TİP’li Atay’dan AKP''ye ''Hubris sendromu'' uyarısı

TİP’li Atay’dan AKP''ye ''Hubris sendromu'' uyarısı

TİP’li Atay’dan AKP''ye ''Hubris sendromu'' ... TİP Milletvekili Barış Atay, iktidarın “Çok uzun süre gücü elinde bulundurmaktan kaynaklanan bir kibir sendromu” olarak tanımlanan Hubris sendromu hastalığına yakalandığını söyleyerek tedavi olmaları önerisinde bulundu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay, Meclis Genel Kurulu’nda 2019 yılı bütçesi üzerinde söz aldı. Atay, konuşmasında “Kibrin bir sebebi de mutlak güç sahibi olduğunu sanmaktır. Mücadele ettiğiniz kişileri iyi anlamaktan yanayım. O yüzden sizi ve davranışlarınızı gerçekten anlayabilmek için biraz araştırma yaptım. Karşıma Hubris sendromu diye bir hastalık çıktı” dedi.

Hastalığın, “Çok uzun süre gücü elinde bulundurmaktan kaynaklanan bir kibir sendromu” olarak tanımlandığını söyleyen Atay’a AKP Milletvekili Ramazan Can, “Hadi oradan be! Terbiyeli ol!”, Zeynep Gül Yılma ise, “Hasta sensin” diye tepki gösterdi.

Hubris hastalığıyla ilgili internet aramasında ilk örnek olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın adının çıkmasının manidar olduğunu ifade eden Atay, “Bu kibir hiçbir zaman kaybetmeyeceğinizi sanmanızdan geliyor. Bir yandan da bu kibir ve yenilmezlik sanrısı içinde yaşarken korktuğunuzu da biliyorum” dedi.

‘SİZİNLE MÜCADELE İÇİN SARI YELEĞE İHTİYACIMIZ YOK’

İktidarda Fransa’daki sarı yelekliler eylemi üzerinden Gezi travmasının nüksettiğini söyleyen Atay şöyle devam etti: “Siz ne derseniz deyin Gezi bizim için onurdur. Ben orada geçirdiğim her dakikadan gurur duyuyorum. İçinde olmaktan da gurur duyacağım. Bakın, biz baş kesmeyiz ama bu niyetli olanların karşısında dimdik duracağımızdan, bir tek geri adım atmayacağımızdan emin olabilirsiniz. Tolstoy’un bir sözü var: ‘Kibir ve inat bir kişinin kendini mükemmel görmesini, sonra da sonunu oluşturur. Emin olun size karşı mücadele etmek için sarı yeleğe ihtiyacımız yok. Sarı yeleklilere ihtiyacımız yok. Ne giydiğimizi görmenize ihtiyacımız yok. Haklı olduğunu bilen, hakkını aramak için mücadele eden, faşizme karşı omuz omuza, yan yana duran örgütlü bir halk size cevabını verir ve emin olun yetecektir de. Ne giydiğimizin önemi yok. Geldiğimizde göreceksiniz, bunu bilesiniz.”

‘KENDİSİ HASTA’

Atay’ın bu sözleri üzerine AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu söz aldı. Akbaşoğlu, “Kendisi hasta olup da hastalıklı ruh hâletiyle burada kendi durumunu başkalarına psikolojik olarak yansıtanlar karşımıza çıkınca onlara sözlerini aynen iade ediyorum” dedi. Son dönem açılışı yapılan projelerin fotoğraflarını gösteren Akbaşoğlu, “15 Temmuz, dünyanın en büyük 10 tane projesinden 6’sının Türkiye’de gerçekleşmesini engellemeye yönelik uluslararası bir operasyondu. Emperyalistlere bu büyük mega projelerle tokat atmak işte bizim şiarımız. 2015’te bunlar yapılmasın diyenler Gezi’de Vandalizm’e esir oldular. Biz Vandalizm’e esir değil, milletimizin emrinde hizmetkâr olmaya geldik” dedi.

