Furkan Vakfı''ndan ''kafa kesmenin'' bir adım öncesi paylaşımı

Furkan Vakfı''ndan ''kafa kesmenin'' bir adım öncesi paylaşımı

Furkan Vakfı''ndan ''kafa kesmenin'' bir adı... "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma yönetme" suçlamalarıyla soruşturma başlatılarak kayyum atanan Furkan Vakfı''nın resmi Instagram sayfasından Yahudi ve Hristiyanları hedef alan paylaşım yapıldı. Furkan Vakfı''nın konuya ilişkin yaptığı açıklama ise paylaşımı sürdürür nitelikte...

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na hakkında başlatılan 'suç örgütü' soruşturması kapsamında vakfın genel merkezi ve yöneticilerinin evlerine Adana, Elazığ ve Niğde'de operasyon düzenlemiş ve vakfın kurucusu Alparslan Kuytul da gözaltına alınmış ve  tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Öte yandan Furkan Vakfı'na kayyum atanmıştı...

Furkan Vakfı'nın resmi Instagram sayfasında skandal bir paylaşım yer aldı. "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma yönetme, özel belgede sahtecilik, dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık, kamu kurum ve kuruluşları, tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme (FETÖ/PDY), yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak (PKK/KCK), mal varlığı değerlerinin gayri meşru kaynağını gizlemek" suçlamalarıyla soruşturma başlatılarak kayyum atanan Furkan Vakfı'nın resmi Instagram sayfasından Yahudi ve Hristiyanları hedef alan paylaşım yapıldı.

'YOLUN DAR OLAN TARAFINA SIKIŞTIRIN'

İşte o paylaşım:

"Yahudi ve Hristiyanlara öncelikle siz selâm vermeyin. Yolda onlardan biriyle karşılaştığınız zaman, onu yolun dar olan tarafına sıkıştırın"

FURKAN VAKFI'NDAN AÇIKLAMA: ŞİRK TAŞIYAN GAYRİ MÜSLİMİN MÜSLÜMANA HÜRMETİ...

"Hadisin ana mantığı kalbinde şirk barındıranlara (Ehl-i Kitab'a) karşı imanın izzetini muhafaza etmek ve Allah'a şirk içinde olan bir millete hürmet göstermenin yasaklanmasıyla alakalıdır. Çünkü Allah'a şirk içinde olanlara hürmet göstermek, inançlarındaki büyük hatayı hoş görmek, manasında algılanmaya dönüşebilir ki bu dinen kabul edilebilir bir durum değildir.

Yolu onlara daraltmaktan maksat ise, kasten onların yolunu daraltmak, onları zor durumda bırakmak manasında değildir. Bilakis bunun manası şudur:

Şayet Müslümanlarla gayri müslimlerin dar bir yolda/bir kaldırımda karşılaşırsa, Müslümanlara onlara karşı bir hürmet ve saygı hislerinden ötürü, onlara ikramda bulunmak niyetiyle yol vermesinler ve onlara hürmet göstererek imanın izzetini zedelemesinler. Onlar normal yollarına devam etsinler, karşı taraftaki gayri müslim kenara çekilmek durumunda kalabilir. (Munavi, Feyzu'l-Kadir, 6/386)

Bu durumda dışardan bakan; Müslümanın bir müşriğe hürmet gösterdiğine değil, kalbinde şirk taşıyan gayri müslimin Müslümana hürmet göstergesine şahir olur. Bu, Allah'a Tehvid ile iman etmenin, şirke karşı izzetidir.

Dolayısıyla bu hadiste konu kişilerin diğer kişilere üstünlüğü değil inançların yani Tehvid inancının şirke üstünlüğüdür.

Müslümanlar kalplerindeki üstün inancın farkında olmalı, kimseye karşı aşağılık duygusuna kapılmamalı ve izzetini muhafaza etmelidir"

"Furkan Vakfı''ndan ''kafa kesmenin'' bir adım öncesi paylaşımı" haberi, 26 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 26 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Furkan Vakfı''ndan ''kafa kesmenin'' bir adım öncesi paylaşımı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Furkan Vakfı''ndan ''kafa kesmenin'' bir adım öncesi paylaşımı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 14 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:05 App Store'un Yeni Dönemi: PS1 Deneyimi iPhone ve iPad'e Geliyor!
  2. 15:02 Fatih'te Yavru Kedi Olayı: Sanığa 4 Yıl 6 Ay Hapis Cezası
  3. 14:59 Beşiktaş Futbol Direktörü Samet Aybaba, Oyuncularını Sert Bir Şekilde Eleştirdi!
  4. 14:53 Bengisu Avcı'nın Molokai Kanalı Geçişi Deniz Anası Engeline Takıldı
  5. 14:46 Pınar Karşıyaka ve Galatasaray Arasındaki Play-off Çeyrek Final Heyecanı Başlıyor!
  6. 14:44 Jandarma Operasyonuyla DAEŞ Üyeleri Yakalandı: Şanlıurfa'da Geniş Kapsamlı Operasyon
  7. 14:38 Sumatra'daki Marapi Yanardağı Patlaması: En Az 41 Kişi Hayatını Kaybetti, Yüzlerce Ev Zarar Gördü
  8. 14:34 Maslak'ta Trafik Tartışması: Levyeyle Dikiz Aynası Kırıldı!
  9. 14:29 Enflasyon Verileri Piyasalarda Dalgalanma Beklentisi Yaratıyor
  10. 14:25 THY ve AJet Miles&Smiles Programlarını Birleştiriyor: Yolcular Detayları Merak Ediyor
  11. 14:20 Fıstıklı Kurabiye: Geleneksel Lezzetin Yeniden Yorumu!
  12. 14:08 Hermes Varisinin Beklenmedik Kararı: Servetin Yarısını Bir Bahçıvana Bırakıyor
  13. 13:51 Evde Lezzet Şöleni: Haşhaşlı Açma Tarifiyle Sofralarınızı Renklendirin!
  14. 13:50 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Brüksel'de Avrupa İle Temaslarda Bulunuyor
  15. 13:40 Kenya'da Şiddetli Yağışlar: Ölü Sayısı 277'ye Ulaştı
  16. 13:25 Ev kredisi faizleri yükseldi: Nakit parası olanlar için indirim fırsatı
  17. 13:25 Borsa günün ilk yarısında yükseldi
  18. 13:25 Fidan: "Netanyahu dünya için güvenlik problemi haline geldi"
  19. 13:25 14 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
  20. 13:17 Bulaşık Makinenizi Doğal Yöntemlerle Temizleyin!
Politika Haberleri