Merdan Yanardağ: ''Rabbim beni affetsin'' diyor, bu millet sizi affetmeyecek!

Merdan Yanardağ: ''Rabbim beni affetsin'' diyor, bu millet sizi affetmeyecek!

Merdan Yanardağ: ''Rabbim beni affetsin'' di... TELE1 ve ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile Prof. Dr. Emre Kongar, ''18 Dakika''da, ''kaldırıldı'' yalanıyla kalıcı hale getirilen OHAL''i ve Adnan Oktar operasyonunu değerlendirdi.

TELE1 ve ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve Prof. Dr. Emre Kongar, '18 Dakika'da başta OHAL ve Adnan Oktar operasyonu olmak üzere gündeme damgasını vuran konuları ele aldı.

OHAL YALANI

"Bu ülke uzun bir süredir bir yalan üstünden var oluyor, İngilizce derslerinden bir şekilde herkes geçer mezun olur fakat İngilizce bilmez. Kağıt üzerinde her şey düzgündür aslında fakat uygulanmaz" diyen Yanardağ, "Türkiye, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 'Saatleri Ayarlama Enstitüsü' gibi bir ülke. Kurgulanmış, aslında gerçekliği olmayan bir ülke haline geldi. NATO'ya girdiğimizden beri durum bu. Bugün OHAL kalktı ama olağanlaştı. 30 maddeden oluşan tasarıyla hem iktidar hem amirler kanunlarla donatıldı" ifadelerini kullandı.

OHAL'in olağan hale geldiğini ifade eden profesör Kongar ise, "OHAL olağan hale geldi. Kore’ye asker yollayıp çok iyi öldüğümüzü gösterince NATO’ya alıyorlar. Merdan Bey iyi bir tarihçi perspektifiyle söyledi. Yeni kararname ile OHAL’de bile olmayan yetkiler var" şeklinde konuştu.

"'Suçlanan birinin oğlu, eşi, kızı, akrabası olursanız da kişinin pasaportuna, malına mülküne el koymak caiz" yorumunda bulunan Kongar, "En totaliter rejimlerde, 2.Dünya Savaşı'nda Almanlar Fransızların tümünü kasaba meydanına dizip infaz ediyorlardı.Yani bu noktalara geldik neredeyse. Üstelik kendisinin vekil atadığı adamın abisi içerde FETÖ'den" dedi. 

'EN ZAYIF ÇOĞUNLUK AKP İKTİDARIDIR'

"Yani mesela sayın Muharrem İnce, biliyorsunuz '2.Ordu Komutanının apoletini sökeceğim' dedi ve gereksiz bir şekilde geri adım attı" değerlendirmesi yapan Yanardağ, şunları söyledi:

"Artık mahkeme kararı olmadan apolet sökecekler. Memur ihracına bir bakan onayı yetiyor. Avrupa Birliği bugün memnuniyet duyuyor OHAL'in kalkmasından, çünkü AB geri zekalı. Ülkenin en seküler kesimi ezilirken bunu demokratik bir gelişme sanıp alkışlayan kafa yapısına sahip. Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün grup toplantısında dediği şeyler çok önemli. Ve bir başka şey söylüyor. 'Ben Sayın Erdoğan'ı kutlamadım, kutlamayacağım çünkü seçimler adil değildi' diyor. 82 Anayasa'sı oylaması gibi meşru değildi bu seçim. Baskı ile oylanmıştı. Anayasa ile birlikte Kenan Evren de evlet Başkanı seçilmişti. Halk destan yazdı, AKP sivil darbe yaptı diyor sayın Kılıçdaroğlu. Bütün darbelerden sonra bir anayasa yapılır ve o anayasa genellikle referanduma sunulur.

Referandumlar aslında totaliter rejimlerin araçlarıdır. Siyasal tarihte hep böyledir. Halktan bir rıza alma aracı olarak kullanılır. En zayıf çoğunluk ise AKP iktidarıdır. 1.5 milyon sahte oy desteğiyle %51 aldılar. Sami Selçuk aradı CHP'ye bir hukuk raporu verdiğini.16 Nisan Referandumunun hukuken geçersiz olduğunu söyledi.

