Buldan: AKP ile görüşeceğimiz tarih ve saati buradan açıklıyoruz!

Buldan: AKP ile görüşeceğimiz tarih ve saati buradan açıklıyoruz!

Buldan: AKP ile görüşeceğimiz tarih ve saati... HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis grup toplantısında yerel seçimlere dair konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dün toplanan MYK'da yerel seçimleri tartıştıklarını bildiren Buldan, tüm baskı ve engellemelere rağmen yoğun bir tempo içinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Buldan, "Topyekün saldırılara karşı topyekün mücadele içindeyiz. HDP'nin olduğu yerde mücadele, kararlılık, cesaret, umut var. HDP'nin demokratik siyasetteki kararlılığını asla ve asla hiçbir güç bozamayacak" diye konuştu. Partililere yönelik gözaltı ve tutuklamaları hatırlatan Buldan, Antep Milletvekili Mahmut Toğrul'a ceza verilmesini de "Halk idaresine saldırı" olarak değerlendirdi. Buldan, "Bu cezalarla HDP'yi korkutamasınız, yıldıramazsınız" diye ekledi.  

YEREL SEÇİMLER: İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

Böyle bir süreçte yerel seçimlere hazırlandıklarını kaydeden Buldan, hazırlıklarının önemli ölçüde tamamlandığını, 40 aşkın ilde fizibilite çalışmalarını tamamladıklarını, yüzlerce STK, yöre derneği, yurttaş girişimi ve meslek birliği ile görüştüklerini ve seçim tavkimini oluşturduklarını ifade etti. Buldan, bölgede ittifak görüşmelerinin sürdüğünü, batıda da tabanda en geniş demokratik ittifak arayışının devam ettiğini söyledi.

Adayların halkın demokratik tercihlerine göre belirleneceğini ifade eden Buldan, aday adayı başvurularının 20 Kasım ile 5 Aralık tarihleri arasında alınacağı bilgisini verdi.

Buldan, şöyle devam etti:

"Faşizmin tırmandırıldığı bir süreçte yerel seçimler stratejik bir önem taşımaktadır. Gelecek onyıllarımızı belirleyecek bir niteliğe sahiptir. 31 Mart seçimleri yerelin ötesinde merkezi de belirleyecek bir seçim olacaktır. Yerel seçimler meşruiyeti zaten tartışmalı olan tek adam rejimini Saraya hapsedecektir. Yerellerde iktidarı AKP'nin faşist zihniyetine asla teslim etmeyeceğiz."

'GÜÇ BİRLİĞİ TARİHSEL SORUMLULUKTUR'

Türkiye'de mevcut gidişattan rahatsız olmayan kimse olmadığını ifade eden Buldan, "31 Mart bu iktidardan kurtulmak için tarihi bir fırsat yaratmaktadır. Tüm demokrasi güçlerinin güç birliği yapması tarihsel bir sorumluluktur. Halklar tabanda ittifak kurabiliyorsa demokrasiden yana tüm kesimler niye ortaklaşmasın, niye birlikte hareket etmesin? Partimizin ittiaklarını genişletme, toplumun tüm ezilen kesimlerini bir araya getirerek bir demokrasi cephesi oluşturma görevi devam etmektedir. Önümüzdeki yerel seçimlerde de bir araya gelme çabamız devam edecektir. Bizim ittifak anlayışımız tepede değil tabanda, kapalı değil şeffat olacaktır" diye konuştu.

'HALKIN KARŞI OLDUĞU HİÇBİR ŞEYE EVET DEMEYECEĞİZ'

HDP'nin belediyecilik anlayışının halkın doğrudan yönetimde son söz sahibi olması anlayışına dayandığını kaydeden Buldan, "Bizler halkımızın haberi olmadan tek bir adım bile atmamaktan yanayız" dedi, tüm süreçler hakkında halkı bilgilendireceklerini ve halkın karşı olduğu hiçbir şeye evet demeyeceklerini söyledi.

'RECEP BEY SAYIŞTAY'A DA KAYYUM ATAYACAK'

HDP Eş Genel Başkanı, "Bu seçimlerde en önemli hedefimiz gaspçı kayyum siyasetini geçersiz hale getirmektir" ifadesini kullandı. Kayyumla yönetilen belediyelerin Sayıştay raporlarına yansıdığını hatırlatan Buldan, "Muhtemelen Recep bey Sayıştay'ın başına da bir kayyım atayacak" dedi.

Buldan, raporlarda geçen kayyımların yolsuzluk ve usülsüzlüklerinden örnek verdikten sonra, şunları söyledi:

"Halka söz veriyoruz hiç merak etmeyin gaspçı kayyımları 31 Mart tarihinde yargılanmak üzere Ankara'ya göndereceğiz ve o koltuklara halkın iradesiyle seçilmiş belediye eş başkanları oturacak."

'AKP İLE SANDIKTA GÖRÜŞECEĞİZ'

HDP'nin AKP ile gizlice görüştüğü iddialarına yanıt veren Buldan, "Şunu net olarak vurgulamak isterim, görüşmüyoruz ama görüşeceğiz. 31 Mart tarihinde sandıklarda görüşeceğiz. Biz AKP ile müzakere değil mücadele ediyoruz" dedi.

'AKP SAĞLIĞA ZARARLIDIR'

Gaspçı zihniyetin zulmünü yaşayan bir diğer kesimin emekçiler olduğunu ifade eden Buldan, doktorların haklarının gasp edildiğini, sağlıkta kadrolaşmanın önünün açıldığını söyledi. Buldan, doktorların çalışma hakkının gasp edilmesinin zaten sorunlu olan sağlık sistemini daha da sorunlu hale getirdiğini kaydetti. Buldan, "AKP sağlığa zararlıdır. AKP sağlıkta rant peşindedir, millet can derdindeyken AKP şehir hastanelerine müşteri verme derdindedir" dedi.

'SARAYIN PENCERESİNDEN YOKSULLUK GÖRÜNMÜYOR'

Kötü ekomomik gidişata da değinen Buldan, AKP iktidarının istihdamın arttığı yönündeki söylemlerini eleştirdi. Buldan, "Darbeyi bahane ederek doktora, öğretmene, işçiye, emekçiye savaş açan bir iktidarla karşı karşıyayız. Saray'da istihdam artmış olabilir ama Saray'ın penceresinden dışarı baktığınız zaman bir halkın yoksulluğunu, sefaletini göremezsiniz. Ülkenin iflasa doğru gittiğini görmüyorlar" diye konuştu.

'İŞÇİLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Buldan, Flormar, Cargill, Tariş işçilerinin direnişini de selamlarken, "İşçilerin onurlu direnişini sahipleniyoruz. İşçilerin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı. Buldan, demokrasi ve emek alanında yaşanan darbe sürecine karşı herkesi mücadeleye çağırdı.

"Buldan: AKP ile görüşeceğimiz tarih ve saati buradan açıklıyoruz! " haberi, 13 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 13 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Buldan: AKP ile görüşeceğimiz tarih ve saati buradan açıklıyoruz! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Buldan: AKP ile görüşeceğimiz tarih ve saati buradan açıklıyoruz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  2. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  3. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  4. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  5. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  6. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  7. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  8. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  9. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  10. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  11. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  12. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  13. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  14. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  15. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  16. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  17. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  18. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  19. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  20. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
Politika Haberleri