Kılıçdaroğlu''ndan bütçe kanununa ilişkin: Bu darbe yönetimi bütçesidir!

Kılıçdaroğlu''ndan bütçe kanununa ilişkin: Bu darbe yönetimi bütçesidir!

Kılıçdaroğlu''ndan bütçe kanununa ilişkin: B... Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2019 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu teklifi üzerine CHP grubu adına konuşma yaptı. "Bu bütçe siyasi açıdan da darbe bütçesidir" diyen Kılıçdaroğlu, "Hiçkimse korkudan sesini çıkaramıyor. 20 Temmuz darbesinden sonra gelen bütçedir" ifadelerini kullandı.

1 Ocak 2019'dan itibaren CHP'li belediyelerde asgari ücretin net 2200 lira olacağını duyuran Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

"FİKO diye bir konfederasyon kurulmuş. Damat bey biz iki kez üst üste toplantı yaptık diyor. Bu parlamentoya saygısızlık değil midir? Elbette bu kanun teklifi yapılabilir ama çıkmış gibi parlamentodan geçmiş gibi bir irade sergilemek doğru değildir.

Size iki fotoğraf göstereceğim. Elinizi vicdanınıza koyun söyleyin. 16 yıl sonra böyle bir tablo ile Türkiye’ye karşı karşıya getirenlerin vebali kime aittir. Bu bütçe işsizlik sorununa çözüm oluyor mu? 4 milyon emekli iş arıyor. Geçinemiyorlar. Bu bütçe çiftçiye ne getiriyor. Mazot fiyatlarını gübre fiyatlarını bizden iyi biliyorsunuz.

Çiftçilerin AK Parti hükümetlerinden 154 milyar alacağı var. Böyle bir tablo ile Türkiye hiçbir zaman karşı karşıya kalmadı. Sayın başkan değerli milletvekilleri, çiftçinin ne tarlası kaldı ne traktörü. Kaç esnaf kepenk kapattı sorun bakalım. Krizden sonra rahmetli Ecevit önlemleri aldı. Geldiniz hazıra kondunuz.

Borçlu vatandaşlara bu bütçe bir kolaylık getiriyor mu? Ak Parti hükümetleri döneminde vatandaşın borcu tam 72 kat artmış. Sadece Tüketici kredisi borçları artış miktarı 229 kat, 56 milyon liradan 12 milyar 833 milyona çıkmış. Vatandaş Türkiye nereye gidiyor ile ilgilenmiyor. Vatandaş evine akşam nasıl ekmek getireceğini düşünüyor.

Şehit Yakınları ve Gaziler. Şehit şehittir, gazi gazidir. Burada ayrımcılık olur mu? Burda bile ayrımcılık yaptı bu yürütme organı. Vatan savunmasında şehit düşüyor tamam diyorsun. Ama 15 Temmuz şehidini el üstünde tutuyorsun. Ayrım yapılmaz, yapılamaz!

Ekonomik kriz daha da derinleşecek. Bu bütçenin cezasını asgari ücretliler ödeyecek. Vatandaşlar eti gramla alıyorlar. Vatandaşları bu hale kim getirdi? Sorumlusu kim? AKP grubunun en büyük kabahati onların her dediğine evet demektir. Bir kez de ağzınızı açın ne oluyor deyin.

Kendi vatandaşına hiç kimse ‘türediler’ lafını kullanamaz. Bu lafı eden de kusura bakmasın herkesin Cumhurbaşkanı olamaz!

Bu bütçeye evet derseniz beyefendinin aylığını 79 bin TL'na çıkaracaksınız. Hiçbir masrafın yok, fatura mı ödüyorsun? N’apacaksın bu parayı kardeşim? Nedir bu para aşkı?

'BİZ ÖLÜRÜZ DE TOPRAĞIMIZI TERK ETMEYİZ'

Kılıçdaroğlu Süleyman Şah Türbesi ile iligil yaptığı değerlendirmede, "Kendi toprağını terk eden hükümet bizim tarihimizde ilktir. Biz ölürüz de toprağımızı terk etmeyiz." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun sözlerine AKP'lilerin tepki göstermesi üzerine TBMM Başkanı Binali Yıldırım araya girdi. 

'ALMANYA'DA KİMLE, NE KONUŞTUĞUMU ANLATACAĞIM. TEK BİR ŞARTIM VAR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Almanya'da kimlerle, ne konuştun?" sorusuna da yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Hepiniz önünde söz veriyorum. Almanya'da kim ile ne konuştuğumu anlatacağım ama bir tek şartım var. Erdoğan, Kaşıkçı cinayetinin katillerini nasıl bıraktın? Buna cevap ver" dedi.

'CHP'Lİ BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET 2200 LİRA OLACAK'

1 Ocak 2019'dan itibaren CHP'li belediyelerde asgari ücretin net 2200 lira olacağını duyuran Kılıçdaroğlu "Size bunun garantisini veriyorum." diye konuştu.

"Kılıçdaroğlu''ndan bütçe kanununa ilişkin: Bu darbe yönetimi bütçesidir!" haberi, 10 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 10 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu''ndan bütçe kanununa ilişkin: Bu darbe yönetimi bütçesidir! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu''ndan bütçe kanununa ilişkin: Bu darbe yönetimi bütçesidir! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  2. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  3. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  4. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  5. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  6. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  7. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  8. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  9. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  10. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  11. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  12. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  13. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  14. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  15. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  16. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  17. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  18. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  19. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  20. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
Politika Haberleri