Putin yeminini etti: 5. 'Putin dönemi' başladı

Putin yeminini etti: 5. 'Putin dönemi' başladı

Putin yeminini etti: 5. 'Putin dönemi' başladı Mart ayında Rusya'da gerçekleşen devlet başkanlığı seçiminden galip çıkan Vladimir Putin, Kremlin Sarayı'nda yapılan törende yemin ederek 5. dönem devlet başkanlığı görevine resmen başladı.

Kremlin Sarayı'nda düzenlenen yemin töreni, 15-17 Mart tarihleri arasında yapılan devlet başkanlığı seçimlerini %87.28 oy oranıyla kazanan Vladimir Putin'in göreve başlamasını kutladı. Törende, Müslüman liderler ve yabancı diplomatlar da bulunuyordu. 2,600 davetli, salona alkışlarla giren Putin'i izledi. Putin, 6 yıllık yeni dönemi için Anayasa'ya el koyarak yemin etti ve yurttaşların hak ve özgürlüklerine saygı göstereceğini, Anayasa'ya uyacağını ve koruyacağını, devletin egemenliğini ve bağımsızlığını, güvenliğini ve bütünlüğünü koruyacağını, halka sadakatle hizmet edeceğini taahhüt etti. Putin'in yemin etmesinin ardından Kremlin bahçesinde top atışları yapıldı.

RUS HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ

Rusya Devlet Başkanı Putin, yemin töreninin ardından yaptığı konuşmada, Ukrayna'dan ilhak edilen bölgelerdeki seçmenlere de atıfta bulunarak kendisine destek veren tüm Rus halkına teşekkür etti.

Putin, "Devlet başkanlığı görevini üstlendiğim bu önemli anlarda, ülkemizin tüm bölgelerindeki Rusya vatandaşlarına, anavatanla birlikte olma hakkını savunan tarihi topraklarımızın sakinlerine içtenlikle teşekkür etmek istiyorum. Kahramanlarımızın, özel askeri operasyona katılanların, vatan için savaşan her insanın önünde saygıyla eğiliyorum. Verdiğiniz güven ve destek için teşekkür ediyorum," ifadelerini kullandı.

"BATILI ÜLKELERLE DİYALOĞU REDDETMİYORUZ"

Konuşmasında Batılı ülkelere de mesaj verdi. Batı'ya diyalog kapılarının açık olduğunu ifade eden Putin, "Rusya'yı güvenilir ve dürüst bir ortak olarak gören tüm ülkelerle iyi ilişkileri güçlendirmeye açık olduk ve olacağız. Bunlar gerçekten de küresel çoğunluğu oluşturuyor. Batılı ülkelerle diyaloğu reddetmiyoruz. Tercih onların. Rusya'nın gelişmesini engellemeye çalışmaya, saldırganlık politikasını sürdürmeye, ülkemiz üzerinde senelerdir durmayan baskıya devam mı edecekler, yoksa iş birliği ve barışa giden yolu mu arayacaklar?" şeklinde konuştu.

Müttefikleriyle birlikte hareket etmeye devam edeceklerini de vurgulayan Putin, "Avrasya entegrasyonundaki ortaklarımız ve diğer egemen kalkınma merkezleriyle birlikte çok kutuplu bir dünya düzeninin oluşturulması, aynı zamanda eşit ve bölünmez bir güvenlik sistemi için çalışmaya devam edeceğiz," ifadelerini ekledi. 

Yemin töreninin ardından Kremlin Sarayı bahçesinde bekleyen Devlet Başkanlığı Muhafız Alayı'nı selamlayan Putin, ardından kendisi için düzenlenen geçit törenini izledi. Yaklaşık bir saat süren törenin ardından Putin, Kremlin'deki çalışma ofisine geçti.

VLADİMİR PUTİN KİMDİR?

Vladimir Putin, 7 Ekim 1952'de SSCB döneminde bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak Sankt-Peterburg kentinde doğdu.

Hukuk alanında Leningrad Devlet Üniversitesi'nden 1975 yılında mezun olan Putin, yüksek lisansını ekonomi üzerine yaptı. Mezuniyetinden sonra Sovyetler Birliği'nin gizli istihbarat servisi KGB'ye katıldı ve bir süre Almanya'da görev yaptıktan sonra Leningrad'a dönerek üniversitede yönetim görevlerine başladı.

Putin, 2000 yılında yapılan seçimlerde %52.94 oy alarak devlet başkanı seçildi. 2004'te %71.31 oy alarak yeniden seçilen Putin, 2008'de başbakanlığa geçti. 2012'de %63.6 oy alarak tekrar devlet başkanı oldu ve 2018'deki seçimlerde %76.7 oy alarak devlet başkanlığı koltuğuna yeniden oturdu.

Putin, 7 Mayıs 2030'a kadar 6 yıl daha devlet başkanlığı görevini sürdürecek.

"Putin yeminini etti: 5. 'Putin dönemi' başladı" haberi, 07 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Putin yeminini etti: 5. 'Putin dönemi' başladı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Putin yeminini etti: 5. 'Putin dönemi' başladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:24 Dünya Arı Günü: Arılar ve Tozlayıcılar İçin Koruma Çağrısı
  2. 16:20 Buğday Üretiminde Artış: Türkiye'de Tarım Sektörüne Olumlu Yansımalar
  3. 16:17 Son dakika haberi! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşımakta olan helikopter kaza yaptı!
  4. 16:14 Google'ın Yeni Yapay Zeka Özelliği: Dolandırıcılık Uyarısı mı, Gizlilik Endişesi mi?
  5. 16:12 Ronaldo, 25 maçlık yenilmezlik serisini sürdüren Kürt boksörü tebrik etti
  6. 16:07 Slovakya Başbakanı Fico'nun Sağlık Durumu Hakkında Yeni Açıklamalar
  7. 16:00 Adana Merkezli Sahte Altın Operasyonunda 13 Şüpheliden 10'u Tutuklandı
  8. 15:57 Endonezya'da İbu Dağı'nda Meydana Gelen Volkanik Patlama: 7 Kasaba Tahliye Edildi
  9. 15:54 Beşiktaş, Süper Lig'de Mourinho Bombasını Patlatıyor!
  10. 15:48 Antalya Finike'de Kreş Sahibinin Çocuklara Şiddet Uyguladığı Görüntüler Ortaya Çıktı
  11. 15:45 Batman'da İki Katlı Evden 20 Ton Çöp Çıkarıldı
  12. 15:24 İsrail, 3 bin yardım tırının Gazze'ye ulaşmasını engelledi
  13. 15:22 Kızılcık Şerbeti'nin bir oyuncusu daha skandalla gündeme geldi!
  14. 15:16 Kredi kartı kullanıcılarına kötü haber: Yeni düzenleme yolda!
  15. 15:16 Altın fiyatlarında düşüş mü yaşanıyor? 19 Mayıs altın tutarları
  16. 15:16 Uzmanlar, Google'ın telefon dinleme özelliğine tepki gösterdi: "Son derece tehlikeli"
  17. 15:05 Altını çöpe atıyoruz! Evlerimizde var ama değerini anlamıyoruz
  18. 14:54 Gazze'deki Çatışmalarda İsrail Askerlerinin Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor
  19. 14:50 Borsada yatırımcı sayısında yeni bir rekor kırıldı
  20. 14:50 Kredi kartı kullananlar için önemli bir uyarı geldi!
Dünya Haberleri