Ekrem İmamoğlu: Sürpriz ilçeler alacağız ve ulaşım sorununu çözeceğiz

Ekrem İmamoğlu: Sürpriz ilçeler alacağız ve ulaşım sorununu çözeceğiz

Ekrem İmamoğlu: Sürpriz ilçeler alacağız ve ... Evren Özalkuş’un hazırlayıp sunduğu “Türkiye’nin Geleceği” Programı’nın konuğu CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu oldu.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamamalarının  satır başları şu şekide:

NEDEN CHP?

Evren Özalkuş tarafından  sorulan ''neden CHP?'' sorusuna Ekrem İmamoğlu, buna aslında çok klişe kavramlar ve tanımlar var. Ben bunlara katılan birisi değilim. Siyasi partiler genetik geçişkenliğe sahip değil. Sosyal demokrat olmak bir hayat felsefesi, bugünün Türkiyesi ve dünyasında sağ ve sol terimi klişe kalır. Sosyal Demokrat olmak nasıl bir şey? Ben bir esnaf çocuğuydum ve çocukluk arkadaşlarımla nasıl arkadaşlığımı dengelediğimi çok iyi biliyorum.

Babam beni tabiri caizse amele gibi yetiştirdi. Okuyorum, araştırıyorum, irdeliyorum... Farklı ilgi alanlarım oluşmadı mı, oluştu. Ama günün sonunda ben siyasete karar verdiğimde bana en yakın parti CHP dedim. Çünkü ben sosyal demokrattım. Ben sosyal demokratım demekten ziyade görevimi yaparken karşınıza nasıl göründüğünüz önemli.

POLEMİK ÜZERİNE KURULU BİR KAVRAM BENİM KAMPANYAMDA OLAMAYACAK

Gazetecilik eleştirel bakmaktır. Siz eleştirel bakarsınız bir çıkarım için. Ama ben hizmet için buradayım, sizin eleştirilerinize bir çare bulmam gerekir. O bakımdan ben hep böyle yaptım. Rakibi konuşmadım, rakibin üzerinden politika üretmedim, sadece çalışmalarımız üzerinden fikir yürütüm. Eleştirilere kulağımı tıkamadım ve başarılı oldum. Mantıklı bir eleştiri yapıldıysa çağırdım ve çare bulmaya çalıştım. Eleştirilerden hizmet ürettik proje ürettik.

Doğruları yapmak için çaba gösteririm. Polemik üzerine kurulu bir ortam benim kampanya sürecimde olmayacak. Ama şunu söylerim, İstanbul’un Türkiye’de nerede olduğunu, nereden nereye düştüğünü, kongre turizminde 9. sıradayken 100. sıraya nasıl düştü? Bunları tespit ederim, anlatırım. Güvenlik sıralamasında son sıralara düştük.

İSTANBUL’UN TAMAMI KAYMAK TABAKA OLMALI

İstanbul’un en önemli unsuru şu... Biz yeşil bir İstanbul istiyoruz. Havası, suyu, canlıları... Biz bunu Beylikdüzü’nde yaptık. Yaratıcı bir kent olmalı iyi beyinler üreten insanlar bu kenti terk etmemeli. Tam aksine buraya gelmeli. İSMEK’ler İstanbul’da hobi merkezi değil gençlere kadınlara meslek öğretmeli.

Ekonominin direk ve en öneli parçası olmalı. Ne yazık ki İstanbul tüm bunlardan uzaklaştı. Biz bu süreci çok hızlı değiştirebiliriz. En önemlisi adil bir kent olmalı. Taraftarına, ufacık bir zümreye hizmet etmemeli, tamamına ulaşmalı.

Biz diyoruz ki sadece bizim yönettiğimiz ilçeler değil, İstanbul’un tüm  bölgeleri kaymak tabaka olsun. Adil bir şekilde ihtiyaçlara cevap verirseniz bunu başarırsınız. İstanbul’a ilk sarılmamız gereken alanlardan birisi 350 bin genç! 18- 25 yaş arası okumuyor, mesleği yok, çalışmıyor ve bu gençler hayata bütün tutkularıyla bağlı olması gerekirken ya kahvehaneler de ya da AVM lerde bu şehri yönetenlere isyan ediyor. Halbuki o gençler bizim umudumuz olmalı. İstanbul eğitim seferberliğine muhtaç durumdadır...

Tele1 ekranlarında yayınlanan programın tamamı:

ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

İstanbul’da yaşayanlar ulaşım ve trafik en büyük sorunum diyor. Bir kişi trafikte 91 dakika geçiriyor koşullar uygun olmadığı için. Bütün bu kavramlar üzerinden insanların bu kadar şikayetçi olduğundan bahsedersek... Şimdi İstanbul’un İETT'si var, taksisi; metrosu; metrobüsu var. Ama bunların İstanbul Belediyesi'nde sandalyesi yok. Bu koordinasyonsuzluk. İBB’nin sistemi yönetme kabiliyeti bitmiştir. İrade sorunu yaşayan insanları ortak akıla davet ederseniz çözüm çok kolay olur.

Tüm ulaşım unsurlarını devreye sokacağız. Düzenli bir ulaşım ortamına kavuşmuş olacaksınız. Dünyada yüzde 85 -90 seviyeleri metronun toplu ulaşımda payı bizde yüzde 16'larda. Biz kendi aracıyla seyahat eden insanlar haline geldik. Toplu ulaşımda çare bulamayınca insanlara kendi araçlarını kullanmaya başladı ve bu da trafiklere neden oldu. Metro hatlarında vaadler tutulmadı. Bizim birinci konumuz ulaşım olacak. Göreceksiniz hayatın kritik alanlarına dokunan çok hızlı sonuç alınan koordinasyon kuracağız.

