Öğrenci yurtlarındaki yiyeceklerin fiyatı da zamlandı

Öğrenci yurtlarındaki yiyeceklerin fiyatı da zamlandı

Öğrenci yurtlarındaki yiyeceklerin fiyatı da... İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında yiyeceklere “güncelleme” adı altındaki zammı gündeme getirdi.

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında yiyeceklere “güncelleme” adı altındaki zammı gündeme getirdi.

Kredi yurtlar kurumundaki fiyat artışlarına değinen Bedri Yaşar; “KYK’da kalan çocuklarımız dahi bu zamlardan etkilendi. Ekmek ücretsizken 25 kuruş, Tavuk 4 TL iken 5,25, Çorba ve Pilav 2 TL iken 2,5, Kuru Fasulye 2,5 TL iken 3,5, Makarna 2,25 iken 2,75 TL oldu. Bu zamlara karşılık akşam yemeği beslenme yardımına sadece 1 TL zam yapıldı. Bu çocuklarımızın birçoğunun aileleri asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışıyor. Ama bu yapılan zam, yaşatılan mağduriyet ‘sosyal devlet’ ilkesiyle uyuşmuyor. Acilen önlem alınması gerekiyor. Doların 6.30’a ulaştığı günümüzdeki ekonominin gidişatındaki aksaklığı görmemek mümkün değil. Bu aksaklığa mahal vermemek ve vatandaşımızı daha fazla mağdur etmemek için ülkenin ekonomi politikaları konusunda uzman yardımı alması gerekiyor” sözleriyle ekonomideki aksaklıklara ve yapılan zamlara tepki gösterdi.

EKMEK PARAYLA…

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise, KYK yurtlarında öğrencilere ekmeğin paralı verilmeye başlanması iddialarını TBMM Gündemine taşıdı.

CHP’li Antmen, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önergesinde “Sarayda ejder meyvesi ikram edileceğine ve 400 milyon dolara lüks uçak alınacağına öğrencilerimize gıda yardımının arttırılması hem ülkemiz hem geleceğimiz gem de gençlerimiz açısından daha yararlı değil midir? Bu yönde bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun 6 Eylül 2018 tarihinde Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurt ücretlerinde herhangi bir zam yapılmayacağını söylediğini belirten CHP’li Vekil “Sayın Bakanın bu açıklamasından 13 gün sonra KYK yurtlarında ekmek başta olmak üzere birçok gıda ürününe zam yapıldı” dedi.

Üniversitelerde yeni eğitim dönemi açılırken, KYK yurtlarında yemek ücretlerine yüzde 30’u aşan oranlarda zam yapıldığı bilgisini veren Antmen “Yine tarafımıza iletilen bilgi ve iddialara göre ekmek ücretsizken 25 kuruş, Tavuk 4 TL iken 5,25, Çorba ve Pilav 2 TL iken 2,5, Kuru Fasulye 2,5 TL iken 3,5, Makarna 2,25 iken 2,75 TL olmuştur” ifadelerini kullandı.

Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

– Bahsi geçen iddialar doğru mudur? Yurtlarda kalan öğrencilerden ekmek için ücret alınmaya başlanmış mıdır?

– Son 1 yılda yurtlarda yemeğe yapılan zamlar nedir? Yine son 1 yılda öğrencilere ne kadar gıda desteği verilmektedir? İki artış arasındaki genel fark ne kadardır?

– 2003 ila 2018 yılları arasında yurt ücretleri ne kadardır? 2003 ila 2018 yılları arasında öğrencilere yapılan gıda yardımı ne kadardır?

- 2002 ila 2018 yılları arasında Kredi Yurtlar Kurumu’na müracaat eden ancak herhangi bir devlet yurduna yerleştirilmeyen öğrenci sayısı yıllara göre kaçtır?

– 2018 yılı itibariyle Türkiye’de toplamda yurt ve yatak açığı sayısı kaçtır? Bahsi geçen açıkları kapatmanın toplam maliyeti ne kadardır? Konuyla ilgili hangi çalışmalar yürütülmektedir?

– Sarayda ejder meyvesi ikram edileceğine ve 400 milyon dolara lüks uçak alınacağına öğrencilerimize gıda yardımının arttırılması hem ülkemiz hem geleceğimiz gem de gençlerimiz açısından daha yararlı değil midir? Bu yönde bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?

"Öğrenci yurtlarındaki yiyeceklerin fiyatı da zamlandı" haberi, 20 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 20 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Öğrenci yurtlarındaki yiyeceklerin fiyatı da zamlandı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Öğrenci yurtlarındaki yiyeceklerin fiyatı da zamlandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  2. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  3. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  4. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  5. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  6. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  7. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  8. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  9. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  10. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  11. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  12. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  13. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  14. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  15. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  16. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  17. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  18. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  19. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  20. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
Politika Haberleri