Sayın Başkan...

Sayın Başkan...

Sayın Başkan... Prof. Dr. Coşkun Özdemir yazdı...

Atatürk'ü saygılı bir dille andınız onun için İnönü'nün dili ile cumuriyetimizin banisi dediniz. Anıtkabir'de ziyaret ettiniz. Ne güzel. Ama bu davranışınız önceki sözlerinizle çelişiyor.

"10 Kasım'larda sap gibi duruyoruz. Bir yaygara koparılıyor" demiştiniz. Dindar ve kindar gençler yetiştireceğiz demiştiniz. Kindar sözcüğünü neden kullandığınızı anlıyorduk. Yakınlarınız kininizi içinizde tutun önerisinde bulunuyordu. Bu cumhuriyet ve laikliğe karşı bir kindi... Laikliği kurmak istediğiniz dünyaya aykırı buluyordunuz.

İki ayyaşı mı dinleyeceğiz diyordunuz. Sizin kutsalınız hiç olmazsa canlı bizimki ölü diyordunuz. Ama eğitim yoksunu bu halk Atatürk'ten vazgeçmiyordu, onun aşılmasına izin vermiyordu. Siz Atatürk, cumhuriyet ve laiklik konusunda görüşlerinizi değiştirmiş olabilirsiniz. Ama saray sofrasında oturan ve "Yunan kazansaydı iyi olurdu, saltanat ve hilafet devam ederdi, 10 Kasım'larda anıt kabire gideceğinize kenefe gidin" diyen tarihçiye hiçbir itirazınız olmadı.

Onu hastanede ziyaret ettiniz. Bu nasıl açıklanabilir, bilmiyorum? Yandaşlarınızdan bir çoğu 90 yıllık parantezi, ya da reklam arasını kapamaktan söz ediyor. Sayın eşiniz de 90 yıllık enkazı kaldırmaya çalışıyoruz demişti.

Bakın sizin gibi Osmanlı hayranı, harf, yazı inkılabına şiddetle karşı bir taraftarınız ne diyor. "Sağdan sola yazmasını bilmeyen Müslüman olamaz. Müslüman ise öğrensin ve birisinin kemiklerini sızlatsın o cehennemde bir kademe aşağı insin" Büyük kurtarıcıyı cehennemin en alt kademelerine layık gören bu milli irade temsilcisi taraftarlarla ne yapacaksınız sayın Başkan?

Çok sayıda genç kızımız da Atatürk'süz sömürge olmak olasılığına karşı "sömürgede dinimizi daha iyi yaşardık" diyor. Siz de Atatürk'ün banisi olduğu cumhuriyeti 650 yıllık muhteşem imparatorluktan sonra küçük itibarsız bir devlet olarak tarif ettiniz. Heykel bizim değerlerimiz arasında değil dediniz.

Sayın Başkan Türkiye'den insan manzaraları oldukça iç karartıcı. Kadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor Geçen yıl sayı 409. işçi kazaları ve ölümler rekor düzeyde. En çok sigara içen en çok cep telefonu kullanan milletiz. Uydurma haber yalan haber yaymakta da birinciymişiz...

Her gün kaybolan, kaçırılan, ölü bulunan çocuk haberleri alıyoruz. Çocuklara cinsel taciz oldukça sık. Yine hergün artık arka sayfalara sıkışan şehit haberleri var. İşsizlik hele üniversite mezunları arasında çok yüksek. Benim uzun yıllar öğretim üyesi olarak görev yaptığım tıp fakültesi çökmekte. Nöroloji kliniği yataklarını eleman yokluğundan kullanılamıyor. Yoğun bakım kapatıldı.

Fakülte borç içinde. Yetişmelerinde, dünyaca tanınmalarında payım olan öğretim üyeleri fakülteyi terketti. Üniversitelerde çağdışı söylemler dile getiren öğretim üyeleri hatta rektörler var. İçlerinden biri profesörler sarık taksınlar dedi. Kendisi takıp poz verdi. Bir tanesi cumhuriyet camileri meyhane kerhane yaptı diyebildi. Örtünmeyen kadınlar fuhuşu davet ederler, müziğin her türlüsü günahtır diyen öğretim üyelerimiz var. Görevlerine, öğrenci eğitmeye devam ediyorlar.

