkemeye verdikleri dilekçede TİBAŞ Vakfı tarafından “belediye hizmet birimi” olarak bin 924 metrekarelik alan ile 4 bin 93 metrekarelik parkın kamu yararına bedelsiz terk edildiğini belirtti. Söz konusu alanın deprem anında toplanabilecek tek açık ve yeşil alan olduğunu belirten bölge sakinleri inşaat sürdüğü sürece parka ve belediye hizmet alanında telafisi güç zararlar oluşacağını ifade etti. Dava dosyasına giren bilirkişi raporunda arazinin sosyal-kültürel tesis olarak kullanılmak üzere vakfa kiralandığı belirtilerek ruhsatta kullanım amacının “halka açık ikamet yerleri” şeklinde tanımlandığına dikkat çekilmişti. İnşaat İBB tarafından mühürlenmişti. Bu sürecin ardından İBB geçen temmuz ayında yeni bir imar planı hazırlayarak plana sosyal ve kültürel tesisin yapılmasının önünü açan plan notu ekledi. Bölge sakinlerinin imar planına itirazı önceki gün İBB Meclisi gündemine geldi. İBB Meclisi de bölge sakinlerinin itirazını plan notlarının “Acıbadem bölgesinde yaşayan vatandaşların ihtiyacına yönelik kamusal nitelikli belediye hizmet birimleri ve diğer sosyal kültürel tesislerin yer alacağından kamu yararı niteliği taşıdığı” gerekçesiyle oyçokluğuyla reddetti.

'DAVA AÇACAĞIZ'

Bölge sakinleri yaptıkları açıklamada “Tibaş Vakfı , Üsküdar Acıbadem -Türk Telekom yanında yer alan 6 dönümlük, arazisinin; 2 dönümlük alanın 481 metrekaresi kapalı alan, yani kültür merkezi ve yeşil alan, 4 dönümlük alanını da park yapılmak üzere Üsküdar Belediyesi’ne devretmişti. İlçe belediye ‘Kültür Merkezi Projesi’ geliştirdi, sonrasında halka yaptığı açıklamada Tibaş Parkı arazisini; kültür merkezi ve park yapacağını teyit etti. Ancak projeye bakıldığında, söz konusu arazinin Aziz Mahmut Hüdai Vakfına, yurt olarak verileceği ortaya çıktı. Binlerce mahalleliyi yok sayıp, ‘Kültür Merkezi’ adı altında, Şehit Muhtar Mete Sertbaş’ın adını kullanarak kaçak yaptığınız ve üstüne cemaate yurt olarak 30 yıllığına, ayda 4 bin TL’ye kiraladığınız binanız, yeşil alanımızı gasp ettiği sürece; itiraz etmeye devam edeceğiz. Acıbadem’de tek kalan yeşil alanımızdan elinizi çekin. Acıbadem’e cemaat yurdu değil, Tibaş Vakfı’nın bağışladığı şekilde; Acıbadem mahallesi kültürüne uygun, tiyatro, sinema konferans salonu, sergi salonu olan bir kültür merkezi ve park istiyoruz. Dava ve her türlü yasal hakkımızı kullanmaya devam edeceğiz.”

"''Bölgedeki tek yeşil ve deprem toplanma alanı'' tarikata verildi" haberi, 15 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 15 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan ''Bölgedeki tek yeşil ve deprem toplanma alanı'' tarikata verildi haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Bölgedeki tek yeşil ve deprem toplanma alanı'' tarikata verildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  2. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  3. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  4. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  5. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  6. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  7. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  8. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  9. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  10. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  11. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  12. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  13. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  14. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  15. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  16. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  17. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  18. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  19. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  20. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
Politika Haberleri