CHP MYK sonrası İyi Parti ittifakı ve Mansur Yavaş açıklaması

CHP MYK sonrası İyi Parti ittifakı ve Mansur Yavaş açıklaması

CHP MYK sonrası İyi Parti ittifakı ve Mansur... CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP MYK sonrası basın toplantısı düzenledi. Salıcı, gündeme dair açıklamalarda bulunurken Ankara''da adaylığı bilmeceye dönüşen Mansur Yavaş''a ilişkin de açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Oğuz Kaan Salıcı'nın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanın faizlerle arasının gayet iyi olduğunu hazırlattığı bütçeden görüyoruz. Bu bütçede toplumun dar kesimlilerine dair hiçbir şey yok. Saray'dan ihale alan, havuzun kurucusu olanların nemalandığını görüyoruz.

Son bir yıl içinde ülkede gıda fiyatları yüzde 8,5 geriledi. Türkiye'de ise yüzde 26'nın üzerinde arttı. Milli gelirimiz 2011 yılındaki milli geliri yakalıyor ancak. Sadece 2018'in ilk on ayında 1 milyon vatandaşımız icra ile karşı karşıya kalmış.

DİSK'in araştırmasına göre ülkemizde çalışanların yüzde 40 asgari ücret seviyesinde. Bizim asgari ücretimiz Çin'deki asgari ücret ile ayın seviyede.
2002'de çiftçimiz 4 kilo buğday satarak 1 litre benzin alabiliyordu şimdi 5 kilo karşılamıyor.

Büyüme rakamlarını şahlanma olarak açıklıyorlardı. Son çeyrekte mevsimsel etkileri arındırdığınızda ekonomi durgunluğa girdi, daraldı. Hükümetin lokomatif sektörü inşaatta yüzde 5'in oranında küçüldü.

DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ

Dün 10 Aralık insan hakları günüydü. Bir rapor hazırladık. 2017 yıl sonu verilerine göre cumhuriyet başsavcılıklarında hakkında işlem yapılan kişi sayısı 11 milyonu geçti. AKP iktidarında mahkemeler dolup taşıyor.

Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunda patlama yaşanıylor. 2018'de rakam 6 bini geçti.

SÖZCÜ GAZETESİNE OPERASYONA TEPKİ

Biliyorsunuz Sözcü gazetesinin 5 çalışanına dönük bir iddianame hazırlandı ve 15 yıla kadar hapis istemi var. Biz şunu biliyoruz. Bu ülkede FETÖ'nün hakim olduğu bir sistem vardı. Öyle bir sistem kurdular ki icraatları Türkiye solu tarafından iyi bilinen Hanefi Avcı Devrimci Karargah'ın kurucusu yapıldı. Genelkurmay Başkanımız İlker Başbuğ Ergenekon yöneticisi ilan edildi.

Şimdi burada da benzer bir durum var. Ömrü FETÖ ile mücadele ile geçen Necati Doğru, Emin Çölaşan Sözcü gazetesi çalışanları FETÖ'ye yardım yataklık ile karşı karşıya bırakılıyor. Sözcü'nün yayın çizgisi bellidir. Onlar hiçbir zaman ne istediğiniz de yazmadık demediler. FETÖ'yü yargıdan temizledik diyorlar ama FETÖ'nün yarattığı zihniyet hala devam ediyor.

FETÖ'cü arıyorlarsa çevrelerine baksınlar, komik pozlar veren Mustafa Varank'a baksınlar. Kendi milletvekillerine baksınlar. Ellerini bağımsız basından çeksinler. Sayın Genel Başkanımız Emin Çölaşan ve Necati Doğru'yu aradılar.

Görüşümüz şu bu konu sadece Sözcü gazetesi ile sınırlı bir konu değil: Bu muhalefeti susturmaya dönük bir hareket. Hayatın normal akışına aykırı, bir gazetecimiz Zaytung haberi demiş gerçekten öyle. Yapılmak istenen şey kendi sözünü söylemek isteyen tüm muhalif kesimi susturma hareketidir.

MANSUR YAVAŞ ADAY OLUYOR MU?

İki parti arasında yürüyen yerel seçimlerde işbirliği yapılmasına dönük çalışmalar var. Görüşmelerin içeriği ile ilgili siyasi partilerin sık sık açıklama yapmaları görüşmelere zarar verme olasığılı nedeniyel açıklama yapılmaz. Dün evet Mansur Yavaş bey ile bir görüşme yapıldı. Ama biz konu hakkında açıklama yapmanın zarar vereceği görüşündeyiz.

Sayın genel başkanlar arada bir görüşüyorlar. Bu sürecin kolaylaştırıcısı oluyorlar. Planlanmış bir görüşme yok ama olabilir.

Şimdi bu tür görüşmelerin doğası gereği iniş çıkışlar olur, tıkanmalar olur. İki saat sonra bakarsınız o tıkanıklıklar aşılır. Buna bir tarih koymak, tarihi önümüze bir engel olarak koymaktan biz kaçınırız. Siyasi süreç başladı, olabildiğince hızlı bir şekilde, toplumun tüm kesimlerini tatmin edecek bir şekilde çözülmesi için çaba sarf ediliyor.

İYİ PARTİ İLE İTTİFAK SORUSU

İllerle ilgili doğrudan bir cevap vermek, bu iddialara cevap vermek görüşmeleri sıkıntıya sokabilir. İyi niyetli bir çaba var. Biz mevcut Türkiye tablosunun değiştirilebileceği kanaatindeyiz o nedenle hassasiyet ile süreci götürüyoruz.

"CHP MYK sonrası İyi Parti ittifakı ve Mansur Yavaş açıklaması" haberi, 11 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 11 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP MYK sonrası İyi Parti ittifakı ve Mansur Yavaş açıklaması haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP MYK sonrası İyi Parti ittifakı ve Mansur Yavaş açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  2. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  3. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  4. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  5. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  6. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  7. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  8. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  9. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  10. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  11. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  12. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  13. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  14. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  15. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  16. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  17. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  18. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  19. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  20. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
Politika Haberleri