Haydar Baş''a 90 milyonluk şantaj: Parayı öde davayı çekelim

Haydar Baş''a 90 milyonluk şantaj: Parayı öde davayı çekelim

Haydar Baş''a 90 milyonluk şantaj: Parayı öd... Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 5 Ekim’de görülen duruşmasında, sanıklardan Avukat Lütfullah Önder’in ifadesi dikkat çekti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2014 yılında başvuran Meral Eraslan, BTP genel başkanı Haydar Baş'a eşi ile olan ticari ilişkisinden doğan zarar nedeniyle zorla çok sayıda boş senedi imzalayarak verdiklerini, adlarına kayıtlı gayrimenkullerin de ellerinden alındığını iddia etti.

2015 yılında savcılık tarafından fadesi alınan Dr. Mustafa Eraslan, eşinin iddialarını doğrulayıp iki kişinin saldırısına uğrayarak ayağının kırıldığını ifade etti. 2014 yılında başlayan soruşturma 2016 yılında davaya dönüştü. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Haydar Baş, Lütfullah Önder ve Mustafa Eraslan'ı darp ettiği iddia edilen Maşallah Tarhan'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında, “Nitelikli yağma" ve “Açığa atılan imzanın kötüye kullanılması"suçlarından dava açıldı.

DİKKAT ÇEKEN İFADE

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 5 Ekim’de görülen duruşmasında, sanıklardan Avukat Lütfullah Önder’in ifadesi dikkat çekti.

Duruşma zabtına da geçen Av. Lütfullah Önder’in ifadeleri şöyle:

“16 Temmuz 2018 tarihli duruşmadan hemen sonra Mustafa Eraslan’nın avukatı Selim Yavuz, arkadaşımız Fuat Şengül’ü arayarak buluştular. Bu görüşmede bazı kişilerin ismini kullanarak 14 Milyon 750 bin dolar ödenmesi halinde işin çözüleceğini aksi halde yargılamanın kendi kontrollerinde yürüdüğünü söyledi. Sonrasında ismi geçen bazı kişiler ile bizzat ben görüştüm. O kişilerde yanımda şahit varken – istenen parayı ödemezseniz ceza alacaksınız- dediler.  Mahkemenin önceki başkanının bu dosya yüzünden gittiğini, yeni heyet oluşturulurken katkılarının olduğunu, talep edilen parayı ödemek dışında çıkar yol olmadığını ifade ettiler. Hatta beyanda bulunan şahıs, -Selim Yavuz benim de avukatımdır- dedi.  Bunun üzerine Selim Yavuz beni telefonla aradı. Ben; Mustafa Eraslan’nın bu ticari ilişkide borçlu olduğunu, bunun bu ticari ilişkiyi bilen herkes tarafından çok iyi bilindiğini, bu borcun ne kadarının ödeneceği, ne kadarından feragat edileceğini konuşacaksak konuşalım. Biz para isteyeceğiz deyince buluşup konuşmadık.”

GÖRÜŞMEYİ KABUL ETTİ

Önder’in bu ifadeleri duruşmada bulunan Avukat Selim Yavuz’a soruldu. Mustafa Eraslan’ın avukatı Selim Yavuz, söz konusu iddia üzerine görüşmeyi doğrulayarak “Müvekkilim Mustafa Eraslan kendisinden yağmalanan paraların kendisine ödenmesini ve bu durumda uzlaşabileceğimizi Fuat Şengül'e buluşmamızda söyledim. Fuat Şengül konunun muhatabı olmadığını söyledi. Müvekkilim 14.000.000 küsur dolar zararı vardır, bu ödenmez ise şikayetimizin devam edeceğini söyledim. Zararımız ödenmedi, şikayetimiz de devam ediyor. Ben Fuat Şengül'e yargılamanın bizim kontrolümüzde olduğu yönünde bir beyanda bulunmadım. Lütfullah Önder'in bu konuda beyanları yalandır, bana göre mahkemeyi baskı altında tutmak için bu şekilde beyanda bulunuyor. Buna gerek yoktur, savunmalarını yapabilirler” dedi.

DURUŞMA 28 ARALIK’A ERTELENDİ

Sanık avukatları duruşmada ayrı ayrı savunma yaptılar. Mahkeme, duruşmayı 28 Aralık tarihine erteledi.  

"Haydar Baş''a 90 milyonluk şantaj: Parayı öde davayı çekelim" haberi, 19 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Haydar Baş''a 90 milyonluk şantaj: Parayı öde davayı çekelim haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Haydar Baş''a 90 milyonluk şantaj: Parayı öde davayı çekelim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:51 Fenerbahçe Opet,Sultanlar Ligi'nde Eczacıbaşı'yı Yenerek Şampiyon!Kutlama'daki Fotoğraf Gündem Oldu
  2. 14:47 Rakıya zam geliyor: Tarih açıklandı
  3. 14:45 Rakı severlere kötü haber: TBYD Başkanı zam için tarih verdi!
  4. 14:42 Araç Kiralama Giderlerinde Kamuda İsraf Alarmı
  5. 14:34 Sığınmacıları Ruanda'ya Gönderme Kararı: İngiltere'nin Tartışmalı Adımı
  6. 14:31 Güneş Kremi: Yaz Aylarının Vazgeçilmezi ve Cilt Dostu Koruyucunun Faydaları!
  7. 14:30 Heyecanla Beklenen Ölümlü Dünya 2'nin Netflix Yayın Tarihi Belli Oldu!
  8. 14:30 Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden müjde! 1 Mayıs itibariyle 1 TL'ye düşürülüyor
  9. 14:26 Boeing'in 787 Üretimindeki Sorunlar ve FAA Gözetimi: Havacılık Devi Zorluklarla Karşı Karşıya
  10. 14:24 ABD Kısıtlamalarına Rağmen: Nvidia Çipleri Çin'de Alıcı Buluyor
  11. 14:20 Kağıthane'de Tehlikeli Yolculuklar: Çocuklar Risk Altında!
  12. 14:15 Türkiye'nin iş gündemi Beştepe'de: Çalışma Meclisi'nde neler konuşulacak?
  13. 14:15 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  14. 14:09 Albanese, Elon Musk'ı Twitter'daki Tutumu Nedeniyle Eleştirdi
  15. 14:06 Kayseri’den milli takıma 13 sporcu birden gitti!
  16. 14:06 Beşiktaş Transfer Çalışmaları: Nicolas Valentini İddiaları ve Boca Juniors'tan Açıklama
  17. 14:03 Duracell ve Doğa Koleji İş Birliğiyle Atık Pil Toplama Kampanyası: Battery Friend Forever
  18. 14:00 Cübbeli Ahmet'ten şeyh açıklaması geldi: İsmailağa Cemaati'nde 'Post'a kim oturacak?
  19. 13:59 Derbide Taraftar Dehşeti! O Yıldız Futbolcunun Başına Bıçak Denk Geldi!!
  20. 13:58 Hazine İki Tahvil İhalesiyle Toplamda 31.7 Milyar TL Borçlandı
Politika Haberleri