İbrahim Kalın''dan Devlet Bahçeli''ye ''hediye'' uçak yanıtı

İbrahim Kalın''dan Devlet Bahçeli''ye ''hediye'' uçak yanıtı

İbrahim Kalın''dan Devlet Bahçeli''ye ''hedi... Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Modern diplomasi tarihine geçecek adımlar atıyoruz" dedi. Kalın, eleştirilere neden olan hibe uçak ile ilgili Devlet Bahçeli''nin eleştirisi hakkında da konuştu.

İbrahim Kalın, Suriye'de yaşanan gelişmelere ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

"Modern diplomasi tarihine geçecek adımlar atıyoruz" diyen Kalın, bütün aktörlerin aktif rol alması gerektiğini vurguladı.

ABD ile Menbiç'te yürütecekleri 'ortak devriye'nin yakın zamanda başlayacağını bildiren Kalın, "Yol haritasının planlandığı gibi uygulanmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Gözlem noktalarının artırılması planlanıyor mu?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"12 askeri gözlem noktamız var. Bu gözlem noktalarının ihtiyaçlarının giderilmesi, takviyelerin artması konusunda çalışmalarımız sürecek." 

Kalın, Rusya ile imzalanan mutabakatla ilgili olarak da "Pazartesi günü varılan İdlib mutabakatından önce de teknk heyetler bunun üzerinde çalışıyordu. MİT, TSK ile birlikte, ılımlı muhalifler ve Ruslarla bu çalışmayı yürütüyorlar. Mutabakatta ortaya konan hedeflere ulaşılacak. Bunun yolu ikna olur, pasifize olur" dedi.

'HEDİYE UÇAK' YANITI

Kalın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Katar tarafından hediye edilen uçağa gösterdiği tepkiyi de değerlendirdi. "Bütçeden çıkan 1 TL bile söz konusu değil" diyen Kalın, sözlerine "Yeni bir siyasi polemik yaratmanın anlamı yok. Bahçeli'nin görüşünü saygıyla karşılıyoruz" diye devam etti.

Kalın ayrıca, Bahçeli'nin ittifak açıklamalarının memnuniyet verici olduğu görüşünü dile getirdi.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 Varılan mutabakatla İdlib'de saldırı önlenmiş oldu.

İdlib mutabakatı büyük bir insanlık krizini önledi. İlgili birimler sahada çalışma yürütüyor. Terör unsurlarının ayrıştırması önemli…

 MİT ve TSK Rusya ile birlikte sahada çalışıyor.

'MENBİÇ'TE DEVRİYE ÇALIŞMALARI YAKINDA BAŞLAYACAK'

 ABD ile vardığımız Menbiç mutabakatının uygulanması büyük önem arz ediyor. 48 devriye çalışması yapıldı, ortak devriye için çalışmalar tamamlanmak üzere. Çok yakın bir zamanda da müşterek eğitim ve devriye faaliyetleri başlayacak.

 Yaşanan bir takım gecikmeler oldu. Fakat bir gerçek muhataplarımıza TSK üzerinden iletmeye devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Menbiç yol haritasının gecikme olmaksızın uygulanması önem arz ediyor. Hayata geçirilmesi, güven ilişkisinin test edilmesi açısından hem de sahadaki durum açısından büyük önem arz ediyor. Bu vesileyle buradan da iletmek istiyoruz. Menbiç yol haritasının bir gecikme olmadan uygulanmasını beklediğimizi ifade ediyoruz.

'TÜRKİYE'Yİ DAHA FAZLA DESTEKLEMELERİ GEREKTİĞİ AŞİKARDIR'

 Suriye meselesinin, İdlib konusunun, terörle mücadelenin bütün yükünün Türkiye'nin omuzlara konması elbette ne adildir ne doğrudur. Kabul edilemez. Türkiye'ye dönük "Tebrik ediyoruz, çok iyi bir anlaşma yaptınız" ifadelerini memnuniyetle karşılıyoruz. Ama uluslararası toplumun sorumluluğu bunlardan ibaret olamaz. Uluslararası toplumun katkı sunmasını bekliyoruz. İnsani yükünü tek başına çeken Türkiye'yi daha fazla desteklemeleri gerektiği de aşikardır.

Şunu bilsinler ki Reyhanlı hadisesinde olduğu gibi 1 yıl sonra da olsa, 3 yıl sonra da olsa, 5 yıl sonra da olsa Türkiye'ye karşı suç işleyenler adaletin önüne çıkarılacaktır. Buradan bütün terör örgütlerine açık ve net ifade ettiğimiz bir husustur. Kiminle sahada işbirliği yaparsa yapsın, Türkiye'ye karşı işlediği suçlar karşılıksız kalmayacaktır. Bu yurt dışı operasyonlar, aynı kararlılıkla bundan sonra da devam edecektir.

 BM'nin hemen ardından New York'tan Berlin'e geçeceğiz, devlet ziyareti gerçekleştirecek sayın cumhurbaşkanımız. Almanya ile ilişkilerimizin daha da güçlenmesi için önemli bir vesile olarak görüyoruz. Oraya pozitif bir gündemle gidiyoruz.

"İbrahim Kalın''dan Devlet Bahçeli''ye ''hediye'' uçak yanıtı" haberi, 21 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 21 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İbrahim Kalın''dan Devlet Bahçeli''ye ''hediye'' uçak yanıtı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İbrahim Kalın''dan Devlet Bahçeli''ye ''hediye'' uçak yanıtı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:08 'Para sayma' görüntüleriyle ilgili ifadeler ortaya; "Kaftancıoğlu ile noterde sözleşme imzalandı"
  2. 09:03 CHP'li Hüseyin Avni Sipahi'nin oğlu AK Parti'den aday oldu, yurtdışı çıkış yasağı kalktı
  3. 08:52 Ankaralılar dikkat: Bugün bazı yollar trafiğe kapalı
  4. 08:48 MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat yanıtladı: İmamoğlu - Kurum yarışında kim önde
  5. 08:41 Elektrikli Peugeot 208 Türkiye'de satışta: İşte fiyat listesi
  6. 08:37 Cem Yılmaz eski eşi Ahu Yağtu'ya ödediği nafakayı tiye aldı
  7. 08:35 Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu'nun son halini paylaştı: Hastane künyesi dikkat çekti
  8. 08:26 Gökhan Zan: Boyun eğmeyeceğim çekilmiyorum
  9. 08:22 MHP’de 43 ismin üstü çizildi
  10. 08:20 Erkan Baş: Gökhan Zan, arkadaşlarımıza ‘Kendi geleceğimi düşünmem gerekir’ demiş
  11. 08:14 Aziz Yıldırım: Devlet 2015’te yaşanan kurşunlanma olayını çözmezse bu olaylar yaşanır
  12. 08:10 İsmail Saymaz: Gökhan, ‘Zan’ altında
  13. 08:07 Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler
  14. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı
  15. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  16. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  17. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  18. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  19. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  20. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
Politika Haberleri