Canan Karatay: Yüzde bin 500 kanıtlandı kanser yapıyor

Canan Karatay: Yüzde bin 500 kanıtlandı kanser yapıyor

Canan Karatay: Yüzde bin 500 kanıtlandı kans... Canan Karatay, "Tarım ilaçları zehirdir, bu ilaçların kanser yaptığı yüzde bin 500 kanıtlanmıştır. Yapmaz diye çıkıp itiraz etmesinler" dedi.

Kurtlu meyve yemek gerektiğini söyleyen Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Çünkü bütün meyvelerin üstü ilaç ve kimyasal dolu, tarım ilaçları zehirdir. Trans yağ olur ve sizi kanser yapar. Tarım ilaçlarının kanser yaptığı yüzde bin 500 kanıtlanmıştır. Yapmaz diye çıkıp itiraz etmesinler"ifadelerini kullandı.

EMZİREN ANNELERE PALM YAĞI UYARISI

Emziren annelerin palm yağını kullandıktan sonra yağın sütle çocuğa geçerek kanser yapma riski olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay, "Anne sütünden geçerse çocuk kanser olur tabi, çünkü trans yağlar vücuda girdiği zaman sağlıklı yağların kullanımını engelliyor, kanser yaptığı biliniyor. Girdiği miktara bağlı, minik çocuklara palm yağı anneden de geçerse çok kullanıldığı zaman hemen yapar diyemeyiz ama ileride cips yiyorlar, gençler kilo alıyor, göğüslerinin büyümesi bunu gösteriyor" diye konuştu.

PALM YAĞI İŞLEM GÖRÜNCE KANSER SEBEBİ

Palm yağının palmiye ağacının meyvesinin çekirdeği veya et kısmından çıkartılan bitkisel bir yağ olduğunu belirten Prof. Dr. Karatay, "Bu rafine olduğunda yani işlem gördüğünde, kızartmaya girdiğinde, ısıl işlem gördüğünde, basınç olduğunda bozulur trans yağ olur. Trans yağlar kanserojendir, kalp krizi, Alzheimer ve kanser sebebidir" ifadelerini kullandı.

ANNELER İŞLENMİŞ OLAN AMBALAJLI GIDALARDAN UZAK DURSUN

Palm yağının endüstride her alanda kullanıldığını aktaran Prof. Dr. Karatay, "Bütün kozmetik ürünlerinde, şampuan ve sabunlarda kullanılıyor. Biz bilerek veya bilmeyerek bunu vücudumuza soktuğumuz zaman tehlikelidir. Anneler işlenmiş olan ambalajlı gıda yememeye çalışmalıdır. Her zaman söylüyorum, doğal soğuk sıkım, virjin yani bozulmamış zeytinyağı çok önemli, anneler onları yerse çocuklar da çok sağlıklı olur, kanser de olmaz" dedi.

KARACİĞERİ YAĞLANDIRIYOR

Palm yağının kilo aldırdığını aktaran Prof. Dr. Karatay, "Çünkü karaciğeri yağlandırıyor, beyni bozuyor. Bozuk yağ olduğu için tehlikeli, şeker hastalığı,kanser yapıyor. Bütün kronik, dejeneratif hastalıkların karaciğer yağlanması, pankreas yağlanması bunların hepsini yapıyor" diye konuştu.

"BABALAR DA BESLENMEYE DİKKAT EDECEK"

Sadece annelerin değil babaların da beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini altını çizen Prof. Dr. Karatay, "Trans yağ yerse baba spermleri, hormonol dengeyi bozuyor,testosteronu düşürüyor, kilo da olduğu zaman bilin ki babalarda östrojen fazlalığı oluşuyor" ifadelerini kullandı.

EN TEHLİKELİ YAĞ RİVİERA ZEYTİNYAĞI

Riviera zeytinyağının en tehlikeli yağ olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karatay, "Bilerek kızartmalarda kullanılıyor. Riviera zeytinyağı işlem gördüğü için en tehlikeli yağdır. Aynı şekilde palm yağı da işlem gördüğü için kanserojendir. Riviera zeytinyağı da işlem gördüğü için kanserojendir. İşlenmiş, pakete girmiş gıdaları kullanmayacaksınız. Pazara da gitseniz seçici olacaksınız. Pazarda da her şeyin doğal olduğunu sanmıyorum, açıktalar ama üstleri ilaçlı olabilir" dedi.

"Canan Karatay: Yüzde bin 500 kanıtlandı kanser yapıyor" haberi, 18 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 18 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Canan Karatay: Yüzde bin 500 kanıtlandı kanser yapıyor haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Canan Karatay: Yüzde bin 500 kanıtlandı kanser yapıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:55 Sağlık ve Güzellikte Zeytin Yaprağının Sırrı
  2. 10:52 Nevşin Mengü'den "Kızılcık Şerbeti" yorumu: Kadınlar, İslamcı erkeklerin önüne atıyor kendini
  3. 10:49 Et fiyatlarıyla ilgili tarih verildi: 2-3 yıl daha cep yakacak
  4. 10:49 Deprem mi oldu, nerede deprem oldu?
  5. 10:44 Mansur Yavaş, Ankara'da son anket sonuçlarını açıkladı
  6. 10:42 Fenerbahçe’nin Trabzon’daki Faciası:Acun Ilıcalı sessiz kalmadı!
  7. 10:40 AK Partililer okullara gitmeye başladı: Öğretmen ve velilerden oy istediler
  8. 10:38 MHP'li vekil: "Gücümüz olsa vallahi gider İsrail'e müdahale ederiz.."
  9. 10:35 Beşiktaş'ta devrim gibi karar! Sezon sonunda büyük değişiklik kapıda!
  10. 10:35 CarrefourSA, Migros, ŞOK'ta fırsat yağmuru! Koli koli al, %35 Kazan!
  11. 10:33 Karar yazarı Akif Beki: Gözünüz aydın, yeni vergi artışlarınız yolda
  12. 10:31 BluTV’nin Prens Dizisi İkinci Sezonuyla Geri Dönüyor,2.Sezon Afişi Yayınlandı!
  13. 10:27 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 47 ilaç, geri ödeme listesine alındı
  14. 10:23 Beşiktaş'tan Cenk Tosun ve Salih Uçan kararı
  15. 10:20 Gerçek mi, Yapay Zeka mı? YouTube Şimdi Şeffaflık Sağlıyor!
  16. 10:19 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Az bir şey kırmızı et fiyatlarında bir artış oldu
  17. 09:50 Yurt çamaşırhanesinde ilişkiye 8 milyonluk şantaj
  18. 09:47 Ali Yerlikaya: İki suç örgütü çökertildi, 25 şüpheli yakalandı
  19. 09:45 Prens William ile İlişkisi Olduğu İddia Edilen Rose Hanbury Gündemde!
  20. 09:42 Kadın muhtar adayının ofisine 4 gün içinde ikinci saldırı
Sağlık Haberleri