Selahattin Demirtaş''tan hâkime: Evet bir dairem var ama saray değil!

Selahattin Demirtaş''tan hâkime: Evet bir dairem var ama saray değil!

Selahattin Demirtaş''tan hâkime: Evet bir da... HDP''nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş''ın 2015''te yaptığı bir konuşmadan dolayı yargılandığı dava, Çağlayan Adliyesi''nde görüldü

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı. Demirtaş, hâkim'in, "Üzerinize kayıtlı mal varlığı var mı? Nasıl bir ev?" sorusuna, "Evet, daire. Saray değil" diye yanıt verdi.

Yargıtay'ın Diyarbakır ve Ankara'daki davaları birleştirerek göndermesi üzerine bugün İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşma görüldü. Duruşmaya, Selahattin Demirtaş halen başka suçtan tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. HDP Milletvekilleri Mahmut Toğrul, Ali Kenanoğlu ile çok sayıda HDP'li vatandaş da izleyici olarak duruşmada hazır bulundu. Duruşma salonunun küçük olması nedeniyle izleyicilerin çoğu koridoru doldurdu. Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden video aracılığıyla duruşmaya katıldığını gören kalabalık alkışladı, zılgıtlar çekti. Bunun üzerine hakim, izleyicileri sessiz olmaları ve görüntü almamaları konusunda uyarıda bulundu.

"AYLIK KAZANCIM YOK, EŞİMİN DESTEĞİYLE GEÇİNİYORUM"

Söz alan Selahattin Demirtaş, kimlik sorgusu sırasında, mesleğinin ve nasıl geçindiğinin sorulması üzerine "Milletvekili değilim. Aylık kazancım yok. Eşimin desteğiyle geçiniyorum" dedi. Demirtaş, usule ilişkin avukatlarının beyanda bulunacağını söyledi. Söz alan Demirtaş'ın avukatı Ercan Kanar ise "1,5 yıl önce biz bu mahkemeyi reddetmiştik. Reddi hakim talebimiz reddedilmişti. Oturumu kapattığınız sırada, 'Bu davaya bakmaya çok da hevesli değilim' demiştiniz. Bu nedenle bu davadan çekilmeniz gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

GÖREVSİZLİK KARARI VERİLDİ

Hakim bu talebi reddetti. Daha sonra bu davanın daha önce hukuki irtibat nedeniyle Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nin dosyası ile birleştirildiğini, iki mahkeme arasında birleştirme hususunda oluşan uyuşmazlığın giderilmesi için dosyaların Yargıtay 5.Ceza Dairesi'ne gönderildiği, söz konusu dairenin de dosyaların birleştirilerek bu mahkemeye gönderilmesine karar verdiğini tutanağa geçirdi. Hakim, birleştirme kararından önce de Diyarbakır 7.Asliye Ceza Mahkemesi'nin güvenlik nedeniyle davanın başka bir yere nakledilmesi talebinde bulunduğunu, Yargıtay'ın davanın Ankara'ya nakline karar verdiği, Ankara'nın da birleştirme kararı nedeniyle dosyayı İstanbul'a gönderdiğini zapta aldı. Daha sonra kararını açıklayan hakim, sanık Demirtaş tarafından yapılan açıklamanın 8 Eylül 2015'te ajanslarda haber yapıldığını, basın yoluyla işlenen suçlara bakma yetkisinin İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde olduğunu belirterek görevsizlik kararı verdi. Ancak sanık avukatları, görevsizlik kararının usul ve yasaya aykırı olduğunu belirterek karara itiraz ettiklerini belirttiler.

Duruşmanın bitmesinin ardından HDP'li kalabalık, "Selo Başkan", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" şeklinde sloganlarla ve alkışlarla adliyeden ayrıldı.

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTILAR

Adliye önünde toplanan grup adına HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ve avukat Fırat Epözdemir basın açıklaması yaptı.

"Selahattin Demirtaş''tan hâkime: Evet bir dairem var ama saray değil!" haberi, 14 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 14 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Selahattin Demirtaş''tan hâkime: Evet bir dairem var ama saray değil! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Selahattin Demirtaş''tan hâkime: Evet bir dairem var ama saray değil! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  2. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  3. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  4. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  5. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  6. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  7. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  8. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  9. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  10. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  11. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  12. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  13. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  14. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  15. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  16. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  17. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  18. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  19. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  20. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
Politika Haberleri