Ekrem İmamoğlu''nu ziyaret eden Kılıçdaroğlu''ndan İstanbul açıklaması

Ekrem İmamoğlu''nu ziyaret eden Kılıçdaroğlu''ndan İstanbul açıklaması

Ekrem İmamoğlu''nu ziyaret eden Kılıçdaroğlu... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu DİSK''e gerçekleştirdiği ziyarette açıklamalarda bulundu. Ankara''daki tren faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, "Ankara''da yaşanan tren kazası dolayısıyla üzüntülerimi ifade etmek isterim." dedi. Ekrem İmamoğlu''nun bugün evine giden Kılıçdaroğlu, İstanbul''a ilişkin de yaptığı açıklamada "süreç gayet iyi işliyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterileceği belirtilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile biraraya geldi. Görüşmede adaylık konusunun ele alındığı belirtildi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nu  saat 11.30 suralarında evinde ziyaret etti.  Basına kapalı olarak gerçekleşen ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da yer aldığı görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü. görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ile görüşmesinin ardından Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)’in Beşiktaş’taki genel merkezine geçti.DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile bir süre görüştü. Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine, İmamoğlu ile yaptığı görüşme için “Bizim açımızdan her ziyaret önemlidir” dedi.

Kılıçdaroğlu; 31 Mart 2019 seçimlerindeki aday belirleme sürecini için ise şöyle konuştu: “Süreç gayet iyi gidiyor. İstanbul’u Allah’ın izniyle alacağız ve İstanbul’u gerçek anlamda dünyanın en önemli metropollerinden biri haline getireceğiz. Kimliği öyle ama kişiliğinde büyük bir zafiyet yaşandı. Dolayısıyla İstanbul’a ihanet edildi.Her seferinde söylüyorum İstanbul’un göğsüne saplanan o ihanet hançerini çekip çıkaracağız.”

'KADİR İNANIR GİBİ OL'

Görüşmenin ayrıntılarıyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Ancak, CHP liderinin Ekrem İmamoğlu’nu evinde ziyaret etmesi ve kritik görüşmenin özel alanda yapılması önem taşıyor.

Kulislerde,,evde ziyaretin iki nedeninin olabileceği belirtiliyor.

Birincisi, Kılıçdaoğlu’nun, “aday sizsiniz” diyerek, özel bazı bilgileri imamoğlu ile paylaşarak, İyi Parti ve HDP çevrelerinde güven yaratacak bir çizgi izlemesini istediği şeklinde.

Kılıçdaroğlu’nun görüşmede, Ekrem İmamoğlu’na bir anlamda,, “Çözüm sürecinde Akil adam olarak görev yapan HDP’lilerin de sıcak baktığı Kadir İnanır gibi davran” dediği ileri sürülüyor.

GÖNLÜNÜ MÜ ALDI

İkinci olasılık ise, İstanbul için İyi parti ve HDP seçmenin desteğini alabileceği düşünülen başka bir isim üzerinde durulduğu yönünde. Kılıçdaroğlu’nun, ismi ön plana çıkan Ekrem İmamoğlu’nun gönlünü almak için evinde ziyaret etmiş olabileceği belirtiliyor.

İstanbul’daki Belediye Başkan adayının kim olacağı konusunun,,, İyi Parti – CHP ittifakının kesinleşmesinden sonra farklı bir özellik kazandığı, HDP’nin de gözetilerek hareket edileceği belirtiliyor. Durumun bir hafta on gün içinde netleşmesi bekleniyor.

DİSK’İ ZİYARET ETTİ

Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmesinin ardından DİSK’in (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) Beşiktaş’taki genel merkezine geldi. Ziyarette konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, son günlerde gündemde olan asgari ücret tartışmasına değinerek; “Türkiye’de işçiler gerçekten son derece zor yaşam koşullarıyla baş etmeye çalışıyor. Asgari ücretin belirlenmesi sürecini devletin toplumla yaptığı en büyük toplumsal sözleşme olarak görüyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile asgari ücret ve işçi sıkıntılarını konuştuklarını söyleyen Çerkezoğlu, görüşmeyle ilgili şöyle konuştu: “Türkiye’nin içine girdiği bu derin ekonomik sürecinde de ücretlerimizin giderek azaldığı, çalışma koşullarımızın kötüleştiği, işsizliğin her gün daha da fazla artarak artık neredeyse her evde bir işsizin olduğu süreçte emeğin haklarını koruma mücadelesinin biz aynı zamanda memleket meselesi olduğunu düşünüyoruz. Bu ülkenin geleceğini, bu ülkenin emekçilerinin hakkını, hukukunu ve Türkiye’nin geleceğini ve demokrasiyi yeniden kurmak için verdiğimiz bu mücadelede Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu ziyaretive yanımızda oluşları önemli.”

TREN FACİASI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise sabah erken saatlerde Ankara’da yaşanan tren kazasına değinerek; “Ankara’da yaşanan tren kazasında 9 vatandaşımız hayatını yitirdi. Çok sayıda yaralılar var. Başta meclis başkan vekilimiz ve Ankara milletvekilleri olmak üzere olay yerinde ilk incelemeleri yaptılar. Sabah telefonda bazı bilgiler aktardılar. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz.” dedi.

