İşte CHP ve İyi Parti''nin anlaştığı il ve ilçeler!

İşte CHP ve İyi Parti''nin anlaştığı il ve ilçeler!

İşte CHP ve İyi Parti''nin anlaştığı il ve i... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimde yapacakları iş birliğine dair açıklamalarda bulundu. Kameraların karşısına birlikte geçen iki lider, 27 ilde iş birliği yapacaklarını duyurdu. Akşener''in "Sonuçlar inşallah iyi olacak" ifadesine Kılıçdaroğlu, "Evet, iyi olacak" diyerek destek verdi.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala iş birliği yapan İyi Parti ve CHP'de görüşmeler tamamlandı. Son görüşmeyi İyi Parti Genel Merkezi'nde yapan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası ortak basın açıklamasında bulundu

Açıklamadan satır başları şu şekilde:

KEMAL KILIÇDAROĞLU: GÜZEL BİR DEMOKRASİ GELENEĞİNE İMZA ATIYORUZ

Yine güzel bir demokrasi geleneğine ortak bir imza atıyoruz. Cumhuriyet tarihindeki ilk kez demokrasi ve geniş bir işbirliğini İyi Parti ile ile hayata geçiriyoruz. Beraber yaşamak huzur içinde yaşamak vatandaşa hizmet etmek ve kuruşun hesabını vatandaşa vermek istiyoruz.Yerel seçimlere kısa bir süre kala iş birliği yapan İyi Parti ve CHP'de görüşmeler tamamlandı. 

Biz barış istiyoruz, demokrasi istiyoruz… Bizler bu demokrasi anlayışını uzlaşma kültürünü bu bağlamda Türkiyenin önüne koyduğumuz için mutluyum bu bağlamda sayın genel başkana da teşekkür ediyorum..

AKŞENER: HAKARET ETMEK TÜRKİYE'Yİ YÖNETTİĞİNİ ZANNEDEN İNSANLAR İÇİN UTANÇ VERİCİDİR

Yerel seçimde ne yapacağız muhtar, il belediye ilçe başkanı Büyükşehir Belediye Başkanı seçeceğiz. Savaş tamtamları eşliğinde kutuplaştırıcı olmamalıyız. Ne Sayın Kılıçdaroğlu ne de ben da bugüne kadar cumhur ittifakını oluşturan iki siyasi partiye taciz eden bir tabir kullanmadık. Ama bu insanların tümüne hakaret etmek, onları yok zannetmek, Türkiye’yi yönetme iddiasında bulunan,yönettiğini zanneden insanlar için utanç vericidir.

Bu işbirliğinin Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah sonuçlar da iyi olacak diye düşünüyorum.

1 MART 2019 YEREL SEÇİMLERİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ-İYİ PARTİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan Yerel Seçimlere iş birliği içinde katılma kararı almışlardır. İş birliğinin temelleri 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde yapılan Millet İttifakı çerçevesinde atılmış olup, toplumun geniş kesimlerinden büyük bir destek ve teveccüh görmüştür.    

Bu iş birliği, yerel seçimlerde demokrasinin işleyişini, ülkenin huzurunu ve seçme-seçilme hakkını her şeyin üstünde tutan bir anlayışla gerçekleştirilmiştir. İş birliği, ülkemizin siyasetine hâkim olan tekçi ve kutuplaştırıcı anlayışa karşı demokratik ve uzlaşmacı siyaseti yerelde inşa etme yaklaşımına sahiptir. Bu iş birliği ülkemizin çözümsüz ve alternatifsiz olmadığını göstermektedir.

İş birliği ile CHP ve İYİ Parti birbirlerine ve topluma şunları taahhüt etmektedir:

CHP ve İyi Parti sandık sonuçlarını ve mevcut eğilim yoklamalarını dikkate almış, ayrıca toplumun tüm kesimlerinin sesine kulak vererek, *Ek-1’de belirtilen büyükşehirlerde ve bağlı ilçelerde, illerde, partilerden birinin adayıyla seçime girmeye karar vermiştir. Bu bölgelerde aday göstermeyen parti diğer partinin adayına en güçlü desteği vermeyi kabul etmiştir ve seçmenlerinin gösterilen aday etrafında kenetlenmesi için her türlü imkânını harekete geçirecektir. 
Diğer seçim bölgelerinde her iki parti de kendi adaylarıyla seçime girecektir. Her iki parti adayları, il-ilçe ve genel merkez yönetimleri bu tür yerlerde demokratik bir yarışın olması için azami gayreti gösterecek ve iş birliği ruhuna uygun davranacaktır.

Parti yönetimleri iş birliğine en güçlü hassasiyet duyguları ile yaklaşacak ve iş birliğinin demokrasimize katkı yapması için en üst düzeyde sorumluluk üstleneceklerdir.

Her iki partiden birine aday adayı müracaatında bulunmuş ancak adaylaştırılmamış kişiler, diğer siyasi partice aday gösterilmeyecektir.

Bu iş birliğinin yerel seçimlerde hizmet çıtasını yükselteceğini taahhüt ediyor, ülkemize ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyoruz


"İşte CHP ve İyi Parti''nin anlaştığı il ve ilçeler!" haberi, 25 Ocak 2019 tarihinde yazılmıştır. 25 Ocak 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İşte CHP ve İyi Parti''nin anlaştığı il ve ilçeler! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşte CHP ve İyi Parti''nin anlaştığı il ve ilçeler! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Politika Haberleri