RTÜK’ten Netflix’e teşekkür: 18 yaş üstü…

RTÜK’ten Netflix’e teşekkür: 18 yaş üstü…

RTÜK’ten Netflix’e teşekkür: 18 yaş üstü… Netflix’in Türkiye’deki kullanıcılarına yönelik olan “ebeveyn kontrollerini güçlendirme” kararı yürürlüğe koyuldu ve PIN kodu uygulamasına geçildi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ise Netflix’in bu bu kararını...

Netflix’in Türkiye’deki kullanıcılarına yönelik olan “ebeveyn kontrollerini güçlendirme” kararı yürürlüğe koyuldu ve PIN kodu uygulamasına geçildi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ise Netflix’in bu bu kararını uygulamasına yönelik teşekkürde bulundu.

Netflix, Türkiye’deki yayınlarında ebeveyn kontrollerini güçlendirme kararı alarak, PIN kodu ile koruma uygulamasına geçtiğini duyurdu.

Kararın ardından, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan açıklamada, uygulamanın diğer benzer platformlara da örnek olması gerektiğini belirtti.

RTÜK'ten yapılan açıklamada, isteğe bağlı yayıncılık alanında lisanslama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Süreç içinde yerli ve yabancı yayın platformlarıyla sıkı diyalog süreci başlatıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Milli ve manevi değerlerimiz başta olmak üzere aileyi önceleyen hassasiyetlerimizi muhataplarımıza titizlikle aktardık. Yaptığımız çalışmaların özgürlükleri kısıtlamayı değil, bilhassa kayıt dışı olan bu alanı düzenleyerek herkesin özgürlüğünü sağlamayı amaçladığını anlattık. Bu kapsamda isteğe bağlı yayıncılık yapan platformların yöneticileriyle yaptığımız görüşmelerde pek çok noktada hemfikir olduğumuzu görmek bizleri ziyadesiyle memnun etti."

Açıklamada, Türkiye'nin milli güvenliği ile genel ahlaka aykırı, çocukların ruhsal ve fiziksel gelişimlerine olumsuz etki edebilecek yayın içeriklerine dair gösterilen tavrı aynı hassasiyetle karşılayan yayıncılara teşekkür edilerek, şu bilgilere yer verildi:

"İsteğe bağlı yayıncılık alanının en büyüklerinden olan uluslararası bir platformun sistemine ebeveyn kontrolü getirmesi tam da bizim istediğimiz bir uygulamadır. Kendilerini aldıkları karardan dolayı kutluyoruz. 18 yaş üstü yayınlarda zorunlu PIN uygulamasına geçilmesi önemlidir ve diğer benzer platformlar için de örnek olmalıdır. Artık ebeveynler anılan yayınlarda çocuklarının kontrolünü daha etkin olarak sağlayabilecektir. Bu karar açık kapı iletişim politikamızın neticesidir."

Netflix yetkilileriyle yürütülen dirsek temasının olumlu sonuçlar vermesinden son derece mutlu olunduğu ifade edilen açıklamada, "Bundan sonra da aynı yapıcı üslupla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnternetin özgürlük alanı olduğunu bilen RTÜK, aziz milletimizin talep ve beklentilerini yerine getirme konusunda ivedilikle önlemlerini almaya devam edecektir." değerlendirmesinde bulunuldu.

"RTÜK’ten Netflix’e teşekkür: 18 yaş üstü…" haberi, 03 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan RTÜK’ten Netflix’e teşekkür: 18 yaş üstü… haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. RTÜK’ten Netflix’e teşekkür: 18 yaş üstü… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 08 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:19 Maradona'nın Altın Top Ödülü: Efsanevi Performansı Satışta!
  2. 19:13 Göztepe'nin Sportif Direktörü Ivan Mance: Süper Lig'de Güçlü Bir Takım Kuracağız
  3. 19:12 Pratik Tost Makinesi Waffle Tarifi: Hızlı ve Lezzet Dolu Atıştırmalık Deneyimi
  4. 19:03 Türk Somonu: Trabzon'un İhracat Rekorlarındaki Yıldızı
  5. 18:58 Beşiktaş Yönetiminden Di Maria İddialarına Net Yanıt: "Samet Aybaba Listesinde Yok"
  6. 18:51 Çöl tozları etkisini bu kez güçlü gösterecek: O bölge için alarm verildi!
  7. 18:49 OGM memur ve mühendis alımı! Hatay, Bolu, Balıkesir…
  8. 18:47 ALES sonuçları açıklandı!
  9. 18:45 Ne etli ekmek ne biberli: Malatya'nın ünlü ekmeği coğrafi tescil aldı!
  10. 18:44 Bankada parası olanlar dikkat: Mevduat faizi düşüyor!
  11. 18:42 Emekliler dikkat: Kök maaşınızın temmuz ayında ne kadar olacağı belli oldu!
  12. 18:40 Hukuk fakültesi mezunları hakkında yeni karar çıktı: Bunu yapamayan avukat olamayacak!
  13. 18:38 Yarın İstanbul'da hava durumu: 9 Mayıs 2024 Perşembe
  14. 18:36 Show TV'nin Kızılcık Şerbeti'nde veda mı var? Alınan son karar!
  15. 18:35 Asgari ücretliye kötü haber: Maaşınızdan 3 bin TL gitti!
  16. 18:32 Elazığspor’a bir destek mesajı da Kurtlar Vadisi'nin unutulmaz karakteri Çakır'dan!!
  17. 18:24 Olay kadın göstermeye doyamadı! Eda Taşpınar'dan olay pozlar!
  18. 18:17 Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KDV Açıklaması: Oranlarda Değişiklik Yok!
  19. 18:14 Hayranları çok ama çok üzülecek! Ünlü müzisyen adını değiştiriyor!
  20. 18:08 Saba Tümer: "Bir yıl boyunca aşk orucu tuttum" dedi! Sosyal Medya Yıkıldı!
Yaşam Haberleri