DİSK’in Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu seçildikten sonra ziyaret edemediğini ve asgari ücretle ilgili konuşmak için geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Asgari ücretin yoğun olarak tartışıldığı bu süreçte kendisini ziyaret ettim. Türkiye’nin sorunlarını, işçilerin, sendikaların sorunlarını konuştuk. Gerçekten de asgari ücret konusunda sendikaların, özellikle DİSK’in gösterdiği duyarlılığı biz de aynen yaşıyoruz. 2019 bütçe görüşmeleri sırasında açıklama yaptım. Bizim bütün belediyelerimizde asgari ücret 1 Ocak 2019 tarihiyle net 2 bin 200 lira olacak. Aynı şekilde yeni kazanacağımız belediyelerde ise Ocak-Mart arasındaki asgari ücret farkını da yine Nisan ayında işçilere ödeyeceğiz. CHP olarak bu toplumun ezilen kesimleri varsa biz onların yanındayız. Biz bugün asgari ücreti konuşuyoruz ama 1 milyon 700 kişi asgari ücretin altında ücret alıyor. Ve bunlar bir aile geçindiriyorlar.” dedi.

FIRAT’IN DOĞUSUNA OPERASYON

Fırat’ın Doğusuna yapılacak operasyonun sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Biz Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi alması gerektiğinin bilincindeyiz. Türkiye, Ortadoğu’da kendi güvenliğini sağlamak zorundadır. Orada oluşabilecek terör unsurlarına karşıda Türkiye’nin dikkatli bir politika izlemesi lazım. Türkiye’nin çıkarları gerektiriyorsa her türlü operasyonu yapma hakkına sahiptir” diye konuştu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU, FLORMAR İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan bir kozmetik firmasında sendikalı oldukları için işten çıkarılan ve 213 gündür fabrika önünde işlerine geri dönmek için eylemlerini sürdüren işçileri ziyaret etti. Bir süre, çoğunluğu kadın olan işçiler ile oturan Kılıçdaroğlu, "Şunu hiç kimse unutmasın. Türkiye'de kadınlar bir şeye itiraz ediyorlarsa, mutlaka sonucunu alırlar" dedi.

Çoğunluğu kadın olan işçilere destek veren Kılıçdaroğlu'na, CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet ve Tahsin Tarhan da eşlik etti.

İşçiler ile birlikte oturan Kemal Kılıçdaroğlu, "Çalışanların Anayasal hakları var. Anayasa'da hiç kimsenin bir sendikaya zorla üye yapılamayacağı ve hiç kimsenin de bir sendikadan atılamayacağı yazıyor. Nasıl oluyor da sendikalaşmak isteyen bir grubun işine son veriliyor. Paris'te, Fransa'da, pek çok yerde 'İşte biz medeni ülkeyiz, biz model ülkeyiz, biz Avrupa Birliği üyesiyiz, biz Avrupa Birliği'nin gerçekten önemli aktörlerinden birisiyiz' diyorlar. Türkiye'ye gelince 'Efendim sendika kurulmasın?' oluyor. Ne olacak, niye kurulmasın? Senin ülkende kuruluyor, orada hak var, hukuk var adalet var. Sendikalar da pekala patronla oturup, sözleşme yapıyorlar. Türkiye'ye gelince 'Türkiye'de olmayacak' Niçin? Şunu hiç kimse unutmasın. Türkiye'de kadınlar bir şeye itiraz ediyorlarsa, mutlaka sonucunu alırlar" dedi.


'SİZE HAKLARINIZ TESLİM EDİLİNCEYE KADAR SİZİN MÜCADELENİZİN YANINDA OLACAĞIZ'
Kendisinin her zaman işçilerin yanında olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Herkes şunu çok iyi bilsin. Ben fakirin yanındayım, emekçinin yanındayım, alın teri dökenin yanındayım. Hakkı, hukuku ve adaleti savunanların yanındayım. Siyasi görüşü ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun emek en yüce değerdir. Emek kadar değerli bir şey yoktur. Alın teri kadar değerli bir şey yoktur. Kim alın teri döküyorsa, kim çalışıyorsa, kim öğretiyorsa, kim evine helal ekmek götürüyorsa, benim başımın üstünde yeri vardır. Ben sonuna kadar onların haklarını savunacağım, her yerde ve her ortamda. Buraya işçilere destek vermek için geldim. Biz parti olarak her zaman, her yerde, her ortamda sizin yanınızda olacağız. Sizin haklarınızı savunacağız. Biz patronlarla konuştuk. Konuşmaya devam edeceğiz. Sendikacı arkadaşlarımız diyorlar, 'Fransa'ya ulaştık'. Biz de ulaşmaya çalışacağız. Size haklarınız teslim edilinceye kadar sizin mücadelenizin yanında olacağız" diye konuştu.

"Ekrem İmamoğlu''nu ziyaret eden Kılıçdaroğlu''ndan İstanbul açıklaması" haberi, 13 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 13 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu''nu ziyaret eden Kılıçdaroğlu''ndan İstanbul açıklaması haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu''nu ziyaret eden Kılıçdaroğlu''ndan İstanbul açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  2. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  3. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  4. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  5. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  6. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  7. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  8. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  9. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  10. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  11. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  12. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  13. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  14. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  15. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  16. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  17. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  18. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  19. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  20. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
Politika Haberleri