CHP''li Özel: Bizi kim dinledi, devlet bunu açığa çıkarmalıdır

CHP''li Özel: Bizi kim dinledi, devlet bunu açığa çıkarmalıdır

CHP''li Özel: Bizi kim dinledi, devlet bunu ... Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, geçen yıl düzenlenen ''Adalet Yürüyüşü'' sırasında bazı milletvekillerinin cep telefonlarının dinlendiği iddiasıyla ilgili, "Bizi kim dinledi? Devlet bunu açığa çıkarmalıdır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, geçen yıl Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' sırasında bazı milletvekillerinin cep telefonlarının dinlendiği iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, savcılığa bilgi vermek üzere Ankara Adliyesi'ne geldi. Cumhuriyet savcısı ile görüştükten sonra adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Özel, bilişim suçlarına bakan savcının daveti üzerine adliyeye geldiklerini ve bildiklerini anlattıklarını söyledi.

'DEVLET BUNU AÇIĞA ÇIKARMALIDIR'

"Bizi kim dinledi. Devlet bunu açığa çıkarmalıdır. Buradaki hayal kırıklığı ve buradaki sıkıntı, meseleye İçişleri Bakanlığı'nın, haberleşmeden sorumlu Ulaştırma Bakanlığı'nın ve hükümetin ilgisizliği" diyen Özel, şunları kaydetti:
"Eğer dinlenen bir iktidar mensubu olsa, bakan olsa gerek Almanya düzeyinde gerek Türkiye'de büyük bir operasyon düzenlenir ve bu iş şimdiye kadar ortaya çıkarılırdı. Biz kendi davamızın takipçisi olmak durumunda kalıyoruz. Bugün Sayın Savcı'ya geldik ve bildiklerimizi anlattık. Savcılık makamının bugünkü yaklaşımından son derece memnunuz. Ancak hükümetin bu konudaki kayıtsızlığını anlayamıyoruz. Alman devletine bu konuda bir soru soruldu mu? Bir bilgi istenildi mi bu konuda? İçişleri Bakanlığı, bizim 'Adalet Yürüyüşü'müzü kim dinledi? Niye dinledi? Kaldı ki 'Adalet Yürüyüşü'ne bir IŞİD saldırısı gerçekleşti. Bombalı araç son anda engellendi. Bu bilgiler paylaşıldı. Bunun onunla bir bağlantısı var mı? Ama İçişleri Bakanı bu kadar ilgisiz ve kayıtsızsa akla şu geliyor; demek ki bizi İçişleri Bakanı mı dinledi? İçişleri Bakanlığı mı dinletti? Biz davanın takipçisiyiz. Buradan Süleyman Soylu'ya sesleniyoruz. Ölü taklidi yaparak, üç maymunu oynayarak bu işten kurtulamazsın. Ya bu yazılımı Türkiye'de alan şirketi, o şirketin kurduğu siteyi, o siteyi işletenleri bulur çıkarır adalet önüne koyarsın ve bizi kim, niye dinledi, öğreniriz. Yoksa sen ölü taklidi yaparsan sorumluluk boynundadır. Senin de peşini bırakmayız."
CHP'li Özel ayrıca, incelenmek üzere Adayet Yürüyüşü'nde kullanılan bir telefonu da Cumhuriyet savcısına teslim edeceklerini söyledi.

"CHP''li Özel: Bizi kim dinledi, devlet bunu açığa çıkarmalıdır" haberi, 20 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 20 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP''li Özel: Bizi kim dinledi, devlet bunu açığa çıkarmalıdır haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP''li Özel: Bizi kim dinledi, devlet bunu açığa çıkarmalıdır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  2. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  3. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  4. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  5. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  6. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  7. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  8. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  9. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  10. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  11. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  12. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  13. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  14. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  15. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  16. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  17. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  18. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  19. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  20. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
Politika Haberleri