RTÜK, 2019'da yandaşlara çalıştı

RTÜK, 2019'da yandaşlara çalıştı

RTÜK, 2019'da yandaşlara çalıştı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) son bir yılda yandaş kanallara tüm şikayet ve ihlallere karşın ceza vermediği ortaya çıktı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) son bir yılda yandaş kanallara tüm şikayet ve ihlallere karşın ceza vermediği ortaya çıktı.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) son bir yılda yandaş kanallara tüm ihlallere karşın ceza vermediği ortaya çıktı. CHP kontenjanından RTÜK’e seçilen İlhan Taşcı, kurumun bir yılda aldığı kararları ortaya koyan bir rapor hazırladı. Rapora göre, 2019 yılında başta kadınlara yönelik olmak üzere dizilerdeki şiddet görüntüleri şikayet edilen konular arasında ilk sırayı aldı. En çok ceza alan yayınlar arasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun eleştirdiği dizilerin bulunması dikkati çekti.

Rapora göre, yıl boyunca bin 431 yaptırım uygulayan RTÜK’ün cezalarının yüzde 79.32’sine denk düşen bin 135’i para cezalarından oluştu. 128 program durdurma cezası, 106 geçici yayın durdurma cezası veren RTÜK, 62 yayının da lisansının iptalini kararlaştırdı. Yaptırımların yüzde 94.55’i televizyon yayınlarına uygulandı.

YANDAŞA CEZA YOK

Taşçı’nın raporuna göre, yandaş kanallara yönelik şikayetler cezasız kaldı. RTÜK, 24 TV'de CHP milletvekili Ali Şeker’e yönelik “p...venk” küfrünü eleştiri sınırları içinde değerlendirerek yaptırım uygulamadı. ATV’de yayınlanan Esra Erol programında en fazla şikayete konu olan dört bölüm tek raporda değerlendirilerek aklandı. Beyaz TV’nin “Beyaz Futbol” programında sunucunun “G.t lalesi” küfrü de oylama sonucunda “ihlal yok” kararı ile cezasız bırakıldı. AKİT TV’nin Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’na katılanlara yönelik hakaretlerine karşın RTÜK toplantısında önce “ihlal yok” kararı verilip, toplantı bittikten sonra bazı üyelerin itirazı üzerine yeniden toplanan kurul “zorunlu” olarak “ kez yayın durdurma cezası verdi. A Haber’de yayınlanan “Canan Barlas ile Gündem” programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaretler şikayet edilmesine karşın Üst Kurul’da AKP’li üyelerin oy çokluğu ile “ihlal yok” kararı ile görmezden gelindi.

‘BAHANESİ OLAMAZ’

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, iktidara yakınlığı ile bilinen kanallara ceza verilmemesini eleştirdi. RTÜK’te kanallar arasında ayrımcılık yapılmaması gerektiğini dile getiren Taşcı, “Herkes görüyor, duyuyor, rahatsız oluyor, tepki gösteriyor bir tek RTÜK harekete geçmiyor. RTÜK sadece performans ilaçları, kıl tüy dökücü satışlarıyla ilgileniyor. Elbette bununla da ilgilenecek ama bu yayınlar RTÜK’ün ana akım medyada olup bitenlere göz kapaması, kulak tıkamasının bahanesi olmamalıdır, olamaz. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gelen şikayetlerle ilgili yayıncının kim olduğuna bakmadan raporları hazırlatmalı, hazır olanları da Üst Kurul gündemine taşımalıdır. Diğer türlü görevini yapmamış olur ki bunun da hukuki sonuçları olur” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel'in açıklamasına göre ise RTÜK, 2019 yılında 12 kanal, bir radyo ve 23 yayına toplam 3 milyon 854 bin 476 liralık para cezası uyguladı. Birçok televizyon ve radyo kanalına iktidara yönelik eleştirileri nedeniyle ceza kesildi.

"RTÜK, 2019'da yandaşlara çalıştı" haberi, 31 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Medya kategorisi altında bulunan RTÜK, 2019'da yandaşlara çalıştı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. RTÜK, 2019'da yandaşlara çalıştı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:42 Türkiye'de Kart Kullanımı Hızla Yükseliyor: 2023 BKM Verileri
  2. 18:30 30 Mart günlük burç yorumları!
  3. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  4. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  5. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  6. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  7. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  8. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  9. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  10. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  11. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  12. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  13. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  14. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  15. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  16. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  17. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  18. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  19. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  20. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
Otomotiv Haberleri