Ankara''nın hava karnesi ve havası en kirli semti açıklandı: Sınır 254 kez aşıldı

Ankara''nın hava karnesi ve havası en kirli semti açıklandı: Sınır 254 kez aşıldı

Ankara''nın hava karnesi ve havası en kirli ... Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Ankara''nın hava kirliliği raporunu ve havası en kirli semtini açıklarken, rapor Meclis gündemine taşındı.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Ankara'nın hava kirliliği karnesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması talebiyle Meclis'e bir soru önergesi verdi.

Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şubesi'nin Ankara’nın hava kalitesi karnesi açıkladığını belirten Hakverdi, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığının resmi ölçüm istasyonlarının verilerine göre 2018 yılında hava kirliliği ile ilgili sınır değer Ankara'da 254 defa aşıldı" ifadelerini kullandı.

Oda'nın verilerini paylaşan Hakverdi, "Partikül Madde kirleticisine ait uyarı eşiği 2018 yılında 31 defa aşılmıştır. Ağustos hariç yılın bütün aylarında çeşitli oranlarda hava kirliliği yaşanmıştır. 2018'de en fazla kirlilik Mart ayında yaşanmıştır. Sınır değer Mart 2018'de 71 defa aşılmıştır. Ankara'nın havası en kirli olan semti Sıhhiye'dir. Sıhhiye'yi Keçiören ve Kayaş izlemektedir" dedi.

Uzmanların özellikle PM10 kirleticisinin kanser başka olmak üzere pek çok hastalığa yol açtığına özellikle vurgu yaptığını hatırlatan Hakverdi, "Buna karşın Ankaralıların soluduğu havada sınırların üzerindeki miktarlarda bulunan PM10 kirleticisinin kimyasal bileşimi kamuoyundan gizlenmektedir" ifadelerini kullandı.

Hakverdi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle şu soruları gündeme getirdi:

Hava kalitesi değerlendirme ve yönetimi yönetmeliğine göre “uyarı eşiği” aşıldığında yapılması zorunlu olan kamuoyu bilgilendirme, uyarı, ikaz ve açıklamaları Ankara halkına neden yapılmamıştır? 

Ankaralıların soluduğu havada sınırların üzerindeki miktarlarda bulunan PM10 kirleticisinin kimyasal bileşimi nedir? Bu bilgi kamuoyundan neden gizlenmektedir?

PM10 kirleticisinin kimyasal bileşimini açıklamayan, halkın sağlığını hiçe sayan, keyfi davranan yetkililer hakkında idari ve adli soruşturma açılacak mıdır?

Doğalgaz tesisatı olmasına rağmen alım gücü olmadığı için kömür kullanan hanelere kömür yerine belirlenen miktarda doğalgaz yardımı yapmayı ve tesisatı olmayan hanelere doğalgaz tesisatını ve aboneliğini ücretsiz olarak temin etmeyi düşünüyor musunuz? 

Ankara’da hava kirliliği yıllardır neden önlenememektedir, sebepleri nelerdir? Bu konuda hangi ciddi önlemler alınacaktır? 

"Ankara''nın hava karnesi ve havası en kirli semti açıklandı: Sınır 254 kez aşıldı" haberi, 22 Ocak 2019 tarihinde yazılmıştır. 22 Ocak 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Ankara''nın hava karnesi ve havası en kirli semti açıklandı: Sınır 254 kez aşıldı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ankara''nın hava karnesi ve havası en kirli semti açıklandı: Sınır 254 kez aşıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Sağlık Haberleri