Meral Akşener: Cumhurbaşkanı milletine hakaret etmez!

Meral Akşener: Cumhurbaşkanı milletine hakaret etmez!

Meral Akşener: Cumhurbaşkanı milletine hakar... Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ülke vatandaşlarının oy verdiği Millet İttifakı’nı ‘Zillet İttifakı’ olarak niteleyerek “yalan, iftira, hakaret dillerinden düşmez” demesi üzerine ilk tepki Meral Akşener''den geldi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ülke vatandaşlarının oy verdiği Millet İttifakı’nı ‘Zillet İttifakı’ olarak niteleyerek “yalan, iftira, hakaret dillerinden düşmez” demesine tepki gösterdi.

Akşener, yazılı olarak yaptığı açıklamasına “Bildiğiniz gibi yakın bir zamanda milli iradenin kararı için sandığa gideceğiz. Böyle zamanlarda siyasetin ve siyasetçinin dili sertleşir. Ancak, siyasetin doğasında olan bu durumun bir sınırı vardır. Bu sınır öncelikle millete saygının gereğidir.” sözleri ile başlayan Akşener “Sayın Cumhurbaşkanı'nın, bugün sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla, milletimizin yarısına hakareti kabul edilebilir bir davranış değildir. Türk devlet geleneğinden biliriz ki; Cumhurbaşkanı milletine hakaret etmez. Bu ayıptır, yanlıştır. Ancak, bu dilin ve üslubun nedenini biliyoruz. Bu dil, kirli bir ittifakı aklama çabasıdır.” dedi.

İLGİLİ HABER: AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'da halkı karşı karşıya getirdi!

'BÖYLE AFAKİ KONUŞMALAR İŞE YARAMAZ'

Meral Akşener sözlerini şöyle sürdürdü “Beka gibi önemli bir gerekçeyle, asla izah edemeyecekleri bir ittifakı, izah etme çabasıdır. Daha önce de sordum; ‘Birbirlerine bu kadar ağır hakaret etmiş iki siyasetçiyi bir araya getiren nedir?’ Biliyoruz ki, onları buluşturan, ülkenin ve milletin değil, koltuklarının bekasıdır. Bu gerçeği perdelemek için, bu ittifakı, ülkenin bekası diye izah etmeye çalışıyorlar. Aziz Milletim; Beka meselesi olan bir ülkede, kirli ittifaklara kılıf uydurmak yerine, seferberlik ilan edilir. Beka meselesi olan bir ülkenin tank fabrikası yabancılara satılmaz. Böyle afaki konuşmalar işe yaramaz. Buyrun buradan çağrı yapıyorum;

Madem beka meselemiz var, öncelikle milli savunma sanayimizi muhafaza edelim. Adapazarı'ndaki tank fabrikasını yabancılara satmayın. O fabrikayı millet kendi imkanlarıyla kurdu. Gelin, altınızdaki o lüks uçağı satın. 500 milyon dolar oradan gelsin. Kampanya başlatın, biz de millet olarak üstünü tamamlayıp, size o parayı verelim. Stratejik fabrikamız milletin malı olmaya devam etsin. Bu beka konusunda atılmış somut bir adım olur. Milletin bekası da dedikodularla değil, böyle somut adımlarla korunur. Seçim meydanlarında, kirli ittifaka kılıf uydurmak için ‘beka-beka' demenin, ülkemize de milletimize de bir faydası yok.

Aslında bu beka mevzuu nedir biliyor musunuz? Sayın Bahçeli “Haliç'e persil-tursil doldurup sayın Erdoğan'ı yıkayacağım” diyordu. Sanıyorum o tursil-persil elinde kaldı, şimdi kirli ittifakı temizleyebilmek için, beka diye bir deterjan uydurdular, onu kullanıyorlar. Bunlar suni gündemler. Biz milletin ekonomik durumuyla ilgiliyiz. Çarşıyla-pazarla ilgiliyiz. Hanelerimizin bekasıyla ilgiliyiz. Bir ülkenin hanelerinin, mutfaklarının bekası tehlikedeyse, ülke tehlikededir. Gerisi laf-ı güzaftır. İYİ Parti bu gerçeği biliyor ve milletimizin gerçek gündemiyle, ekonomiyle meşgul oluyor.”

"Meral Akşener: Cumhurbaşkanı milletine hakaret etmez!" haberi, 27 Şubat 2019 tarihinde yazılmıştır. 27 Şubat 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Meral Akşener: Cumhurbaşkanı milletine hakaret etmez! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meral Akşener: Cumhurbaşkanı milletine hakaret etmez! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:32 ABD Ekonomisindeki Belirsizlikler ve Küresel Piyasalar
  2. 13:29 İzmir Su Kaynaklarında Endişe Verici Düşüş! İZSU'dan Uyarı: Su Tasarrufu Şimdi Daha Önemli!
  3. 13:23 Ticaret Bakanlığı, Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçuluk Yapan İşletmelere 355 Milyon TL Ceza Kesti
  4. 13:15 Migros'ta Muhteşem Kampanya: Fiyatlar Düştü, 1 Alana 1 Bedava! 9 Mayıs'a Kadar Acele Edin!
  5. 13:14 6 Mayıs 2024 Dolar ve Euro fiyatları
  6. 13:12 'Bahar' dizisine dikkat çeken transfer! 12. bölümde kadroya katılacağı duyuruldu
  7. 13:08 Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolara yükseldi
  8. 13:08 Japonya Maliye Bakanı: Asya Kalkınma Bankası'na 162 Milyar Yenlik Katkı
  9. 13:02 Limon Suyunun Mucizevi Gücü: Sağlığınızı Limonla Canlandırın!
  10. 12:57 Gazze'de İsrail'in Refah Kentine Yönelik Mahalle Boşaltma Operasyonu Endişe Yaratıyor
  11. 12:52 6 Mayıs 2024 Altın fiyatları
  12. 12:50 Kendini yaraladığı iddia edildi: Dilan Polat için Adli Tıp Kurumu’na sevk kararı alındı
  13. 12:49 Dolarda 38 yıl sonra bir ilk gerçekleşti!
  14. 12:47 Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Vekaletle kurban kesim bedeli ne kadar?
  15. 12:45 28 Şubat Davası ertelendi: Mahkeme davayı 9 Eylül'e erteledi
  16. 12:43 Evde Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Sırrı Ortaya Çıktı: İşte Pratik İpuçları!
  17. 12:38 Sağlık İçin Lezzetli İkiliden Güç Alın: Sumak ve Yoğurt!
  18. 12:31 Anadolu'nun Leziz Kahvaltı Köşesi: Kaygana Tarifiyle Sofralarınızda Şölen Başlasın!
  19. 12:25 Rio Grande do Sul'da Şiddetli Seller: Ölü Sayısı 76'ya Yükseldi
  20. 12:24 Altın ve Dolar Fiyatlarında Dalgalanma! En Uygun Fiyatı Yakalamak İçin Bu Tarihlere Dikkat
Politika Haberleri