"Tıbbi Nebevi enstitüleri kuracağız. Peygamber efendimizin hadislerinde hastalıkların tedavilerinin ip uçları vardır" diyen bir devlet adamı başbakan yardımcılığı yaptı. Çok utanç verici olaylar yıllardır birbirini izliyor. Sayın Başkan. Bir azize eşsiz bir yurtsever arkadaşımız Türkan Sayla'nın kanser mücadelesi verirken evinin polislerce basılması unutulmaz anılarımız arasında. Bu feci olaydan bir ay sonra onu kaybettik. Milli irade temsilcisi bir vatandaşımızın ona seslenişine bakar mısınız?

Zıbarıp gitti, cehennemde onu zabaniler karşılayacak.Atatürkçüleri yanına çağırsın Bir başka yurttaşımız Avrupada 110 engelli şampiyonu olan Nevin Yanıta sesleniyor "Kaltak karı, utanmıyor musun o kıyafetinden atletizm şampiyonu olacağına İslam şampiyonu olsaydın". Sayın Başkan bunlar nerede nasıl, hangi zeminde yetişiyor Hangi toprak üretiyor bunları? Ne kadar da çoklar. Yakında birisi "sakalsız erkekler şehvet uyandırıyor" diyor. Bir maarif müdürü kadınlar sokağa yalnız çıkmamalı, çıkarlarsa rastladıkları her erkekle zina etmiş sayılırlar diyor.

Bunlar Müslüman mı? İslamı mı temsil ediyorlar? Allahın kulları mı bunlar? Diyanet işleri başkanı "nişanlıların el ele tutuşması caiz değildir" buyuruyor. Siz o benzersiz yetkilerinizi bunlar için kullanacak mısınız? Ama ceza arttırmak değil, o bir çare değil ki. Onların insancıl, hümanist laik bir eğitime ihtiyaçları var Sayın Erdoğan bakın Osmanlı, imamı Gazalinin değil İbni Sina (Avicenna) İbni Rüşt, İbn-Haldun, Farabi tarafını tutsaydı içtihat kapısı kapanmasaydı biz Atatürkt'en önce aydınlanmayı felsefeyi öğrenecektik.

Osmanlı bilim insanı felsefeci yetiştirecekti. Ondan iyi bir miras alacaktık. Taassuba yobazlara teslim olmayacaktık.Fetocular şimdi Türkiyeye neye mal oluyor, bunu acı ile yaşıyoruz değil mi? Sizin iktidarınızdan önce başlayan gelişen bu hareket, bu cemaat sizin partinizden büyük destek gördü. Atatürk ordusu darmadağın edildi. Yıllarca hapis yattılar. Bakın zarif bir hakim hanım anlattı.

Onları iyi tanıyorduk hocam, ama ne yapabilirdik.Bizim yüzümüze bakmadan konuşurlardı. Göz zinasından korunmak için. Yıllarca böylesine önemli mevkilerde görev yapan, yaşamsal kararlar veren hakimlerin akıl sağduyu düzeyini görüyor musunuz?

17-25 Aralık olmasa devam edeceklerdi, göz zinasına inanan bu çağ dışı hakimler. Bir de Fetullah hocanın ağzını sildiği kağıdı kapışan, yemek artığını kapan generalleri düşünün. Nasıl bu hale geldi bu toplum? Övünçle dinlediğimiz Fazıl Say'ı yasaklamak ne demek sayın Başkan?

15 Temmuz'un ilk saatlerinde yazıyorum bu satırları.15 Temmuz'u büyük gösterilerle anarken bu toplum hangi koşullarda hangi bilinçsizlikle taassupla aymazlıkla cehaletle bu tür ürünler verdi, bunun iyi bir analizini yapmak ve rasyonel çareler aramak gerekmiyor mu? BİR AYDINLANMA DEVRİMİNE İHTİYACIMIZ VAR” SAYIN BAŞKAN? Lütfen sofranıza, İLBER ORTAYLI, HIFZI TOPUZ, BOZKURT GÜVENÇ, DOĞAN KUBAN, GAZİ YAŞARGİL,CELAL ŞENGÖR gibi bilim insanlarını, aydınlanmacıları (Türkiyede çok var) alınız. Atatürkün kemiklerini sızlatmak değil ruhunu şad etmek, yurdumuzu muasır seviyenin üstüne çıkarmak için.

"Sayın Başkan... " haberi, 15 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 15 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Sayın Başkan... haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sayın Başkan... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  2. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  3. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  4. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  5. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  6. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  7. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  8. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  9. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  10. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  11. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  12. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  13. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  14. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  15. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  16. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  17. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  18. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  19. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  20. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
Politika Haberleri