Ekrem İmamoğlu’ndan Binali Yıldırım’a ilginç benzetme

Ekrem İmamoğlu’ndan Binali Yıldırım’a ilginç benzetme

Ekrem İmamoğlu’ndan Binali Yıldırım’a ilginç... Kadıköy’de katıldığı bir etkinlikte gençlerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım’ı “şarj azalınca uyarı veren kırmızı ışığa” kendisini ise “şarja takınca yanan yeşil ışığa” benzetti.

Seçim çalışmalarına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy’de düzenlenen etkinlikte üniversiteli gençlerle buluştu. Etkinliğe CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da katıldı. İstanbul’a ilişkin projelerini açıklayan İmamoğlu, sonrasında gençlerin sorularını yanıtladı.

'350 BİN GENÇ NE OKUYOR NE ÇALIŞIYOR'

İstanbul’da oldukça yoğun bir genç nüfus olduğunu vurgulayan Ekrem İmamoğlu, “18-25 yaş arası gençlerin 350 bini ne okuyor ne çalışıyor. Bu gençlerin ne geleceğe dair bir hayali ne de yapacağı işe dair bir fikri var. Bu gençleri kazanmamız gerekiyor” dedi. Bu bağlamda Saraçhane’deki belediye binasının makam odası, meclis üyelerinin çalışma yerleri dışındaki alanın önemli bir kısmını kütüphane yapacakları açıkladı. Halkla ve özellikle gençlerle iç içe olacağını aktaran İmamoğlu, içinde beş milyondan fazla kitabın yer alacağı ve Türkiye’nin ikinci büyük kütüphanesi olması hedeflenen proje için “İstanbul’u nasıl yöneteceğimize ilişkin vizyonumuzun simgesel bir göstergesi olacak” dedi.

'SURİYELİLER KENDİ HALİNE BIRAKILDI'

Ekrem İmamoğlu gençlere ilişkin sayısal veriler paylaşırken bir katılımcı “Bu rakamlara Suriyeliler dâhil mi” diye sordu. Konuşmasına devam eden İmamoğlu sonrasında, İstanbul’un belirli bölgelerinde ciddi bir Suriyeli nüfus yoğunlaşması olduğunu ve iktidarın Suriyelilerin geleceğine dair bir planının olmadığını vurguladı. Suriyeli sığınmacıların sadece aç mı değil mi olduklarıyla ilgilenildiğini söyleyen İmamoğlu, geri kalan her şeyin kendi haline bırakıldığına işaret etti. “Suriyeli sığınmacıların vatanlarına dönmesi mi, yoksa burada entegrasyonları mı sağlanacak?” diye sordu. Bu durumun hem Türkiye’nin hem de Suriyelerin sığınmacıların geleceğinde belirsizliğe yol açtığını öne sürdü.

'25 YILDIR AYNI ZİHNİYET'

Seçim çalışmaları kapsamında Bağcılar, Güngören ve Sultanbeyli’yi ziyaret ettiğine değinen İmamoğlu; bu semtlerin hemen hemen aynı olduğunu ve 25 yıldır aynı zihniyet tarafından yönetildiğini belirtti. Kişi başına düşen yeşil alanda sınırın 12 m² olduğunu hatırlatan İmamoğlu, bu semtlerdeki değerin 1 m² bile olmadığını söyledi. Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kadıköy, Beşiktaş gibi semtlere yönelik çok tartışılan kaymak tabaka tabirini eleştirirken, “keşke siz de tüm semtleri bu seviyeye çekmeye çalışsanız” diye seslendi.

MEHRUZE TEYZE OLAYI

Sultanbeyli’deki seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlerde Mehruze Teyze ile yaşadığı diyalog, son günlerin en çok konuşulan konusu oldu. Bu konuya ilişkin de açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “Karşı siyasi figürler bunu bir malzeme haline getirmek istedi, sanki kötü bir durummuş gibi göstermeye çalıştı. Bir kere ben onlardan öndeyim. Daha partimi bilmeden Mehruze Teyze’nin oyunu aldım, sonrasında duasını aldım, sonrasında kete sözü aldım. Daha ne olsun?” dedi. Sözlerine devam eden Ekrem İmamoğlu, “halktan kopmuş iktidar, benim sayemde halkı hatırladı, halkın arasında olmayı hatırladı” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehruze Teyze’yi telefonla aramış ve ziyaret edeceği belirtmişti. İmamoğlu da “Çağırırlarsa ben de giderim” sözlerini yineledi.

'BİNALİ YILDIRIM, ŞARJ AZALINCA UYARIN VEREN KIRMIZI IŞIK'

Konuşmasının ardından gençlerini sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “Binali Yıldırım seçmene oldukça sempatik gelen birisi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya ilginç bir benzetme ile cevap verdi. İmamoğlu, “Telefonunuz yanınızda mı? Şarjı var mı? Telefonlarda şarj azaldıkça kırmızı bir uyarı ışığı yanar. Binali Yıldırım o ışıktır. Telefonunuzu şarja taktığınızda bir yeşil ışık yanmaya başlar. Ben de o yeşil ışığım” dedi

"Ekrem İmamoğlu’ndan Binali Yıldırım’a ilginç benzetme " haberi, 20 Ocak 2019 tarihinde yazılmıştır. 20 Ocak 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu’ndan Binali Yıldırım’a ilginç benzetme haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu’ndan Binali Yıldırım’a ilginç benzetme 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  2. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  3. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  4. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  5. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  6. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  7. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
  8. 20:14 Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!
  9. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  10. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  11. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  12. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  13. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  14. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  15. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  16. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  17. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  18. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
  19. 19:14 Önceki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Netanyahu'nun istifasını talep etti
  20. 19:09 Borsa günü gerileyerek kapattı
Politika Haberleri