Erdoğan''dan hileli seçim sonrası balkon konuşması

Erdoğan''dan hileli seçim sonrası balkon konuşması

Erdoğan''dan hileli seçim sonrası balkon kon... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şaibeli seçim sonuçlarının ardından Ankara''daki AKP Genel Merkezi''nde balkon konuşması yapıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şaibeli seçim sonuçlarının ardından Ankara'daki AKP Genel Merkezi'nde balkon konuşması yapıyor.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

'Ekranları başında bizi izleyen aziz milletim sevgili Ankaralılar değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum.

'BİZİ İKTİDARA TAŞIDINIZ'

Hiç endişeniz olmasın beşer planında hiçbir gücün önünde eğilmedik. Sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğildik. İstanbul'da cumhurbaşkanlığı konutunda yaşayan elim bir kazada küçük bir evladımız ağır bir yaralanma geçirdi. Gereken müdahaleler yapılıyor.

Sizler 3 Kasım seçimlerinde yanımızdaydınız. Bizi iktidara taşıdınız. 'Durmak yok yola devam' dediniz. 'Bu şarkı burada bitmez' dediniz. 

Sizler 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde buradaydınız. Genel Merkezimizi işgale geldiler, buradaydınız. Meclis kavşağındaydınız. Kahraman Kazan'daydınız. Gölbaşındaydınız. Nerede bir darbeci varsa karşısında oldunuz. FETÖ ihanet çetelerine ve onlarla birlikte hareket edenlere sokakları dar ettik.

'AMERİKA'DAKİ OYLARA BAKIYORUM'

Ülkemizi, bayrağımızı, ezanımızı, özgürlüğümüzü darbecilerin pençesinden hep birlikte kurtardık. Nereye kaçtılar? Amerika'ya.  Şimdi Amerika'daki oylara bakıyorum. Oradaki oylarda, ana muhalefete bayağı oy çıkmış. Siz 16 Nisan halk oylamasında sandık iradenizle yine bizim yanımızdaydınız... Bir asrın belirleyicisi olan 24 Haziran seçimlerinde yine yanımızda oldunuz. 24 Haziran seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Bu seçimin galibi demokrasidir. Milli iradedir. Milletimizin bizatihi kendisidir. Bu seçimin galibi, 81 milyon vatandaşımızın her bir ferdidir. Türk siyasi tarihinin en yüksek katılımlı serbest seçiminde sandığa giderek bu demokrasi şölenine katılan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Siz tarih yazıyorsunuz. Asırlar sizi çok farklı anacak. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere, dünyanın pek çok yerinde seçimler bizdekinin yarısını bulmayan katılımlarla yapılıyor. 

Dün darbecilerin tanklarını, toplarını, uçaklarını, helikopterlerini, silahlarını çıplak elleriyle durduran bu millet, bugün aynı ellerle istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır.

Şahsıma, ittifakıma ve partime güvenen tüm kardeşlerime, milletime şükranlarımı sunuyorum.

Ülkemize çağ atlattık. Sizler Gezi olaylarında, 17-25 Aralık'ta, 15 Temmuz'da yanımızdaydınız. Vandallara ve ihanet şebekelerine hep birlikte karşı çıktık. Özellikle 1 Kasım'da yanımızdaydınız. Ellerini ovuşturarak Türkiye'nin diz çökmesini bekleyenlere derslerini hep birlikte verdik.

Sizler 3 Kasım seçimlerinde yanımızdaydınız. Bizi iktidara taşıdınız. 'Durmak yok yola devam' dediniz. 'Bu şarkı burada bitmez' dediniz. 

Sizler 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde buradaydınız. Genel Merkezimizi işgale geldiler, buradaydınız. Meclis kavşağındaydınız. Kahraman Kazan'daydınız. Gölbaşındaydınız. Nerede bir darbeci varsa karşısında oldunuz. FETÖ ihanet çetelerine ve onlarla birlikte hareket edenlere sokakları dar ettik.

FETÖ'cüler ABD'ye kaçtı; Amerika'daki oylara bakıyorum, orada ana muhalefete fazla oy gelmiş.

'SEÇİMİN GALİBİ...'

24 Haziran seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını cenab-ı hak'tan niyaz ediyorum.

Bu seçimin galibi demokrasidir, milli iradedir.

Bu seçimin galibi 81 milyon vatandaşımızın her bir ferdidir.

Türk siyasi tarihinin en yüksek katılımlı seçiminde sandığa giderek, bu demokrasi şölenine katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Siz tarih yazıyorsunuz. Asırlar sizi çok farklı yazacak.

Dünyanın pek çok yerinde seçimler bizdekinin yarısını bile bulmayan katılımlarla yapılıyor.

Dün darbecilerin tanklarını, toplarını, uçaklarını, helikopterlerini, silahlarını çıplak elleriyle durduran bu millet bugün aynı ellerle istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır.

'EN YAKIN ARKADAŞIMIZLA ARAMIZDAKİ FARK...'

YSK Başkanı az önce bu seçimin galibinin salt çoğunlukla Erdoğan olduğunu açıklamıştır.

Bildiğiniz gibi en yakın arkadaşımızla aramızdaki fark, baktınız değil mi, 20 puanın üzerinde... 22 puan. Şahsıma, ittifakıma ve partime güvenen tüm kardeşlerime, milletime şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı'nın diğer kanadı olan MHP'nin genel başkanı olan Sayın Bahçeli'ye ve MHP mensuplarına teşekkür ediyorum.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun yadigarı Alperenler'e teşekkür ediyorum. Sandığa giderek demokratik hakkını kullanan her vatandaşıma teşekkür ediyorum. 

Türkiye bu seçimde pek çok yeniliğin yanı sıra partilerin ittifak tecrübesini de yaşamıştır.

Gece demediniz, gündüz demediniz. Koştunuz, koşturdunuz, çalıştınız çabaladınız.

Yeni yönetim sistemimizle ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamlamıştık. Meclis toplanıp Cumhurbaşkanlığı yeminimizi yapana kadar bu çalışmalarımızı tekrar gözden geçirecek ve kemale erdireceğiz.

Yemin töreninin hemen ardından da bakanlarımızı belirleyip programlarımızı uygulamaya başlayacağız. Gece gündüz çalışacağız. Türkiye bir demokrasi imtihanını daha tüm dünyaya örnek olacak şekilde geride bırakmıştır."

"Erdoğan''dan hileli seçim sonrası balkon konuşması" haberi, 25 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 25 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan''dan hileli seçim sonrası balkon konuşması haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan''dan hileli seçim sonrası balkon konuşması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri