Kılıçdaroğlu: ‘200 bin lira borç aldım’

Kılıçdaroğlu: ‘200 bin lira borç aldım’

Kılıçdaroğlu: ‘200 bin lira borç aldım’ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

HENÜZ BELİRLENMEMİŞ ADAYLAR

Hayır, geçen yıllara göre tabloyu çıkardık. pek çok adayımızı belirledik zaten. işin özü şu. son bir ay propaganda için yoğunlaşan bir süre. Ben çok samimi bulmuyorum geç kaldı tartışmasını.

CANAN KAFTANCIOĞLU’NUN İSTİFASI

Parti içi tartışmaları kamuoyu önünde tartışmayı doğru bulmuyorum. Bizim partimiz bir ailedir ve kendi içinde tartışmalar olabilir. Canan hanımın da böyle duygusal bir tweet attığını biliyorum ve sonra vazgeçtiğini biliyorum. İstifa etmemeli. Halka şunu söyledim, atılan tweetin doğru olmadığını söyledim. Bir il başkanının duygusal nedenlerle böyle bir tweet atması doğru değil. (İstifasını istediği iddiası) O konulara girmek istemem. Bu bir partinin iç sorunudur.

TUNÇ SOYER HAKKINDAKİ ELEŞTİRİLER

Soyer’e yapılan eleştiriler haksız. Yıpratmak için çaba harcıyorlar, İzmir halkı, gerçekleri bilen bir halktır. Babasından ötür çocuklar neden yargılanır? Erdoğan her ortamda inancı siyasete alet etmiyor mu? Veda hutbesi, bakın ne diyor baba oğlunun suçu üzerine, oğlu da babasının suçu üzerine suçlanamaz. Eğer bir insan gerçek anlamda inançlı ise bir oğul babası yüzünden suçlanamaz. Sayın Yaşar Okuyan bana geldi ve dedi ki “O davada ölümle yargılananlardan biri benim ama gidip oyumu vereceğim” dedi. Bu suçlamalar ortaçağ zihniyeti demektir, demokrasi kültürünün olmaması demektir. Tunç Soyer orada, belediye başkanlığı yapmış, belediye başkanlığı yaptığı sürede hiçbir şeyle suçlayamıyorlar. Tunç Soyer’i kalkıp da bunun üzerinden karalamak, gölgelemek akıl mantık alacak şey değil. Babasının yaptıklarından dolayı suçlanamaz ve ödüllendirilemez. Tunç Soyer çalışkan, azimli, çağdaş, Atatürkçü, sosyal demokrat birisi.

BİR BELEDİYE BAŞKANI ADAYINI NASIL BELİRLİYORSUNUZ?

İlleri milletvekili arkadaşlarımıza paylaştırdık. Bu arkadaşlarımız oralarda kaldılar ve raporlar gönderdiler. Bizim belediye başkanlarımızla ilgili bir memnuniyet araştırması yaptırdık. Aday adaylarıyla da ilgili olarak anket çalışmaları yapıldı. Bütün bu çalışmalar getirildi, bir il görüşülürken, bazen anketler, raporlar, vatandaşların görüşleri masaya yatırıldı ve bir değerlendirme yapıldı. İyi Parti ile de müzakelerimiz söz konusu. Belki daha önce de bitirebilirdik. (HDP ile de var mı?) Hayır. Yani bütün bu görüşmeler yapılırken bazen tartışmalar da oldu tabii. İttifak demeyelim de iş birliği diyelim. İş birliğinden memnunuz. İş birliğinin özü şu, bir masaya oturup karşılıklı birbirinize ödün veriyorsunuz. Bazen istenilenler çakışıyor. Bütün bunların tamamı dikkate alındı. Bir adayı belirlemek kolay değildir. Diyelim ki başarılı belediye başkanlarımız var ama bu dönem aday gösterilemediler.

AZİZ KOCAOĞLU NEDEN ADAY GÖSTERİLMEDİ?

Başarılıydı ama yoğruldum demişti. O çerçevede bir tanımlama yaptık.

RACON KESİYOR MUSUNUZ?

Elbetteki bir seçenek bana kaldığı zaman ben bu olacak diyorum. Ama doğrusu nedir, birden fazla aday varsa kim olmalı ne olmalı tartışılmalıdır. En son benim dediğim oluyor. İmamoğlu öyle oldu. İmamoğlu’nu öteden beri izliyordum. Başarılı çalışmaları vardı. Diğer belediye başkanı adaylarına da haksızlık yapmak istemem ama onun farklı bir dili vardı. Sempatik bir yönü vardı. Çalışkan biri gerçekten.

'İMAMOĞLU HALKÇIDIR'

Kılıçdaroğlu ‘Ekrem İmamoğlu’nun siyasi duruşunu nasıl tanımlarsınız?’ şeklindeki soruya “Ekrem İmamoğlu halkçıdır. Sağ sol kavramları 1789 Fransız devriminden sonra karşımıza çıkmıştır. Parlamentoda bütçenin halktan yana kullanılmasını isteyenler solda oturmuştur. İmamoğlu solda oturuyor” ifadelerinde bulundu.

200 BİN LİRA BORÇ ALDIM

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan davaların hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Tazminatları ödemek için evi sattım. Bir miktar da borç aldım. Çünkü evi satınca yetişmedi. Biz vatandaşlardan para istemedik ama bir fon kurduk. Bize yüksek para cezaları vererek susturmaya çalışıyorlar. 200 bin lira borç aldım. Kimden borç aldığımı söylemeyeyim. Mal varlığı beyanımda var. Akrabalarımdan aldım daha çok.” dedi.

BİNALİ YILDIRIM’IN İSTİFASI

Binali Yıldırım’ın istifası ile ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Sayın Binali Yıldırım’ın eğer istifa etmeden Meclis’in makam aracıyla kampanya yapmasından en çok rahatsız olanın halk, barolar STK’ler olması lazım. Biz atlayıp onların önünü kesersek… Bu doğru değil.” şeklinde konuştu.

"Kılıçdaroğlu: ‘200 bin lira borç aldım’" haberi, 01 Şubat 2019 tarihinde yazılmıştır. 01 Şubat 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: ‘200 bin lira borç aldım’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: ‘200 bin lira borç aldım’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:22 Ürdün ve Almanya'dan Ortak Açıklama: İsrail-İran Gerilimi Ele Alındı
  2. 23:17 İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Gerginlikleri Görüştü
  3. 23:16 AB'den İran'a İsrail'e saldırısı nedeniyle yeni yaptırımlar olacak
  4. 23:12 Miçotakis'in Açıklamalarıyla Yunanistan'ın Deniz Parkı Planları Türkiye'den Tepki Aldı
  5. 23:10 Seçim Yenilgisi Yumuşattı: Erdoğan'dan Özgür Özel'e "Kapımız Açık"
  6. 23:02 Süper Lig’den 9 kulüp'ten o haber! Hepsi PFDK’ya sevk edildi!
  7. 22:58 Nesrin Cavadzade yeni aşka yürüdü!
  8. 22:52 Yeni Bulgular: Zihinsel Yaşlanma Süreci 30'lu Yaşlarda Başlıyor!
  9. 22:47 Powell ve Macklem: ABD ve Kanada Ekonomileri Değerlendirildi
  10. 22:42 Ukrayna Parlamentosu Askerlik Şartlarını Sıkılaştıran Yeni Yasayı Kabul Etti
  11. 22:24 Birleşmiş Milletler, Gazze için 2,8 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunacak
  12. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  13. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  14. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  15. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  16. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  17. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  18. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  19. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  20. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
Politika Haberleri