Kriz hastanelerde çalışanları vurdu: Yemekler kaldırıldı

Kriz hastanelerde çalışanları vurdu: Yemekler kaldırıldı

Kriz hastanelerde çalışanları vurdu: Yemekle... Ekonomik krizin sağlık sistemine etkileri nedeni ile kamu hastanelerinde görev yapan binlerce sağlık çalışanına döner sermaye katkı paylarının ödenmediği, bazı hastanelerde de stajyer öğrencilerin yemeklerinin de kaldırıldığını belirtildi.

Ekonomik kriz öne sürülerek bazı hastanelerde stajyerlerin yemekleri kaldırıldı. Cumhuriyet'in haberine göre Genel Sağlık İş Sendikası Başkanı Zekiye Bacaksız, “Çökmekte olan sağlık sistemi için acil çözümler gerekmektedir. Alınacak önlemler konusunda geç kalınması durumunda sağlık hizmetlerinde ciddi aksamalar yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Yurttaşın sağlığı için hizmet veren sağlık çalışanları bir de açlık ile sınav vermektedir” diyerek gelinen noktayı özetledi.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARI EZİLMEKTE'

Bacaksız, dövizdeki yükseliş nedeniyle ithal tıbbi teknolojik ürün ve ilaçların temininde ilerleyen günlerde ciddi sıkıntılar yaşanabileceği konusunda hükümeti uyardıklarını anımsatarak, bu ekim ayıyla ekonomik krizin, sağlık sisteminde kendini gösterdiği vurgulandı. 
Geçen günlerde Ordu Devlet Hastanesi’nde kalp damar cerrahi ameliyatlarında, acil durumlar dışında ameliyat yapılmamasının istenmesi yaşanan sıkıntının yalnızca yazıya dökülmüş bir örneği olduğunu kaydeden Bacaksız, “İthal edilen tıbbi teknoloji, tıbbi sarf ve ilaçların fiyatlarındaki artış nedeniyle kamu hastanelerinde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bazı kamu hastanelerinde ithal tıbbi teknolojik ürünlerin temin edilememesi nedeniyle ameliyatlar durma noktasında gelmiştir” dedi. Kamu hastanelerinin en büyük kaynağının döner sermaye geliri olduğunu anımsatan Bacaksız “Hastane giderlerindeki (personel ödemeleri - bakanlık katkı payları-bakım onarım maliyetleri-tıbbi cihaz, malzeme ve ilaç alımları gibi) artış yüzünden  döner sermaye sistemi tıkanma noktasına gelmiştir. Kamu hastaneleri, sağlık çalışanına döner sermaye katkı paylarını ödeyemez hale gelldi. Hak ettikleri döner sermaye katkı paylarını alamayan, düşük sabit ücrete mahkûm edilen sağlık çalışanları, ekonomik kriz altında ezilmekte” dedi.

'CİDDİ AKSAMALAR KAÇINILMAZ'

Ekonomik nedenlerde 1 Ekim’den itibaren bazı kamu hastanelerinde staj yapan sağlık meslek lisesi, sağlık meslek yüksekokulu ve tıp öğrencilerine yemek verilmediğini iddia eden Bacaksız, “Şehir merkezilerinin uzağında yer alan hastanelerde staj yapan öğrenciler, kendi imkânları dâhilinde de yemeğe ulaşamamakta, açlık ile sınav vermektedir. Bugün ekonomik kriz ‘işletme mantığı’ ile hareket eden hastaneleri de vurdu. Önlemler konusunda geç kalınması durumunda sağlık hizmetlerinde ciddi aksamalar yaşanması kaçınılmaz olacak” diye konuştu.

"Kriz hastanelerde çalışanları vurdu: Yemekler kaldırıldı" haberi, 06 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 06 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Kriz hastanelerde çalışanları vurdu: Yemekler kaldırıldı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kriz hastanelerde çalışanları vurdu: Yemekler kaldırıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  2. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  3. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  4. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  5. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  6. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  7. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  8. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  9. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  10. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  11. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  12. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  13. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  14. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  15. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  16. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  17. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  18. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  19. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  20. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
Sağlık Haberleri