Milli Eğitim Bakanlığından öğretmenlere: Andımızı aranızda da konuşmayın

Milli Eğitim Bakanlığından öğretmenlere: Andımızı aranızda da konuşmayın

Milli Eğitim Bakanlığından öğretmenlere: And... Danıştay’ın Andımız kararını uygulamayıp hakaret dolu temyiz dilekçesi hazırlayan MEB’in konunun öğretmenler arasında bile konuşulmaması talimatı verdiği ortaya çıktı.

Danıştay’ın Andımız kararını uygulamayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenci andına yönelik hakaret dolu temyizinin ardından gelen tepkiler üzerine bürokratlarını görevden alsa da skandal üstüne skandal yaşanmaya devam ediyor. Muhalefet partilerinin yoğun tepkisinin ardından hükümet geri adım atsa da MEB, dilekçesini henüz Danıştay’a gönderemedi. İl milli eğitim müdürlüklerinin de okullara “yargı süreci tamamlanmadı” gerekçesiyle “emir gelmediği sürece” okullarda Andımız’ın okutulmaması hatta öğretmenler arasında bile konunun konuşulmaması talimatı verdiği ortaya çıktı.

İLGİLİ HABER: Milli Eğitim Bakanlığından il müdürlüklerine 'Andımız' genelgesi gönderildi haberlerine yanıt

'KONUŞMAYIN'

Cumhuriyet gazetesinden Ozan Çepni'nin haberine göre, MEB’in taşra teşkilatları Öğrenci Andı’na karşı harekete geçti. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından okullara gönderilen genelgelerle Andımız’ın öğretmenler arasında konuşulmasının bile yasaklandığı ortaya çıktı. Bakanlık yargı kararını uygulamazken, taşta teşkilatı da bakanlığın yeni bir emrine kadar okullarda kesinlikle Andımız’ın okutulmaması talimatı verildi. Danıştay’ın Andımız’ı kaldıran yönetmelik maddesini iptal ettiği hatırlatılan genelgede, “Ancak yargı sürecinin tamamlanmamış olması ve Milli Eğitim Bakanlığımızca herhangi bir emir gelmediği sürece, hepimizin ortak hassasiyeti olan Andımız ile ilgili olarak, okullarda öğretmenleri ihtilafa düşürecek, polemik oluşturacak konuşmalardan kaçınılması ve konu ile ilgili mevcut uygulamanın dışında herhangi bir uygulama yapılmaması hususunu bilgilerinize rica ederim” ifadeleri yer aldı.

MEB, temyiz sürecini de uzatmaya başladı. Danıştay 8. Dairesi’nin Andımız’ı kaldıran yönetmelik değişikliğine ilişkin yürütmeyi durdurma kararına karşı hazırladığı temyiz dilekçesinde Andımız’ı “çağdışı ve bilimsel değil” diyerek eleştiren, faşizm ve komünizm uygulamalarına benzeten bakanlık haftalar geçmesine karşın düzeltme için adım atmadı. 

MEB, temyiz dilekçesinde “Türkler kendi çağdaşı unsurlara göre ulus bilincine en geç ulaşan topluluktur. Türkiye Cumhuriyet’ini kuran kadro zaten gecikmiş olan süreci hızlandırmak için yoğun çaba harcamıştır. Öğrenci Andı işlevselliğini yitirmiştir. Hal böyleyken 21. yüzyıl Türkiye’sinde 30’lu yılların ritüellerini benimsemek anakronik (çağdışı) bir yaklaşım olacaktır” ifadeleri kullanılmıştı. Cumhuriyet’in kamuoyuna duyurduğu temyiz başvurusunda skandal ifadelerle Öğrenci Andı’nı eleştiren MEB, muhalefetin sert tepkisinin ardından ek dilekçe ile hatanın düzeltileceğini belirtse de haftalar geçmesine karşın henüz yeni bir dilekçenin Danıştay’a sunulmadığı öğrenildi. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun son kararı vereceği dava öncesinde, davacı sendikalar ise ‘ek beyan’ verilmeden mahkemeye görüşlerini iletmek zorunda kaldı. 

GERİ ADIM ATMIŞTI

Andımız’a karşı MEB’in temyiz dilekçesine muhalefetin tepkisinin ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Temyiz süreci dilekçeden o bölüm çıkarılarak devam edecek” ifadelerini kullanmış, MEB ise temyiz dilekçesinde sorumlu gördüğü Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü ile iki avukatı görevden almıştı. 

"Milli Eğitim Bakanlığından öğretmenlere: Andımızı aranızda da konuşmayın" haberi, 06 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 06 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Milli Eğitim Bakanlığından öğretmenlere: Andımızı aranızda da konuşmayın haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığından öğretmenlere: Andımızı aranızda da konuşmayın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  2. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  3. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  4. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  5. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  6. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  7. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  8. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  9. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  10. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  11. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  12. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  13. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  14. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  15. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  16. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  17. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  18. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  19. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  20. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
Politika Haberleri