Bir amir bir kamu personelini ihraç edebiliyor. Mahkeme kararı olmaksızın. Milli Savunma Bakanlığı istediğinin apoletini söküyor. İtiraz merci yok. Böyle bir uygulama. İnsanların malına mülküne el koyabiliyorlar. Kapitalizmin en temel ilkesi olan mülk dokunulmazlığını servetin el değiştirmesi için değiştiriyorlar. Pasaportlarını iptal edebilecekler herkesin. Yine bir mahkeme kararı olmaksızın. Seyahat özgürlüğünü engelleyemezler. Yurttaş özgürlüğüdür bu. Eren erdem’in özgürlüğünü fiilen engellediler. 38 kez davası olduğu halde yurt dışına gidip geleni; ülkesine dönen bir insanın özgürlüğünü engellediler, tutuklanmaması gerekiyordu. 'Bülent Arınç'a suikast' diye yeri göğü inletenler utanmıyor mu?. Özür dilemeleri gerekmiyor mu. 'Rabbim beni affetsin diyerek' işin içinden çıktılar. Bu millet sizi affetmeyecek.

'DEVLETİN BİRKAÇ TEMEL AYAĞI VAR

Dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'la yaptığı görüşmeyi aktaran Kongar ise şunları kaydetti:

"Şunu dedi bana, 'Bu cok yanlış bir şey dedim' diyor, 'Erdogan ise mahkeme kararına uyun diyince mecbur kaldık izin verdik' diyor. Bir devletin birkaç tane temel ayağı var. AKP iktidarı anayasayı haklı kılan hukuk devleti ayağını ve ordu ayağını tahrip etti. Nokta. Kozmik odanın temelinde bu yatıyor. Ergenekon da budur Balyoz da budur. Bu hukukun yok edilmesi de 2014'te Erdoğan'ın Başbakanlık'tan istifa etmeyip Cumhurbaşkanlığı seçimine girmesiyle başlamıştır. Anayasanın dayandığı hukuku yok ederseniz devlet ortada kalmaz.

ÇORLU FACİASI

Çorlu'daki tren faciasına ilişkin Merdan Yanardağ şu değerlendirmeleri yaptı:

"CHP bir Çorlu raporu yayınladı. Bu rapordan anlaşıldığına göre hem Devlet Demir yolları hem meteoroloji dahil herkes uyarmış. Müfettişler uyarmış. Kader deniyor ve ne oluyorsa bu halkın çocuklarına oluyor. Çorlu kaza değil bile bile bir cinayettir. Bu topluma hangi değerin biçildiğini gösteriyor"

ADNAN OKTAR-YANDAŞ GAZETECİLER

Adnan Oktar ve tarikatına ilişkin "AKP döneminde bu kadar palazlandı bu suç örgütü" diyen Yanardağ, "Nagehan Alçı, Adnan Oktar’a ve çetesine operasyon düzenleyen Adil Serdar Saçan’ı Ergenekoncu olmakla ve işkence yapmakla suçlamıştı. Adnan Oktar'ın vatana millete ne kadar faydalı olduğunu canlı yayında savunmuştu. Birdenbire dönmüş bu hanımefendi. Birdenbire sapıklıkla suçlamış. Neredeydin hanımefendi? Bu ülke ne zaman bu hale geldi?  Bu dönemin simgeleridir bunlar. Rasim Ozan Kütahyalı ve diğerleri Fuat Uğurlar Cem Küçükler. Meğerse Adnan Oktar'ın övücülerinden biri de oymuş" şeklinde konuştu.

"Maalesef bunlardan bir tanesiyle aynı program da olmak talihsizliğini yaşadım" diyen Emre Kongar. "'Bir yalan atarım sizi Silivri'ye attırırım' dediği gün programı bıraktım. O gece programı bıraktım. Her şey kayıtlı. Bu günlere yavaş yavaş geldik. Maalesef sesimizi kimseye yeterince duyuramadık. Çoğunluğu ikna edemediğimiz anlaşılıyor. İnşallah bundan sonra daha fazla dikkate alınır dediklerimiz" ifadelerini kullandı.

"Merdan Yanardağ: ''Rabbim beni affetsin'' diyor, bu millet sizi affetmeyecek!" haberi, 18 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 18 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Merdan Yanardağ: ''Rabbim beni affetsin'' diyor, bu millet sizi affetmeyecek! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Merdan Yanardağ: ''Rabbim beni affetsin'' diyor, bu millet sizi affetmeyecek! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  2. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  3. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  4. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  5. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  6. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  7. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  8. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  9. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  10. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  11. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  12. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  13. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  14. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  15. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  16. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  17. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  18. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  19. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  20. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
Politika Haberleri