MHP''li vekilden AKP''ye uyarı: Sokak alarm veriyor

MHP''li vekilden AKP''ye uyarı: Sokak alarm veriyor

MHP''li vekilden AKP''ye uyarı: Sokak alarm ... MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "AK Parti için durum 31 Mart''ta hiç de iyi görünmüyor. Gerek anketler gerekse sokak alarm veriyor" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Cumhur İttifakı'nın, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde yüzde 50 oy oranının altına düşmesinin, Türkiye'de bir meşruiyet tartışması başlatabileceğini, başkanlık sisteminin tartışılır hale gelebileceğini" söylediğin aktaran Enginyurt, "Cumhur İttifakı'nı desteklemek kaydıyla yerel seçimlerde Türkiye'nin her yerinde aday çıkaracağız" diye konuştu.

"Yerel seçimlerde CHP ile İYİ Parti arasında iş birliği olması durumunda, bu konuda AKP ve MHP arasında yeni bir süreç başlar mı?" sorusu üzerine Enginyurt, bu iş birliğinin yalnızca CHP ile İYİ Parti arasında değil, kanaatlerine göre Türkiye'nin birçok yerinde CHP ve HDP arasında da olacağını savundu.

ENGİNYURT, CUMHUR İTTİFAKI'NIN NE ŞEKİLDE  DEVAM EDEBİLECEĞİNİ SÖYLEDİ

Cumhur İttifakı'nda uyarmak istedikleri noktanın bu olduğunun altını çizen Enginyurt, şöyle devam etti:

Biz diyoruz ki birileri Cumhur İttifakı'nın halkın gözünde, 31 Mart'ta tartışılır konuma getirmek için her türlü ittifakı yapmaktan çekinmiyorsa öyleyse Cumhur İttifakı'nı kuranların da bu millete karşı borçları, vazifeleri vardır. Bunların en başında da Cumhur İttifakı'nı korumak, kollamak, mevcudiyetini ve hayatiyetini devam ettirmektir. Bunun için yapılması gereken şey çok zor değildir. Andımız konusunda tartışmaları büyütecek açıklamalar yapmak, bir meczuba sahip çıkmak, Türkçülük üzerinden Türk milliyetçiliğine saldırmak ve bu Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e sürekli saldırılar yapmak yerine bu ülkede birliği, beraberliği, bu milletin, bu devletin tekliği noktasında ısrarlı olanların, Türk milletinin değerlerine sahip çıktığını göstermesi, bu ittifakın devam etmesi için çok yeterli bir sebeptir.

"ELİNE BALTA ALAN ATATÜRK BÜSTÜ ARIYOR"

Enginyurt, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'nu ziyaretine ilişkin soru üzerine, başta MHP Genel Başkanı Bahçeli olmak üzere Diyanet İşleri Başkanı'na eleştiri getirenlerin hiçbirinin, bunun, "insani ziyaret" olduğu noktasında olmadığını dile getirdi.

Herkesin, istediğini ziyaret edebileceğini ifade eden Enginyurt, şu değerlendirmede bulundu:

"DERS ALMASI GEREKEN AK PARTİ İKTİDARIDIR"

İmralı'daki Apo da dahil herkesin, herkesi ziyaret etme hakkı var ama 10 Kasım'dan bir gün önce, 'Mustafa Kemal Atatürk'ün Anıtkabir'ine gitmek yerine kenefe gitmeyi teklif edecek, Mehmet Akif Ersoy'a en ağır hakareti yapacak, Yunanlı'ya iltifat edecek' kadar… Tarih bilgisi de olmayan, bir dönem hac dolandırıcılığı yapmış, bundan dolayı da mahkum olmuş birini Diyanet İşleri Başkanı resmi kıyafetiyle ziyaret ederse bu, bizi ve Türk milletini derinden yaralar. Bugün gitseydi, çok seviyorsa dün gitseydi. Bunu bir mesaj olarak algıladık. Nitekim bu ziyaretin ardından eline balta alan Atatürk büstü arıyor. Canı sıkılan Atatürk büstünün üstüne çıkıyor. Kim bunlara cesaret verdi? Bence Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bu davranışların ve fiillerin arkasında bir art niyet aramaları gerekir. Tıpkı 28 Şubat sürecinde olduğu gibi bir art niyet arasınlar. Kim bunlar? Dünün Müslüm Gündüz'leri, Fadime Şahin'leri tekrar ortaya çıkmışsa bundan ders alması gereken AK Parti iktidarıdır. MHP uyarı görevini yapmaktadır.

