Saadet Partisi’nden Kanal İstanbul teklifi: 'Hesaplasınlar...'

Saadet Partisi’nden Kanal İstanbul teklifi: 'Hesaplasınlar...'

Saadet Partisi’nden Kanal İstanbul teklifi: ... Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, iktidara "Ranttan dolayı vazgeçemiyorlarsa kendilerine bir teklif sunmak istiyorum.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, iktidara "Ranttan dolayı vazgeçemiyorlarsa kendilerine bir teklif sunmak istiyorum. Hesaplasınlar, ne kadar kazanacaklarsa biz millet olarak onlara bunu verelim” teklifinde bulundu.

Saadet İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, hükümetin Kanal İstanbul projesi için peş peşe yaptığı açıklamalara tepki gösteren Sevim, “Bu kadar lüzumsuz bir şeye gerek var mı” diyerek iktidara seslendi.

‘VAZGEÇMEMELERİNİN SEBEBİ RANT’

Sevim Kanal İstanbul projesi için, “Bu proje kendilerinin de ifade ettiği gibi çılgın bir proje. Akıl işi değil” dedi. Bu konuda hükümete uyarılarda bulunan Sevim, “Bununla ilgili bir çok uyarı yapıldı. Nüfus artacak, ekoloji değişecek. Kanal İstanbul yapılırsa 500 bin nüfus artacak deniliyor ama bence burayı 500 bin nüfusla bırakmazlar. Orada bir rant hesabı olduğunu düşünüyoruz. Kanal İstanbul’dan vazgeçememelerinin sebebi rant. Bu ranttan dolayı vazgeçemiyorlarsa ben kendilerine bir teklif sunmak istiyorum. Hesaplasınlar, ne kadar kazanacaklarsa biz millet olarak onlara bunu verelim. Kanal İstanbul’u başımıza bela etmesinler. Bu kadar lüzumsuz bir şeye gerek var mı? İşsizliğin bu kadar arttığı bir dönemde buna neden gerek duyuyorlar? Kanal İstanbul’un ülkeye büyük bir yük getireceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

BOYKOT ÇAĞRISI

Sevim, Çin’de Uygur Türkleri’ne yapılanlar hakkında da konuştu. İYİ Parti, CHP ve HDP’nin Meclis’te Uygur Türkleri ile verdikleri önergenin AK Parti ve MHP tarafından reddedilmesine tepki gösteren Sevim şunları söyledi: “Meclis’te muhalefet partilerinin Uygur Türkleri ile verdiği önergenin reddedilmesi kabul edilemez. Milletin aklıyla alay ediyorlar. Çin’e boykot çağrısı yapıyoruz. Meclis’te bu konuda yeterli çalışmalar yapılmadı. Bu saatten sonra da yürütüleceğini düşünmüyorum. Bu Meclis’ten bir şey çıkmaz. Meclis’in artık hiçbir anlamı kalmadı. Formaliteden ibaret. Hiçbir yetkisi yok. Bu çok vahim bir süreç.”

‘ASGARİ ÜCRET 3 BİN 430 LİRA OLMALI’

TÜİK’in açıkladığı işsizlik rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Sevim, asgari ücretin de en az 3 bin 430 lira olması gerektiğini söyledi: “Deniz esasında her yönüyle bitti. Her dört gençten biri işsiz. Şu anda 10 milyona yakın bir işsiz insan sayısı var. 8 milyona yakın asgari ücretle sürünenler var. 2019’de Diyanet’in açıkladığı fitre miktarı 23 lira. Bu fitre bir insanın bir gün içerisinde iki öğünle karnını doyurması demek. 4 kişilik bir aile hesapladığımızda 90 lira ediyor. 90 lira üzerinde hesapladığımızda 2 bin 720 lira para demek. Asgari ücretin bu yıl 3 bin 430 lira olması gerekiyor. Hükümet bu konuda üzerine düşen görevi yapmıyor. İsrafı engellesinler. Yolsuzlukları engellesinler. Bunlar engellenirse sorun kalmaz.”

"Saadet Partisi’nden Kanal İstanbul teklifi: 'Hesaplasınlar...'" haberi, 20 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Saadet Partisi’nden Kanal İstanbul teklifi: 'Hesaplasınlar...' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saadet Partisi’nden Kanal İstanbul teklifi: 'Hesaplasınlar...' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  2. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  3. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  4. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  5. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  6. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  7. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
  8. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
  9. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  10. 20:51 İmamoğlu, Erdoğan'a yönelik "haddini bilecek" diyerek seslendi: "O iş bitti kardeş"
  11. 20:48 Moskova'daki Crocus City Hall'da Gerçekleşen Terör Saldırısı İçin ABD Rusya'yı Uyardığını Belirtti!
  12. 20:46 Birleşmiş Milletler: "Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı."
  13. 20:41 Edirne'de Jandarma Operasyonu: FETÖ ve PKK-KCK Üyeleri Yakalandı
  14. 20:22 ABD, IŞİD saldırısından önce Rusya'ya uyarı gönderdi
  15. 20:22 İpek Kıraç, bir haftada elde ettiği 174 milyon dolarlık gelirle Türkiye'nin en zengin kadını oldu
  16. 20:22 Altın sahiplerini endişelendiren uyarı: 200 lira düşüş yolda!
  17. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  18. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  19. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  20. 19:20 Ekonomistler uyarıyor: Seçim sonrası dolar kurunda tsunami riski!
Politika Haberleri