Erdoğan, Millet Bahçesi açılışında ''Gezi olaylarını yapanlar gelip görsünler çevrecilik nedir'' dedi

Erdoğan, Millet Bahçesi açılışında ''Gezi olaylarını yapanlar gelip görsünler çevrecilik nedir'' dedi

Erdoğan, Millet Bahçesi açılışında ''Gezi ol... AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, beş millet bahçesi için yapılan açılış töreninde konuşuyor.

100 günlük icraat programlarındaki bir maddenin daha hayata geçtiğini söyleyen Erdoğan, "Gezi olaylarını yapanlar, ülkenin hayrına her işin karşısına dikilenler gelip şu millet bahçesine baksınlar" dedi.

Beş millet bahçesinin toplam büyüklüğünün 1,5 milyon metrekareyi bulduğunu ifade eden Erdoğan, "Bahçemiz camiden kapalı otoparka, biyolojik göletten koku bahçelerine, etkinlik çadırından millet kıraathanesine kadar tüm ihtiyaçlara cevap verecek tesisleri barındıracak" diye konuştu.

Erdoğan, "Baruthane Millet Bahçesi yaklaşık 60 bin metrekare alan üzerine kurulu" ifadesini kullandı.

Başakşehir'deki törende konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: 

"Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı millet bahçelerinin hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Hizmete sunduğumuz millet bahçelerimizle 100 günlük icraat programımızda yer alan taahhütlerden birini daha yerine getirmiş oluyoruz. 18 ilimizdeki 33 Millet Bahçesi ile ilgili çalışmalar son aşamaya gelmiş durumda. Hedefimiz, her şehrimize en az birer Millet Bahçesi kazandırmaktır. Türkiye'nin en büyük fuar alanını Atatürk Havalimanı'ndaki o kapalı alanlarla yapmış olacağız.

100 günlük icraat programımızda yer alan taahhütlerimizden birini daha yerini getirmiş oluyoruz. Biz yaparız onlar konuşur farkımız bu. Biz durmuyoruz onlar dedikodu yapıyor onlar ne yapılırsa yapılsın karşısına dikiliyorlar. Biz 'Kanal İstanbul' diyoruz, onlar 'İstemezük' diyorlar, 'Yaptırmazuk' diyorlar. Yapacağız, yapacağız isteseniz de istemeseniz de yapacağız.

GEZİ PARKINI YİNE UNUTMADI

Gezi olaylarını yapanlar ülkenin hayrına her işin karşısına dikilenler gelip şu millet bahçelerine baksınlar gerçek çevrecilik nedir görsünler. 31 Mart 2019 seçimlerini gönül belediyeciliği seçimi olarak görüyoruz. Adını böyle koyduk.

"Bizim medeniyetimizde sömürge olarak kullanılacak arka bahçeler oluşturama geleneği yoktur. Tıpkı sırça bir köşk gibi eninde sonunda tuzla buz olmaya mahkum olduğuna inanıyoruz. Gönül coğrafyamızın tüm köşelerinde paylaşık, adalet esasına dayalı bir siyaset takip ediyoruz. Dünya beşten büyüktür itirazımızdan, Afrika politikamıza, Filistin meselesine kadar kararlı bir duruş gösterdik. Ülkemizi kendi arka bahçeleri haline getirmek isteyenlere, Çanakkale'den 15 Temmuz'a her fırsatta cevabı mileltimizle verdik. İçimizdeki darbecileri kullanarak diz çmöktürmek istyeyenler bu sefer yine eski oyunlarını yaparak kamplaştırmak istemektedirler.

TÜRKİYE İÇİN "HER TÜRLÜ DÜŞÜNCESİN ÜLKESİ" İFADELERİ

"Türkiye'nin her türlü görüşün, düşüncenin, fikrin ve zikrin hayat bulan bir ülke olması birilerini rahatsız ediyor; azgın azınlığın oyunlarıyla sarsılacak değiliz.

"KIYAFETİNDEN DOLAYI VATANDAŞIMIZA HAKARET EDİLMESİNE İZİN VERMEYİZ"

"Terör örgütlerini ve darbelerle ülkemizi bölemeyenler, suni tartışmalar ile ülkemizi kamplaştırmak yoluna gitmişlerdir. Bakınız, açık ve net söylüyorum. Biz tek parti devrinden beri milleti aşağılayan, küçümseyen, hakaret eden, kendi marjinal yaklaşımlarını topluma dayatmak isteyen azgın azınlığın oyunlarıyla sarsılacak bir ülke değiliz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu oyununa gelmedik ve gelmeyeceğiz. "Haddini bileceksin. Bana İstiklal Marşı'nı okuyup okumamaktan bahsediyor. Hadi oradan biz onunla büyüdük önce haddini bileceksin. İstiklal Marşı ile Safahat'ı yastık altı kitap olarak koyduk öyle büyüdük.

Bizim ve milletimizin karnı bu bayat oyunlara toktur. Ne Gazi Mustafa Atatürk'e ne de kılık kıyafetinden dolayı herhangi bir vatandaşımıza hakaret edilmesine izin vermeyiz. Eleştiri tabii k ide olacaktır. Türkiye'de kimse eleştirilemez değildir.

"Ülkemizi kendi arka bahçeleri haline getirmek isteyenlere Çanakkale'den İstiklal Harbimize ve 15 Temmuz'a kadar her fırsatta gereken cevabı milletçe verdik. Teröristlerin cenazelerine gitmekten geri durmayanlar teröre Kobani'ye çanak tutanları cezaevinde gidip ziyaret eden CHP'liler ve diğer siyasi parti mensupları bu ülkede bizim değerlerimize saldıramazlar.'

"Birilerinin Türkiye'yi eski, kara günlerine döndürme çabaları beyhudedir. Bu oyuna gelmeyeceğiz. 31 Mart milletin hakemliğine gidilecek gündür. Demokratik haklarımızı kullanırken en büyük cevabı vermeye hazır mıyız? Ağızlarını her açtıklarında Atatürk istismarı yapanları ama onun emanetlerini bir milim ilerletmeyenleri bir kez daha milletimizin terazisine çıkaracağız."

"Bu 5 millet bahçemiz İstanbul'umuza, milletimize hayırlı olsun. Yavrularımız, annelerimiz, babalarımız istedikleri gibi eğlensinler istiyoruz. Çocuklarımız, millet kıraathanelerinde ders çalışsınlar, keklerini yesinler, çaylarını içsinler istiyoruz. Rahat olun rahat, gönlümüz zengin..."

"Erdoğan, Millet Bahçesi açılışında ''Gezi olaylarını yapanlar gelip görsünler çevrecilik nedir'' d." haberi, 17 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 17 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan, Millet Bahçesi açılışında ''Gezi olaylarını yapanlar gelip görsünler çevrecilik nedir'' d.. haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan, Millet Bahçesi açılışında ''Gezi olaylarını yapanlar gelip görsünler çevrecilik nedir'' d.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  2. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  3. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  4. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  5. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  6. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  7. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  8. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  9. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  10. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  11. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  12. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  13. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  14. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  15. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  16. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  17. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  18. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  19. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  20. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
Politika Haberleri