HDP''den MHP''nin af teklifine destek!

HDP''den MHP''nin af teklifine destek!

HDP''den MHP''nin af teklifine destek! HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, MHP''nin TBMM''ye sunduğu af teklifine olumlu baktığını söyledi. Gergerlioğlu, "Kişisel olarak affın genişletilmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 24 Haziran öncesi gündeme getirdiği ve geçtiğimiz günlerde Meclis'e sunulan af teklifine HDP'den destek geldi.

T24'ten Hülya Karabağlı'nın haberine göre, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 211 bin olan kapasitenin 253 bine çıktığını bu sayının iki ay önce 246 bin olduğunu belirtti. Gergerlioğlu, "Kişisel olarak affın genişletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sadece yüz kızartıcı suçlar dışarıda tutularak bir genişletilmeli yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Gelecek 5 yılda yapılması planlanan 225 cezaevinin maddi olarak büyük bir yük getireceği yorumunu yapan HDP’li Gergerlioğlu, MHP’nin af teklifine ilişkin sorusu önergesini şu sözlerle değerlendirdi: "MHP’nin daha çok adli suçlara yönelik bir af çalışması var. Sonuçta bu bir girişim, adli anlamda insanların sıkıntısı var ancak, biz sadece affın tek bir boyutuyla ele alınmaması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü cezaevlerinde durum sıkıntılı, son yıllarda gayri adil yargılamalar yoğun bir şekilde yapılı ve insanların bir adalet ve af beklentisi var. Çünkü, adalete, hukuka maalesef siyaset karışmış durumda, alınan kararların çoğu siyasi kararlar. Ergenekon’dan bugüne kadar birçok davada biz bu kararların siyasi olduklarını gördük. Şu anda Türkiye ifade özgürlüğü açısından da son derece kötü bir yerde. Türkiye dünyanın dibine vurmuş durumda ve verilen cezalar ifade özgürlüğünü ihlal eder şekilde en ağır bir şekilde veriliyor. İfade özgürlüğü,  terör propagandası ve benzerin suçların girmesi apaçık ortada.

'TEKLİFİN UYGUN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

"Sadece adli suçlar değil, diğer suçlara doğru genişletilme olması lazım. Böyle bir şey olmadığı halde binlerce insanın bu durumda olduğunu çok net biliyoruz. Cezaevlerinde de çok büyük sıkıntı olduğunu biliyoruz. Şu anda cezaevlerinin kapasitesi 211 bin olmasına rağmen tutuklu ve mahkum toplamı 253 bin kişiye ulaştı.  İki ay önce 246 bin kişiydi.Önümüzdeki 5 yıl içinde 225 cezaevi yapılması planlanıyor. Hem maddi olarak da çok büyük getirecek Türkiye’ye. Bunlardan dolayı da ben kişisel olarak affın genişletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bize af konusunda çok soru geliyor. MHP’nin taşlığına nasıl yaklaşılıyor diye. İnsanların sıkıntıda olduğunu görüyorum. Bir umut gibi görüyorlar. İnanılmaz bir ağır kararlar verilmiş durumda. Genişletilen bir af teklifinin uygun olduğunu düşünüyorum."

"HDP''den MHP''nin af teklifine destek!" haberi, 25 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 25 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP''den MHP''nin af teklifine destek! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP''den MHP''nin af teklifine destek! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:30 Beşiktaş'ta Svensson Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşen oyuncu!
  2. 15:29 Fenerbahçe Süper Lig Maçı İçin Sivasspor Karşısında Hazırlıklarını Sürdürüyor
  3. 15:28 Putin ile Aliyev, Moskova'da görüşeceklerini açıkladı
  4. 15:25 Galatasaray kulübünün başkanlık seçimi zamanı!
  5. 15:25 Yeme-içme Sektöründe Çözüm Odaklı Adımlar: Federasyon Başkanı Karabağlı'nın Önerileri
  6. 15:23 Kızıl Ordu Korosu'nun sürgününün yıl dönümlerinde düzenleyeceği konsere tepki: ayıbı durdurun!
  7. 15:22 Hakkari'de Heyelan Felaketi: Onlarca Küçükbaş Hayvan Toprak Altında Kaldı
  8. 15:21 Livakovic'ten Çok başarılı performans geldi!
  9. 15:19 Kuzey Kore’den yeni füze denemesi geldi
  10. 15:16 Max Verstappen Rekor Kralı Oldu!
  11. 15:13 Ordunun polisin yetkileri genişletildi: Ekvador'da OHAL ilan edildi
  12. 15:12 Skandal! 18 Puan Silindi, Kulüp Küme Düştü!
  13. 15:12 Galatasaray'da Ziyech Gerçeği: Sözleşmenin Gizli Maddesi ve Gelecek Sezon Maaşı!
  14. 15:12 Beşiktaş'ta Bomba Ayrılık!
  15. 15:11 Beşiktaş'ın Galibiyet Sevinci Çok Çok Kısa Sürdü!
  16. 15:10 Libya’dan Filistin’in BM üyeliğinin veto edilmesine ilişkin açıklama geldi: Derin üzüntü duyuyoruz
  17. 15:09 Bakan Symmonds ‘Zamanı gelmişti’ dedi: Barbados, Filistin’i resmen tanıdı
  18. 15:05 Öpüşme Görüntüleri Kumpas! Yılmaz Erdoğan'ın hamlesi çok konuşulacak!
  19. 15:05 AKP'den 'İstiklal Marşı', 'Atatürk ve Erdoğan'a hakaret' iddialarıyla ilgili açıklama geldi
  20. 15:02 Erasmus+ Projesi Kapsamında Konya'da Kariyer Danışmanlığı Eğitimi Verildi
Politika Haberleri