"MHP, CUMHUR İTTİFAKI İÇİN BİR KAZANÇTIR"

"Sözleriniz, 'Cumhur İttifakı, CHP-İYİ Parti ittifakına karşı sürmeli' olarak algılanabilir mi?" sorusuna Enginyurt, şu yanıtı verdi:

AK Parti için durum 31 Mart'ta hiç de iyi görünmüyor. Gerek anketler gerekse sokak alarm veriyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere AK Parti hükümeti ve yetkililerine şunu net şekilde söyleyebiliriz: MHP, Cumhur İttifakı için bir kazançtır, kazanımdır. MHP ile birlikte girilecek bir seçimden büyük başarılar ortaya çıkacaktır, iyi neticeler, güzel sonuçlar alınacaktır. Aksini düşünmek bile istemiyorum. 31 Mart akşamı aksi olduğu takdirde birileri Külliye'de çok ağır zılgıtlar yiyebilir. Herkes aklını başına alsın.

"MHP''li vekilden AKP''ye uyarı: Sokak alarm veriyor" haberi, 16 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 16 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan MHP''li vekilden AKP''ye uyarı: Sokak alarm veriyor haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MHP''li vekilden AKP''ye uyarı: Sokak alarm veriyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:10 İsrail Saldırısında Hamas’ın Üst Düzey Lideri Hayatını Kaybetti
  2. 11:04 Ocak 2024’te Türkiye’nin Net UYP’si Eksi 300 Milyar Dolara Düştü
  3. 11:01 Şok gelişme! Ünlü banka Türkiye'den çekiliyor!
  4. 11:01 Altın fiyatları yükselişte! Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?
  5. 10:59 Gizli İttifak: SpaceX, ABD İstihbaratıyla Casus Uydular İçin Hamle Yapıyor
  6. 10:55 Sağlık ve Güzellikte Zeytin Yaprağının Sırrı
  7. 10:52 Nevşin Mengü'den "Kızılcık Şerbeti" yorumu: Kadınlar, İslamcı erkeklerin önüne atıyor kendini
  8. 10:49 Et fiyatlarıyla ilgili tarih verildi: 2-3 yıl daha cep yakacak
  9. 10:49 Deprem mi oldu, nerede deprem oldu?
  10. 10:44 Mansur Yavaş, Ankara'da son anket sonuçlarını açıkladı
  11. 10:42 Fenerbahçe’nin Trabzon’daki Faciası:Acun Ilıcalı sessiz kalmadı!
  12. 10:40 AK Partililer okullara gitmeye başladı: Öğretmen ve velilerden oy istediler
  13. 10:38 MHP'li vekil: "Gücümüz olsa vallahi gider İsrail'e müdahale ederiz.."
  14. 10:35 Beşiktaş'ta devrim gibi karar! Sezon sonunda büyük değişiklik kapıda!
  15. 10:35 CarrefourSA, Migros, ŞOK'ta fırsat yağmuru! Koli koli al, %35 Kazan!
  16. 10:33 Karar yazarı Akif Beki: Gözünüz aydın, yeni vergi artışlarınız yolda
  17. 10:31 BluTV’nin Prens Dizisi İkinci Sezonuyla Geri Dönüyor,2.Sezon Afişi Yayınlandı!
  18. 10:27 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 47 ilaç, geri ödeme listesine alındı
  19. 10:23 Beşiktaş'tan Cenk Tosun ve Salih Uçan kararı
  20. 10:20 Gerçek mi, Yapay Zeka mı? YouTube Şimdi Şeffaflık Sağlıyor!
Politika Haberleri