Reza'nın para gönderdiği iki takım hangisi?

Reza'nın para gönderdiği iki takım hangisi?

Reza'nın para gönderdiği iki takım hangisi? Reza Zarrab'ın Trabzonspor’a 3 milyon Avro’ya yakın yardımda bulunduğu biliniyor. Trabzonspor’a yakın kaynaklar, “Ankara’daki hatırlı bir kişinin ricası olmasa bu para gelmezdi'' demişti. Zarrab’ın Zafer Çağlayan aracılığıyla...

Reza Zarrab'ın Trabzonspor’a 3 milyon Avro’ya yakın yardımda bulunduğu biliniyor. Trabzonspor’a yakın kaynaklar, “Ankara’daki hatırlı bir kişinin ricası olmasa bu para gelmezdi'' demişti. Zarrab’ın Zafer Çağlayan aracılığıyla ilişkisinin olduğu 3. takımın ise Mersin İdman Yurdu olduğu öne sürülüyor.

Cumhuriyet'ten Arif Kızılyalın'ın haberine göre, ABD’li savcı Bharara’nın yürüttüğü Reza Zarrab soruşturmasında, Türkiye’den 2 ve daha fazla futbol takımının adının geçtiği iddiaları spor dünyasında şok etkisi yarattı.

17-25 Aralık süreci sonrası Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Arena’dan 1.2 milyon TL nakit para karşılığı loca alan Reza Zarrab’ın, bir dönem para Trabzonspor’a para yardımı yapması da, “Bharara’nın listesindeki kulüpler Trabzon mu?'' sorusunu akla getirdi. Zarrabı’ın sahibi bulunduğu Royal Denizcilik üzerinden Trabzonspor’a 3 milyon Avro’ya yakın yardımda bulunduğu da biliniyor.

Kim aracı oldu?

Zarrab’ın Trabzonspor’a önce kayıt dışı, ardından da makbuz ve teberru yolu ile destek olmasının arkasında ise önemli bir ismin bulunduğu biliniyor.

Trabzonspor’a yakın kaynaklar, “Zarrab bu parayı verdiğini TV’de kabul etti ve kulübün sponsoruyum dedi. Ama Ankara’daki hatırlı bir kişinin ricası olmasa bu para Trabzon’a gelmezdi'' dediler.

Ankara’da eski bir Karadenizli bakanın oğlunun araya girmesiyle Zarrab, o günün kuru ile yaklaşık 10 milyon TL’yi, Bordo- Mavili kulübe makbuz karşılığı göndermişti.

Reza Zarrab’ın ilişkisinin olduğu 3. takımın ise şu sıralar PTT 1. lige düşen Mersin İdman Yurdu olduğu öne sürülüyor. O dönemlerin gözde bakanı ve 17- 25 Aralık Bakanları’ndan Zafer Çağlayan aracalığı ile Reza Zarrab’ın, hem Mersin İdman Yurdu’na, hem de Mersin’deki Akdeniz Oyunları için çeşitli destekler sağladığı belirtilmişti.

Cumhuriyet yazmıştı

Cumhuriyet 2015 yılı içinde Reza Zarrab’ın spora olan ''yardımları’nı gündeme getirmişti. 2 Temmuz tarihli nüshada, “Reza Zarrabı’ın futbol mer''AK’ı'' başlıklı yazıda Trabzonspor’a olan desteğini gündeme getiren Cumhuriyet, 20 Temmuz tarihli sayısındaki özel haberinde de Fenerbahçe’nin, Reza Zarrab’a loca satmadığını ve Aziz Yıldırım yönetiminin bu konuda taviz vermediğini okurlarıyla paylaşmıştı.

Zarrab: Sponsorum

17-25 Aralık süreci sonrası futbola olan ilgisi ile gündeme gelen Reza Zarrab, katıldığı bir TV programında, bu merakı doğrulamış “Trabzonspor’un resmi sponsoruyum. O yüzden o karede yer alıyorum. Şirketim Trabzonspor’un resmi sponsorudur'' demişti.

"Reza'nın para gönderdiği iki takım hangisi?" haberi, 26 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Reza'nın para gönderdiği iki takım hangisi? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Reza'nın para gönderdiği iki takım hangisi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Spor Haberleri