TürkAkım Projesi Töreni’nde ortak açıklama

TürkAkım Projesi Töreni’nde ortak açıklama

TürkAkım Projesi Töreni’nde ortak açıklama AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “TürkAkım Projesi Deniz Bölümünün Tamamlanması Töreni”nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘TürkAkım Projesi Deniz Bölümünün Tamamlanması Töreni”nde açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

TürkAkım Rus dostlarımızla beraber büyük emek harcadığımız tarihi nitelikte bir projedir. TürkAkım ikili ilişkiler ve bölge jeopolitiği açısından tarihi bir projedir. İnşallah 2019 yılında yapılacak testlerin ardından faaliyete geçecektir. Buradan gelecek gazın en az yarısını Avrupa’ya göndermeyi planlıyoruz.

ÖNEMLİ RAKAM

Sektörün çıtasını daha yukarı taşıdığımızı düşünüyorum. Burada önemli olan enerji projelerinin ekonomik olarak hayata geçirilebilir olmasıdır. Devletin kendi vatandaşlarına hizmet vermelerinin önüne geçecek baskıların hiç kimseye faydası olmayacaktır. Bizim için Rusya güvenilir bir dost ve önemli bir doğal gaz tedarikçisidir. Türkiye Rusya’dan 1987 yılından bu yana toplam 387 milyar metreküplük doğal gaz alımı gerçekleştirdi. Bu çok önemli bir rakam.

Değerli misafirler Rusya ile iş birliğimiz çok geniş bir yelpazede ilerliyor. Birbirlerini tamamlayan ekonomiler olmaktan faydalanarak ikili ticaretimizi genişletiyoruz: Hedefimiz 100 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşmaktır. Karşılıklı yatırımlar Akkuyu hariç 10’ar milyar doların üzerindedir. 2019 yılını karşılıklı kültür ve turizm yılı olarak kutlayacağız.

RUSYA DEVLET BAŞKANI AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin açıklamalarda bulundu. Putİn açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Bazı konularda mutlulukla ayrıntılara gireceğim. 100 milyar dolarlık bir ticaret hacminden bahsetti. Çin ile bu rakama ulaştık. Türkiye ile de bunu yapmamız mümkün. Bugün çok önemli bir törene katılıyoruz. Bu proje Türkiye ve Rusya arasındaki iş birliğini gösteriyor. Bu projeye adını Sayın Erdoğan verdi. İki sene içerisinde projenin en zor kısmı tamamlandı. Çok büyük bir emek ve çalışma gerçekleştirdik.

En ileri ve çevre dostu teknolojiyi kullanıyoruz. Projenin tamamı 2019 yılında tamamlanacaktır. Rusya doğal gaz sevkiyatı bakımından güvenilir bir tedarikçidir. Yeni boru hattı da Karadeniz bölgesi ve Türkiye genelinde ekonominin gelişmesi açısından önemli bir proje olacaktır. Emeği geçen uzmanlara, mühendislere, çalışanlara şükranlarımı sunmak istiyorum. Sayın Erdoğan’a gösterdiği cesaret ve siyasi irade için teşekkür etmek istiyorum.

"TürkAkım Projesi Töreni’nde ortak açıklama" haberi, 19 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan TürkAkım Projesi Töreni’nde ortak açıklama haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TürkAkım Projesi Töreni’nde ortak açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:29 Karabaş Otu Balı: Doğal ve Etkili Bir Sağlık Destekleyicisi
  2. 12:25 Rusya, Uzayın Barışçıl Kullanımını Sağlamayı Hedefleyen Karar Tasarısını Veto Etti
  3. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  4. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  5. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  6. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  7. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  8. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
  9. 12:07 Türkiye Bal İhracatında Güç Gösteriyor: Yılın İlk Çeyreğinde 8 Milyon Dolar Gelir
  10. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  11. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  12. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  13. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  14. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  15. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  16. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  17. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  18. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  19. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  20. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
Politika Haberleri