Yıldırım: Başkanlık için başka formüllerimiz de var!

Yıldırım: Başkanlık için başka formüllerimiz de var!

Yıldırım: Başkanlık için başka formüllerimiz... Başbakan olduktan sonra ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapan Binali Yıldırım, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldi. Binali Yıldırım ve Mustafa Akıncı, yaptıkları görüşmenin...

Başbakan olduktan sonra ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapan Binali Yıldırım, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldi. Binali Yıldırım ve Mustafa Akıncı, yaptıkları görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı ve soruları yanıtladı. Başbakan Binali Yıldırım, Başkanlık sistemi ile ilgili bir soru üzerine, “Başkanlık dahil olmak üzere seçenekler gündemimizdedir. Başka formüllerimiz de mutlaka var onlar devreye girecek'' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ile ortak basın toplantısı düzenleyen Mustafa Akıncı, Türkiye’yi popülist yatırım yapmakla eleştirdi. Başbakan Binali Yıldırım ise, yöneltilen eleştiriyle ilgili olarak, “Popülist yaklaşımdan neyi kast ettiniz anlayamadım ama Türkiye'deki son 15 yıllık AKP iktidarında popülizm yerine milletin kalkınması, refahı için çalışmalar yapılmıştır. KKTC ile Türkiye arasındaki ilişkiler menfaat ilişkisi değildir'' dedi.

Yıldırım, “Bu ilişkiler, KKTC'nin geleceğe olan yolculuğunda ekonomik olarak, siyasi olarak güçlü bir şekilde hazır olması olası çözümde iki tarafın eşit, adil temsil edildiği bir federatif yapıya yönelik hazırlıklarını yapmasıdır. Biz her alanda bir dayanışma içindeyiz'' diye konuştu.

Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

“Kuzey Kıbrıs her zaman adil ve inisiyatif alan taraf olmuş. Kalıcı çözüm, yalnızca 6 başlıktan ibaret değil. Kalıcı çözüm eşitliğe ve geleneğe inançla mümkün olabilir. Tarafların birbirlerini ortak olarak görüp, birlikte yaşama bağlı olduğu unutulmamalıdır.

Garantör ülke olarak Türkiye, bu güzel adada yaşayan iki halkın arasında siyasi bir çözümün önümüzdeki bir yıl içinde ulaşılabileceğine inanmaktadır. Çözüm her iki tarafa da yarayacak ve adanın gerçek potansiyelini ortaya çıkaracaktır.

Türkiye'de ne olacaksa Kuzey Kıbrıs'ta da olacak. Gerek altyapı gerek diğer şeyler Türkiye'nin kabiliyetinde olan her şeyi bugüne kadar yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Türkiye her şart altında Kıbrıs Türkü'nün yanında olacaktır. Adada huzur ve istikrarın yerleşmesi, refahın arttırılması yönünde kararlı çalışmalara devam edeceğini, Kıbrıs Türk halkının, halkının selametinin sağlanmasını yönünde ahdi ve tarihi sorumluluklarını yerine getirmeye devam edeceğimizi belirtiyorum.''

“BAŞKA FORMÜLLERİMİZ DE MUTLAKA VAR''

Başkanlık dahil olmak üzere seçenekler gündemimizdedir. Yeni ve herkesin bende varım dediği bir anayasa için gayret göstereceğiz. Başka formüllerimiz de mutlaka var onlar devreye girecek.

Eğer biz ahitletmişse, yan yana karar vermişsek o zaman bu detaylara takılmamak lazım. Biçimsel konularla uğraşmaya kalkarsak kalıcı bir çözümü tabiatıyla elde etmemiz mümkün olmaz. İcabında Rum yönetimi başkanı sayın Cumhurbaşkanı ile görüşebilir, bizimle görüşebilir. Bunlar da bu konuda tarafların samimiyeti açısından dünyaya güzel bir mesaj olur diye düşünüyorum.

Türkiye’nin terörle mücadelesinde bütün dostlarımızın yanımızda olmasını bekliyoruz. Biz söylediğimiz bir şey var. PKK bir terör örgütüdür, PYD gibi unsurların da PKK’nın değişik isimlerdeki devamı olduğu konusunda dostlarımız biraz ağırdan alıyorlar. Bu olaylar bile Türkiye’de güvenlik kuvvetlerinin PKK tarafından nasıl şehit edildiğini gösteriyor. Suriye ve Irak’ta terör karşı mücadele adı altında bu silahları temin ediyorlar. Bu bizim kabul ettiğimiz bir şey değil. Tezimizi doğrulayan bir gelişmedir.

“HERHANGİ BİR SIKINTI YOK''

Türkiye'deki son 15 yıllık Ak Parti iktidarında popülizm yerine milletin kalkınması, refahı için çalışmalar yapılmıştır. KKTC ile Türkiye arasındaki ilişkiler menfaat ilişkisi değildir. Bu ilişkiler, KKTC'nin geleceğe olan yolculuğunda ekonomik olarak, siyasi olarak güçlü bir şekilde hazır olması olası çözümde iki tarafın eşit, adil temsil edildiği bir federatif yapıya yönelik hazırlıklarını yapmasıdır. Biz her alanda bir dayanışma içindeyiz. Ciddi projeler yaptık, bundan sonra yapmaya devam edeceğiz. Yeni bir eylem planımız var önümüzdeki 3 yıl için. KKTC'de yapılan projelerin birçoğu güney tarafta yok. Yollarıyla, havaalanıyla ve su projesi dünyada bir ilktir. Akdeniz'i aşarak KKTC'ye suyun getirilmesi ve verimli topraklarının suyla buluşturulması bizim için her şeyin üstünde bir hedeftir ve gerçekleşti. Dağıtım çalışmaları yapılıyor. Söylenenlere aldırış etmeyin, herhangi bir sıkıntımız yok.

"Yıldırım: Başkanlık için başka formüllerimiz de var!" haberi, 01 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yıldırım: Başkanlık için başka formüllerimiz de var! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yıldırım: Başkanlık için başka formüllerimiz de var! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  2. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  3. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  4. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  5. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  6. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  7. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  8. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  9. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  10. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  11. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  12. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  13. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  14. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  15. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  16. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  17. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  18. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  19. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  20. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
Politika Haberleri