MYK sonrası CHP''li Salıcı''dan Mansur Yavaş açıklaması

MYK sonrası CHP''li Salıcı''dan Mansur Yavaş açıklaması

MYK sonrası CHP''li Salıcı''dan Mansur Yavaş... CHP MYK Sonrasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı açıklama yaptı. Oğuz Kaan Salıcı AHİM''in ''Demirtaş serbest bırakılmalı'' kararıyla ilgili "Türkiye AHİM''in kurucu üyesidir, kararını uygulamalıdır" dedi. Salıcı, önümüzdeki hafta Saadet Partisi''nden randevu talep edeceklerini de bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı partisinin MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Salıcı yerel seçim ve adaylara ilişkin soruları yanıtlarken "Muharrem İnce ile sayın genel başkanımız bu hafta içinde görüşecek. Mansur Yavaş'ın adaylığını açıklamış değiliz" ifadelerini kullandı.

Tayyip Erdoğan'ın AİHM'in Demirtaş kararını "tanımıyoruz" sözlerine ilişkin ise Salıcı "Bizim de anayasa madde 90'da tanıdığımız bir mahkemenin kararlarına bağlayıcı değildir gibi ifadelerle karşı çıkmak doğru değildir. Mahkemenin verdiği karar bağlayıcıtır, biz o kararlara saygı duymak zorundayız. Hatırlatmak isteriz AİHM'i bağlayıcı bulmuyorsa kendisi neden başvurdu" değerlendirmesinde bulundu.

Salıcı yerel seçimler konusunda diğer partilerle görüşmelere ilişkin "Saadet Partisi'ne ilerleyen günlerde bir randevu talebimiz olacak. Şu anda HDP ile resmi bir görüşme trafiğimiz yok. Saadet Partisi ile görüşmeler genel başkan düzeyinde olacak" dedi.

Salıcı'nın açıklamasından satır başları şöyle:

AKP'nin bir kalkınma öyküsü vardı biliyorsunuz. Ekonomideki hikayeyi kaybetmeye başladı. İşsizlik rakamlarına iş aramaktan umudunu kaybedenleri, eksik istihdam olarak genişlettiğimizde ortaya 7 milyon kişilik bir rakam çıkıyor. Yani Türkiye'de 1.1 milyon işsiz var, gençlerde yüzde 20 oranında.

'EN ÇOK ENFLASYON OLAN 10 ÜLKE ARASINDAYIZ'

Enflasyon rakamlarına bakıyorsunuz şu anda yüzde 25.5 civarında. Dünyada en çok enflasyon olan ilk 10 ülke arasındayız.

AKP iktidara geldiğinde ülkede yoksulluk var ortadan kaldıracağız demişti. 117 milyar dolarlık dış borç var. Bu borca karşılık Merkez Bankası'nın döviz rezervlerinde 85 milyar dolarlık rezerv var. 2002 yılında krizin üzerine iktidara gelmişti AKP o zaman Merkez Bankası'nın kasasında her 100 dolarlık borca karşılık 169 dolar vardı.

'KRİZ YOK LAFINI PATETESE SOĞANA ANLATSINLAR'

Kriz miriz yok diyen bir Cumhurbaşkanı var, en kötüsü geride kaldı diyen bir kabine üyesi var. Bugün buraya gelmeden önce baktım domatesin en düşük fiyatı 5 lira 75 kuruş olduğunu gördüm. Kriz yok lafını patatese soğana anlatsınlar.

Soğan depolarına baskın yaparak fiyat düşürmeye çalışan, ekonominin temel kurallarından bihaber olan bir hükümetle karşı karşıyayız. Devletin kasasını teslim ettikleri damat bu hale getirdi.

İDO özelleştirirken eleştirmiştik. Kamuya ait olan bir hizmet özelleştirilemez demiştik, kamuya zarar verir demiştik. Nitekim de öyle oldu. Özelleştireceğiz metro yapacağız dediler. Açıkladıkları hatlarda metro filan yok. Yaptıkları işler yarım kaldı. Onun da üstüne İDO sefer iptallerine başladı.

SORULARA YANITLAR

Şimdi önce Muharrem İnce ile sayın genel Başkanımız bu hafta içinde görüşecek. Mansur Yavaş'ın adaylığını açıklamış değiliz.