BİZ ENERJİ VE HEYECAN DOLUYUZ

Her seçimin kendine özgü psikolojisi var. Ama bir başlangıç bekleniyorsa, yerel seçim bir başlangıçtır. Ben yerel seçimin tılsımına çok inanan birisiyim. 24 Haziran'la kıyaslanacak bir durum değil. Bu önümüzde ki 5 yıl İstanbul'da başka bir ortam olsun, yine İstanbul cazibe merkezi olsun. Kaç yıldı 10 milyon turisti konuşuyoruz acaba? para bıraka..n turist mi? Değil.

Dünya'da bu tarz kentlere göre kapasitenin 3'te 1'i... Biz yeni bir dönem başlasın istiyoruz. Genç nüfusa umut vadeden yeni teknolojinin yeni anlayışın başladığı bir kent istiyoruz. Biz ezberi bozacağız. Biz enerjisi bitmiş insanlar değiliz. Biz enerji ve heyecan doluyuz. Teyzemizin diyaloğundan  örnek vereceğim. Benim sayemde tekrar vatandaşı hatırladılar. Sayın Cumhurbaşkanı aradı. Ben Ankara’daki yükünüzü alacağım diye boşa demedim.

İSTANBULLU YENİ BİR LİDER ARIYOR

İstanbul yeni bir lider arıyor. İstanbullu hemşehrilerim bir konu olduğunda yanında hissetmek istiyor. Ben öyle biriyim. Gündemde bu kavramlarda belediye başkanlığı yapacak kişi olarak kendimi görüyorum. Bir başkalarının yaptığı iyi işler olabilir, yılların bıkkınlığı olabilir. Ama bunlar geldi geçti. Bizim her anımız dolu. Sabahın çok erken saatlerinde, karanlıkta evden çıkıyoruz ve çok geç saatlere kadar çalışıyoruz. Herkese sesimizi duyurmaya çalışıyoruz...

BİNALİ YILDIRIM’IN İSTİFASI

İstifa etmemesi ile ilgili kanun maddeleri var. Sayın Binali Yıldırım tercihini bu yönde kullanıyor. Vatandaş duruma cevabını verecektir.

İNSANLARIN KÜLTÜRLERİ, DİNLERİ, DİLLERİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPMALARININ HİÇ BİR FAYDASI YOK

Biz farkındaysanız sayarız oralı buralı şuralı diye Ben siyasette o kadar narin davranmaya çalışıyorum ki inanın saymanın bile ayrıştırma olduğunu düşünüyorum . Biz insanız bu ülkede yaşayan bireyleriz. Ben bir baba olarak çocuklarım için ne düşünüyorsam şehirde ki tüm çocuklar için aynısını düşünüyorum. Bakın bu şehirde 250 bin okuma yazma bilmeyen kadın var .

Şimdi ben bu kadınların hangi coğrafyadan olduğunu saysam önemli mi? Hayır. 14 yaşında okula gitmiyorum diyen kız var. Bu kız İstanbul’un göbeğinde . İnsanların kültürleri dinleri dilleri üzerinden siyaset yapmalarının hiç bir faydası yok. Beni bu güne kadar ürettiklerimle seçsinler istiyorum o yüzden ben herkesin oyuna talibim

SÜRPRİZ İLÇELER ALACAĞIZ

AKP’den ilçeler alacağız ama çok ilçe alacağız sürpriz ilçeler var ben bir ilçeyi açıklayıp motivasyonun bozulmasını istemem. Çok yüksek bir oy oranına ulaşacağız. Her gittiğim yerde bunu insanların gözünden anlıyorum.

HEDEFLENEN OY ORANI

Evren Özalkuş’un ‘hedeflediğiniz oy oranı nedir?’ sorusuna Ekrem İmamoğlu ‘Yüzde 51 kendimizi garantide hissedeceğimiz oy oranı tabi halkımızın teveccühünün önünde durulmaz çok şaşırtacak oy oranı çakabilir. Ben bekliyorum.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENDİ TAKIMINI YARATMIŞ BU REVA MI?

Fenerbahçe Beşiktaş Galatasaray İstanbul kentinin neresinde neler yaptı belediye ama İBB kendi kulübünü kurup kendi takımını yaratmış bu reva mı? Bu markalar el üstünde tutulması gerekirken hiç bir bağ kurulmamış.

Biz öyle bir süreç hazırlıyoruz ki İstanbul’un en kıymetli markaları olan bu kulüpler onlarda işbirliğinin içinde yer alacak. Kulüplerin bağ kurması için önemli çalışmalar yapacağız. taraftarlarla işbirliği yapacağız dedim. ilk defa biri bizimle bunları konuştu seçim sürecinde ilk defa bir aday bizi ziyaret ediyor diyen kulüp başkanları oldu.

"Ekrem İmamoğlu: Sürpriz ilçeler alacağız ve ulaşım sorununu çözeceğiz" haberi, 22 Ocak 2019 tarihinde yazılmıştır. 22 Ocak 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu: Sürpriz ilçeler alacağız ve ulaşım sorununu çözeceğiz haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu: Sürpriz ilçeler alacağız ve ulaşım sorununu çözeceğiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  2. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  3. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  4. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  5. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  6. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  7. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  8. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  9. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  10. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  11. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  12. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  13. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  14. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  15. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  16. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  17. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  18. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  19. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  20. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
Politika Haberleri