‘HASTA OLSAM TEDAVİ OLURDUM’

Akbaşoğlu’nun sözlerinin ardından Atay sataşma gerekçesiyle yeniden kürsüye çıktı. Konuşmasında bir tespit yapıldığını söyleyen Atay, “Ben “Kansersiniz.” desem bu kadar alınmazdınız, hubris sendromunu hepiniz biliyor olmalısınız ki bayağı zorunuza gitti; problem değil. Başkan vekilinizin söylediği gibi hasta olsam bunu kabul eder, şahsen tedavi olmayı tercih ederim. Bence bu önerimi dikkate alın” dedi. AKP Grup Başkanvekilin gösterdiği fotoğraflara değinen Atay, “Sürekli burada çıkıp köprü fotoğrafları göstermeniz aslında hükûmetinizin çok da bir şey yapmadığını gösteriyor. Bu sizin göreviniz zaten. Siz bize köprü yaparken lütufta bulunmuyorsunuz açıkçası. O yüzden bence naçizane önerimizi dikkate alın, çok uzun süre iktidarda kalmak ne yazık ki böyle şeylere sebep olabiliyor. Bir gidip görünmenizde yarar var” dedi

"TİP’li Atay’dan AKP''ye ''Hubris sendromu'' uyarısı" haberi, 19 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan TİP’li Atay’dan AKP''ye ''Hubris sendromu'' uyarısı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TİP’li Atay’dan AKP''ye ''Hubris sendromu'' uyarısı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:35 Borcunu Ödemeyen Şahıs Mezarı Başında Provokatif Eylemde Bulundu
  2. 12:34 Altın Sahipleri Dikkat! Uzmanlardan Korkutan Uyarı: O Seviyeye Hazır Olun!
  3. 12:34 İstanbul'da M5 Metro Hattında Mecburi Bakım: İETT Otobüsleri Ring Servisi Sağlayacak!
  4. 12:33 Yeneroğlu'ndan AYM yorumu geldi: İktidarın mahkeme üzerindeki baskısı sona ermeli
  5. 12:31 Çin'de Gemi Kazası: 11 Mürettebatlı Gemide Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
  6. 12:30 Motorine büyük indirim geliyor! 25 Nisan'da fiyatlara yansıyacak
  7. 12:27 Perakende Devi İflas Başvurusunda Bulundu
  8. 12:17 Devlet erkanı Anıtkabir'de: 23 Nisan töreninde sadece tek bir lider görüldü
  9. 12:10 Yıllardır ağızları tatlandırıyordu! Resmen iflas etti
  10. 12:08 Sattığınız aracı birkaç ay sonra yerine koyamayacaksınız! Fiyatlar yükseliyor
  11. 12:06 Otomobil fiyatları düşüyor! Tesla ve TOGG'dan sonra rekabet başladı
  12. 11:59 İran Dışişleri Bakanı AB'nin İran'a Yaptırımlarını Eleştirdi
  13. 11:56 Malezya Deniz Kuvvetleri'nde Helikopter Kazası: 10 Asker Hayatını Kaybetti
  14. 11:42 ABD Üniversitelerinde Filistin Protestolarında Onlarca Öğrenci Gözaltına Alındı
  15. 11:40 Fatih Altaylı: THY’de genel müdür maaşı aylık 1 milyon 400 bin TL
  16. 11:39 Hava Durumu: Yer Yer Sağanaklarla Bulutlu, Sıcaklıklar Artıyor
  17. 11:36 Maliye IBAN Tahsilatlarını Denetliyor: Vergi Kaçağına Karşı Önlem
  18. 11:29 Ünlü oyuncu Reha Özcan’dan uyarı: Sosyal medyadan seslendi, itibar etmeyin dedi
  19. 11:28 Almanya-Çin Casusluk Krizi: Berlin ve Pekin Arasındaki Gerilim Tırmanıyor
  20. 11:27 Altın Fiyatlarında Son Dakika Gelişmeler! İslam Memiş'ten Tarihi Uyarı: Almalı mı, Satmalı mı?
Politika Haberleri