Partili arkadaşlarımızın bir kısmının görüşlerini partinin yetkili kurumlarında açıklamasında bir sorun yok. Arkadaşlarımızın kendi görüşleridir ama bu konuda netleşme yok. Cengiz Topel Yıldırım ile de böyle bir netleşme yok. Önümüzdeki günlerde netleşme oldukça paylaşacağız

İnce aday olmazsa CHP'de kriz çıkması bekleniyor. Ne dersiniz?

Vallahi CHP'de kriz yok, memlekette ağır bir kriz var. Sayın İnce ile Kılıçdaroğlu gerçekleşmeden bir yorum yapmak kehanet olur. Kılıçdaroğlu - İnce bu hafta içinde randevu gerçekleşecek. 

İYİ PARTİ İLE GÖRÜŞMELER

Sayın Kılıçdaroğlu ile Çıray'ın görüştüğüne dair resmi bir açıklama yok. Siyasiler dönem dönem buluşur. İYİ Parti ile bir işbilriği çerçevesi oluşacak mı ilerleyen günlerde göreceğiz. Umarız iyi bir sonuç çıkar.

Saray Türkiye'nin önemli sorunları konusunda toplumun sıkıldığını görüyor. Az önce açıklamış olduğumuz rakamlar yani patates, soğan, domates fiyatları asgari ücretin değişmediği, ocağa kadar değişmeyeceği bir ortamda sıkntı artıyor. Saray da bunu görüyor, tek başımıza seçime girersek sorun yaşarız dediler. Bir ay önce birbirlerine ağır sözler sarf edenleri tekrar bir araya geliyor olmaları paniğin ifadesi. Bu kendi başlarına seçime giremediklerini böyle bir özgüvene sahip olmadıklarını gösterir.

Saadet Partisi ile de bir görüşme trafiği planlanıyor mu? Bir de AİHM'in verdiği kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sayın Erdoğan yargı kendi isteği konusunda bir karar verdiği zaman yargının bağımsız olduğunu ifade eder, kararlar hoşuna gitmediği zaman 'tanımıyoruz' der. AİHM Türkiye'nin tanıdığı ve bağlayıcı olduğu bir ülke. Biz Avrupa Konseyi'nin kurucu ülkelerindeniz. Bizim de anayasa madde 90'da tanıdığımız bir mahkemenin kararlarına bağlayıcı değildir gibi ifadelerle karşı çıkmak doğru değildir. Mahkemenin verdiği karar bağlayıcıtır, biz o kararlara saygı duymak zorundayız. AİHM kararları ne kadar bağlayıcı ise Türkiye yargısının verdiği kararlar da bağlayacıdır. Hatırlatmak isteriz AİHM'i bağlayıcı bulmuyorsa kendisi neden başvurdu. 

'SAADET PARTİSİ'YLE GÖRÜŞMELER GENEL MERKEZ DÜZEYİNDE OLACAK'

Saadet Partisi'ne ilerleyen günlerde bir randevu talebimiz olacak. Şu anda HDP ile resmi bir görüşme trafiğimiz yok. Saadet Partisi ile görüşmeler genel başkan düzeyinde olacak.

Sayın Genel Başkanı'nın ifade ettiği bölüm bir çerçeve bu değerlendirilir. Bugün itibariyle somutlaştığına dair birşey söylemek mümkün değil. Süreç devam ediyor umarız ki olumlu bir sonuç çıkar. Bu tür zamanlarda öneriler olur, bu öneriler oturup yapıcı bir şekilde ele alınacaktır

Eğilim yoklaması son PM'de yapılabileceği konusunda bir karar alındı. Bu kararın uygulama yetkisi de MYK'da. MYK'da örgütlerimizden gelen istekler doğrultusunda çalışmalar yapılıyor. Eğilim yoklaması bir ihtiyaçtan doğuyor CHP bu ihtiyaç doğrultusunda eğilim yoklaması yapacak. 

"MYK sonrası CHP''li Salıcı''dan Mansur Yavaş açıklaması" haberi, 21 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 21 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan MYK sonrası CHP''li Salıcı''dan Mansur Yavaş açıklaması haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MYK sonrası CHP''li Salıcı''dan Mansur Yavaş açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  2. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  3. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  4. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  5. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  6. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  7. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  8. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  9. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  10. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  11. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  12. 16:35 Adı Fenerbahçe'yle Anılan Milli Yıldızdan Haber Var! 2 Yıllık İmza Atıldı!
  13. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  14. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  15. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  16. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  17. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  18. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  19. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  20. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
Politika Haberleri