CHP lideri Kılıçdaroğlu: Türkiye Cumhuriyeti''nin iradesini Trump''a teslim ettin, senin yatacak yerin yok!

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Türkiye Cumhuriyeti''nin iradesini Trump''a teslim ettin, senin yatacak yerin yok!

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Türkiye Cumhuriyeti... CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. İktidarı çok sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın Atatürk''ün mirası olan İş Bankası hisselerinin hazineye geçirmek istemesine ilişkin Kenan Evren benzetmesi yaparak Erdoğan''ın diktatör olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu,  "Bu ülkede CHP olduğu sürece hiç kimse ama hiç kimse bir gelecek endişesine kapılmasın. Hangi görüşten olursa olsun hep beraber Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız" 

 CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

'SURİYELİLERİ MEMLEKETİNE GÖNDERECEK TEK PARTİ CHP'

-Dün neredeyse gazetelerin birinci sayfasından 22 göçmenin hayatını kamyon kazası sonucu kaybetmesi. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Akdeniz'de boğulan kıyıya cesedi vuran Aylan bebeği unutmuyoruz. Bütün bunların sorumlusu saray'da oturandır. Suriye'ye girmed dedik, Müslüman'ı Müslüman'a kırdırma dedik. Şimdi 4 milyon Suriyeli burada ne olacak diye düşünüyoruz.Bütün AKP seçmenine sesleniyorum Suriyelilerden memnun değilseniz neden oy veriyorsunuz. Biz kimsenin burnunu kanatmadan yaraları saracağız. Suriyelileri memleketine gönderecek tek parti CHP. Bunu yapacak siyasi irade sadece ve sadece bizde vardır.

-Geçici işçiler arasında ayrımcılık yapmak, şehitler, gaziler, vatandaşlar arasında ayrımcılık yapmak doğru değildir. İnancı, dili, kimliği ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyet'in eşit vatandaşıdır.

'SAĞLIKTA ŞİDDETİ ENGELLEYECEK TEK PARTİ CHP'

-Füsun Sayek, Türk Tabibler Birliği'nin ilk kadın başkanı. Rahmetle anıyoruz. Sorunların nasıl çözülmesi konusunda engin çalışmaları oldu. Bugün ise sağlıkta şiddet artıyor. 16 yıllık AKP iktidarı döneminde sağlıkta şiddet nedeniyle 11 hekim hayatını kaybetti. Bütün sağlık çalışanlarının tek hedefi hastayı iyileştirmek. Sağlıkta şiddeti engelleyecek çalışmaları yapacak tek parti CHP'dir. Doktor, önüne gelen hastanın inancını, dilini sormaz. Olay bir siyasi olay değil olay sağlık çalışanlarının rahat çalışabilecekleri olaydır.

'YALAN SÖYLEMEK DÖRT SEMAVİ DİNDE DE GÜNAH'

-Yalan, dört semavi dinde de günahtır. Özellikle ülkeyi yönetenlerin halka yalan söylemesi günahın ötesinde çok daha büyük bir ayıp. Gazi Hastanesi'nin bir belgesini göstermiştim hayati önem teşkil eden hastalara bakmaya devam edin. Sonra diyor ki bana 'yalan'ın da böylesi. Ah zavalı ah' diye beni suçluyıor. Bir belge önüme geldiğinde hemen o belgeye sarılmam. O belge doğru mudur? Değil midir? diye araştırıım öyle açıklarım. Benim huyum, ahlakım, inancım böyle. Gazi Üniversitesi'ni örnek vermiştim ve belgesini vermiştim. Ordu Devlet Hastanesi yine diyor ki: Hayati aciliyeti olmayan hastalarda kalp pili ameliyatı yapmayın. 

-Erdoğan'a yakışıyor yalan söylemek, makama yakışmıyor. Onun için yalan söylemek her sabah kahvaltı gibi bir şey. Her şeyden önce devleti yöneten kişilerin ahlaklı olmasıdır.

-El-Kurazî ne diyor, "Bir yalancı ancak alçak ruhlu olduğu için yalan söyler"

-Güç ve yetkileri tek elde toplarsanız devleti yönetemezsiniz, karşamaşa çıkar. Güç ve yetkiler tek merkezde de toplanmaz çağdaş devletlerde. Güç ve yetkinin dengeli dağılımı gerekiyor. Uçan kuşun bile dengesi vardır. Tek kanatlı kuş uçmaz ama bugün Türkiye'de hangi açıklı, şeffaflık var. Saray'ın maliyetini kimse bilmiyor.Şehir hastanelerinin maaliyet yine kimse bilmiyor.

