Sağlık Bakanı Koca’dan koronavirüs açıklaması!

Sağlık Bakanı Koca’dan koronavirüs açıklaması!

Sağlık Bakanı Koca’dan koronavirüs açıklaması! Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Koca, "Bugüne kadar farklı...

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Koca, "Bugüne kadar farklı illerden şüpheli görünen 68 kişiden numune alınarak analiz edildi. Şu ana kadar Türkiye'de kesin olarak koronavirüs tanısı alan herhangi bir hastamız olmadı. Eğer olursa tüm hazırlıklarımızın tamam olduğunu ifade etmek istiyorum" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Koronavirüs Bilim Kurulu Bakan Koca başkanlığında bir araya geldi.

Bakan Koca toplantı sonrasında, yeni tip koronavirüs hakkında bakanlığın aldığı tedbirlerle ilgili açıklama yaptı.

Koca, "Çin'den gelen yolcuları uçaktan inişte termal kameralarla tarıyoruz. Şu ana kadar 11 bin yolcu tarandı, şüpheli bir yolcuya rastlanmadı."diye konuştu.

Bakan Koca'nın açıklamasından satır başları şöyle:

23 ülkede toplam 9 bin 810 vaka görüldü. Hayatını kaybeden vakaların büyük çoğunluğu bizim risk grubu dediğimiz kronik hastalığı olan 65 yaş üstü ve bağışıklığı düşük kişilerdi. Dünyanın büyük kısmı bu virüsü tehdit olarak algılamadan önce biz Türkiye olarak tedbirlerimizi adım adım harekete geçirdik.

VAKALARIN YÜZDE 99'U ÇİN'DE

31 Ocak saat 09.30 itibarıyla dünya genelinde 23 ülkede 9 bin 810 koronavirüs vakası görüldü. Bu sayının yüzde 99'u Çin'de. Çin'den gelen tüm uçuşlar için bulaşıcı hastalık kontrol önlemlerini devreye soktuk. Çin'den gelen yolcuları uçaktan inişte termal kameralarla tarıyoruz.

Şu ana kadar 11 bin yolcu tarandı ve herhangi bir şüpheli yolcuya rastlanmadı. Havalimanlarımızda 24 saat sağlık personeli bulunuyor. Tüm personelimiz olası bir vaka durumunda yapması gerekenler hakkında bilgilendirildi. Çin'e seyahat etmiş Çin'den ülkemize gelip şikayeti olanlar varsa tedbir amaçlı gözetim altına alıp gerekeni yapıyoruz.

"ŞÜPHELİ 68 KİŞİDEN NUMUNE ALINDI"

Bugüne kadar farklı illerden şüpheli görünen 68 kişiden numune alınarak analiz edildi. Şu ana kadar Türkiye'de kesin olarak koronavirüs tanısı alan herhangi bir hastamız olmadı. Eğer olursa tüm hazırlıklarımızın tamam olduğunu ifade etmek istiyorum.

THY sorumlu bir adım atarak 9 Şubat'a kadar Çin uçuşlarını durdurdu. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık bırakmamaya da kararlıyız. Bugüne kadar binlerce vatandaşımızı ülkemize getirdiğimizi biliyorsunuz. Vuhan kentinde ikamet eden ve hiçbir şekilde hastalık şüphesi olmayan vatandaşlarımız var. Biz tamamen sağlıklı olan vatandaşlarımızı bırakarak onları riske atamayız. Harekete geçip gerekli diplomatik girişimlerin tamamlanması ardından muhtemelen önümüzdeki birkaç saat içinde TSK'ya ait A400M tipi uçağı ambulans uçağa dönüştürerek vatandaşlarımızı getirmek istiyoruz.

ÇİN'DEN GETİRİLEN VATANDAŞLAR 14 GÜN GÖZETİM ALTINDA OLACAK

Şu saatlerde hareket etmesini düşündüğümüz uçakta 21 enfeksiyon uzmanı hocamız da hazır halde bulunacak. 7 Azeri, 7 Gürcü ve 1 Arnavut vatandaşı da sağlık kontrolleri ardından uçağa alınacak. Yolcuları özel izolasyonla getiriyoruz. Sağlık ekibimiz her yolcu için gerekli tetkikleri yapacak. Uçak indiğinde de ekiplerimiz dahil olmak üzere 14 gün gözlem altında tutulacak. Özellikle bu vatandaşlarımızı ve diğer vatandaşları ayrı şu an kullanılmayan kullanmadığımız bir hastaneyi tekrar kullanır hale getirdik ve bu hastane daha sonra da hasta takibi için tekrar kullanılmayacak bir hastanemiz. Bu nedenle de herhangi bir hastamızla teması olmayan bir süreç olacak.

"İLK GÜNDEN İTİBAREN DENETİMLERİ SIKI OLARAK UYGULADIK"

Çin'den gelen yük gemileri olabiliyor. Tüm gemilerin tabi olduğu sıkı önlemlerle gerekli önlemleri aldığımızı söylemek istiyorum. Koronavirüs tehdidi sürdüğü müddetçe bundan sonraki süreçte sizler aracılığı ile düzenli bilgilendirmeler ve bilim kurulumuzun aldığı kararları şeffaf şekilde bu süreci götürerek bu açıklamaları yapmayı düşünüyoruz. Adana'da gözetim altında bulunan 2 vakamız vardı. Sonuçlar çıktı negatif olduğunu söyleyebilirim. 70 gözetim altına aldığımız vakamız oldu. pozitif olan bir vakamız olmadı. Neden hiç çıkmadı sorulabilir çünkü biz özellikle ilk günden itibaren denetimleri sıkı olarak uyguladık. Çok hassas bir şekilde konuya yaklaştığımız için numune aldığımız hasta sayısı fazlaydı.

ÇİN'DEN GELEN YOLCULAR HANGİ HASTANEDE KALACAK?

Toplantıyı takip eden basın mensupları, Bakan Koca'ya "Gelen yolcular hangi hastanede gözetim altında tutulacak?" diye sordu. Koca, "Hastanemiz belli. Oraya bir yoğunlaşmanın olmasını istemediğimizden söylemedik. Ama yarın söyleyeceğiz. Boşaltılan kullanılmayan hastane alt yapısı olarak hiç bir eksiği olmayan bir hastane olduğunu ifade etmek istiyorum" şeklinde yanıt verdi.

"Sağlık Bakanı Koca’dan koronavirüs açıklaması!" haberi, 31 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Sağlık Bakanı Koca’dan koronavirüs açıklaması! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sağlık Bakanı Koca’dan koronavirüs açıklaması! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
    2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
    3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
    4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
    5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
    6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
    7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
    8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
    9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
    10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
    11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
    12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
    13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
    14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
    15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
    16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
    17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
    18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
    19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
    20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
    Haberleri