Erdoğan''dan itiraf: Kendimizi gecekondulara kaçak yapılara mahkum ettik

Erdoğan''dan itiraf: Kendimizi gecekondulara kaçak yapılara mahkum ettik

Erdoğan''dan itiraf: Kendimizi gecekondulara... Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni''nde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz uzunca bir süre ecdadın medeniyet mirasına sırtımızı dönüp kendimizi her alanda gecekondulara kaçak yapılara mahkum ettik" dedi.

Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'gecekondu' kelimesi için düzeltme yaparak "Siyasetçiyim gecekondu ifadesini kullanmak zor ama hiç değilse kaçak yapı diyelim" diye konuştu.

"Maalesef Türkiye, eğitim ve kültür sanat politikalarında arzu ettiğimiz mesafeyi kat edememiştir" diyerek eleştiride bulunan Erdoğan, "Türkiye'nin 20253 ve 2071 vizyonunun önemli bir ayağını da kültür sanat başlığı oluşturacaktır"  diye konuştu.

Öte yandan Erdoğan, İstiklâl Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un Türkiye'ye döndükten sonra kaldığı istiklal caddesinden Mısır Apartmanı 4. katındaki evinin kamulaştırıldığını ve müze haline getirileceğini duyurdu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"(Eğitim ve kültür sanat politikalarınha eleştiri) Bize göre kültür tıpkı toprak gibi tıpkı bayrak gibi tıpkı para gibi bir milletin bağımsızlığım sembollerinden biridir.Günümüzde kültür endüstrisi öyle bir yere geldi ki dünyada tesir etmediği yer kalmadı.Türkiye maalesef eğitim ve kültür sanat politikalarında arzu ettiğimiz mesafeyi kaydedememiştir.Devlete düşen görev bireylerin bu gayreti ortaya koyabilecekleri iklimi tesis etmektir.Dilimiz öylesine büyük bir değişme uğramıştır ki dedeler torunlarının anlayamaz hale gelmiştir. Giyim kuşamdan her alana karşı bu durumlara şahit oluyoruz. Atalar yitik kaybedildiği yerde aranır derler. Bize düşen görev medeniyetimizin üç tasavvurunun kendi tarihimizde kendi geçmişimizde aramak yeniden yorumlamak ve geleceğe uyarlamaktır.

"(Taksim'de Mehmet Akif Ersoy müzesi) İstiklal Marşı, Çanakkale şiiri, Mehmet Akif'in ismini tarihe altın harflerle yazmıştır. Akif'in bize sunduğu ışığı yeteri kadar değerlendirebildiğimizde onun aziz hatırasını ancak yad etmiş olabiliriz. İstiklal marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'un Türkiye'ye döndükten sonra kaldığı istiklal caddesinden Mısır Apartmanı 4. katındaki evini kamulaştırdık. Evini müze haline getiriyoruz.

"Kültür-sanat alanındaki kısırlığı aşammız için aklımızı kullanmamız, geçmişten ve bu günden gereken dersleri çıkarmamızdır. 

"(Gecekondu-kaçak yapı) Türkiye'nin yeni Akif'lere, Tanpınar'lara, Arif Nihat Asya'lara, Kemal Tahir'lere, Dede Efendiler, Itri'ler, Neşet Ertaş'lara ihtiyacı var. Yeni Aşık Veyseller yetiştirmeden özgürlüğümüzü koruyamayız. Mimar Sinan gibi kendi alanında asırlar süren ekoller oluşturacak mimarlar yetiştirmeliyiz. Ömrüne 800 e yakın bir proje sığdıran bir isim Sinan. Ve bunlar da öyle kaçak yapılar falan değil...

"Biz uzunca bir süre ecdadın medeniyet mirasına sırtımızı dönüp kendimizi her alanda gecekondulara kaçak yapılara mahkum ettik. Halbuki bizim tarihimizde ilim ve sanat insanlarının müstesna bir yeri vardır. Siyasetçiyim gecekondu ifadesini kullanmak zor ama hiç değilse kaçak yapı diyelim.

"Kültür ve sanat tabiatı gereği sivildir, özgürdür, vesayet kabuletmeyecek bir yapıdır. Bir grup, kültür ve sanat dünyamızı esir almıştı. Bu esaret yavaş yavaş kalkıyor. Toplumların kutsallarını, inançların , bunları küçümseyen, hafife alan yahut ideolojik siparişlere göre manipüle edenlere ....

"Buna karşılık içindne çıktığı toplumla barışık edebiyat insanları asırlardır ayakta kalmayı başarmışlardır. 

"Türkiye yeni sanat insanları yetiştirmek mecburiyetindedir. 

"Türkiye'nin 20253 ve 2071 vizyonunun önemli bir ayağını da kültür sanat başlığı oluşturacaktır.

"Erdoğan''dan itiraf: Kendimizi gecekondulara kaçak yapılara mahkum ettik" haberi, 19 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan''dan itiraf: Kendimizi gecekondulara kaçak yapılara mahkum ettik haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan''dan itiraf: Kendimizi gecekondulara kaçak yapılara mahkum ettik 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  2. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  3. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  4. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  5. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  6. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  7. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  8. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  9. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  10. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  11. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  12. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  13. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  14. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  15. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  16. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  17. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  18. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  19. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  20. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
Politika Haberleri