-Erdoğan, 'Bu fakir bu görevde kaldığı sürece sen bu teröristi alamazsın' diyordu. Noldu? Erdoğan gönderdi... 

'HANİ AJAN DİYORDUN'

-Bizim papazı gönderdiler özel uçakla. Neredeyse utanmasalar devlet töreniyle göndereceklerdi. Hani, 'ajan' diyordun. Sen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onuru, şerefiyle nasıl oynarsın!

-Hani sen aslandın, kaplandın. Çakma kahramanlarla Türkiye yönetilemez.

-17 Ağustos 2018 Trump söylüyor. 'Onlar insanlarımızı alıkoyarken biz oturup beklemeyeceğiz' diyor. Yine tehdit ediyor. Sonra gizli tanıklar ifade değiştiriyor. Niye bu gizli tanıklar yargıyı kandırmaktan tutuklanmadılar. En büyük zararı adalet gördü. Brunson'ın serbest bırakılacağını biz Amerika'dan öğrendik. Bu kimin ayıbı... Türkiye'nin gururuyla nasıl oynuyorlar, nasıl bu hale getiriyorlar.

BAHÇELİ'YE ÇAĞRI

-Sayın Bahçeli'ye çok net çağrıda bulunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin onuruyla oynayan bu hükümete destek vermeyi sürdürecek misin?

-Ne müzakeresi yaptınız. Ya Trump yalan söylüyor ya da sen. Ama Trump'ın dediklerinin hepsi çıktı. Sen fidye istedin mi? Trump vermedi. Sen gittin koskoca Türkiye Cumuriyeti'nin iradesini Trump'a teslim ettin. Senin yatacak yerin yok!

-Trump, mahkemeye değil defalarca Erdoğan'a teşekkür ediyor. Saray'ın adliyesi bu ülkenin adli düzenine dinamit koymuştur. Bunlar gerçekten hakim olsa bu gizli tanıkların tamamını tutuklarlardı.

-Bu Merkez Bankası'na güven olur mu? Biz de Merkez Bankası Başkanı açıklama yapamaz çünkü, siyasi irade buna izin vermez.

-Krizin faturası saray'a değil halka çıkmıştır. Krizden kimler etkilenmez. İki kesim var saray ve saray'ın beslemeleri. Bir önceki yıla göre üç kat arttı Saray'ın bütçesi. Sıkınıtıyı çeken garibanlar.

İŞSİZLİK

7 milyona yaklaşıyor işsizlik sayısı. 2 milyona yakın üniversiteli işsiz var. İşsiz insan canlı bomba gibidir. Saray'da oturanların keyfi yerinde gencecik kızımız, oğlumuz işsiz. Bunun hesabı sorulmalı. 

-Diyor ki asgari ücretin altında çok az insan var emeklli maaşı alan. Asgari ücretin altında alan milyonlar var.

CEMAL KAŞIKÇI OLAYI

Bir gazeteci senin ülkende nasıl öldürülür. Senin sorumluluğunda deği mi. 

ATATÜRK'ÜN İŞ BANKASI HİSSELERİ

Atatürk'ün vasiyeti... Vasiyet herkesin yapabileceği ve hukuk güvenliği altında olan bir iradedir. Atatürk'te ölmeden önce kendi el yazısını yazıyor, vasiyet geçerli hala. Atatürk'ün İş Bankası'ndaki hisseleri hazineye alacağım diyor. Şimdi o bankaya el koyacağım diyor. Kenan Evren de aynısı yaptı o da bir diktatördü sen de aynısını yapıyorsun sen de bir diktatörsün.

Bütün kamu bankalarını perişan ettiniz. Sonra işsizlik fonundan o bankalara akıttınız bankaları kurtarmaya çalıştınız. Bankayı nasıl ele geçiririz, nasıl hortumlarız hesabı yapıyorlar.

"CHP lideri Kılıçdaroğlu: Türkiye Cumhuriyeti''nin iradesini Trump''a teslim ettin, senin yatacak y." haberi, 16 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 16 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu: Türkiye Cumhuriyeti''nin iradesini Trump''a teslim ettin, senin yatacak y.. haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP lideri Kılıçdaroğlu: Türkiye Cumhuriyeti''nin iradesini Trump''a teslim ettin, senin yatacak y.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Politika Haberleri