AKP'li adayın yeğeni Saadet Partili müşahitleri öldürdü!

AKP'li adayın yeğeni Saadet Partili müşahitleri öldürdü!

AKP'li adayın yeğeni Saadet Partili müşahitl... Malatya'nın Pötürge ilçesinde AKP'li adayın yeğeni Saadet Partili müşahitleri öldürdü. Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde de muhtarlığa aday olan 2 kişi ve yakınları arasında sopaların ve bıçakların kullanıldığı...

Malatya'nın Pötürge ilçesinde AKP'li adayın yeğeni Saadet Partili müşahitleri öldürdü. Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde de muhtarlığa aday olan 2 kişi ve yakınları arasında sopaların ve bıçakların kullanıldığı kavga çıktı. Kavgada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

Olay, saat 10.30 sıralarında Pütürge ilçesinin Bölünmez Mahallesinde meydana geldi. AKP Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük'ün akrabaları oldukları belirtilen iki üç kişi yaşlı bir vatandaşı oy kullanmak için getirdiği ancak kendilerinin de oy kullanma işlemi sırasında eşlik etmek istedikleri belirtildi. Saadet Partisi sandık görevlisi ve müşahidi olarak görev yapan Hasan Aktaş ile İlyas Aktaş usulün böyle olmadığını sandık görevlilerinin eşlik edebileceklerini söyledi. Bunun üzerine Sülük'ün akrabaları ile sandık görevlileri arasında gerginlik yaşandı.

Sülük'ün babası ve iki yeğeni oldukları öğrenilen Kadir, Ömer ve Hacı Sülük, çıkardıkları tabanca ile Saadet Partili sandık görevlilerini öldürdü. Ayrıca Ali Aktaş isimli vatandaşın da yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Silahlı kişilerin seçim alanına girebilmesi de olayın bir başka dikkat çeken boyutu oldu.

Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığı'nın konuya ilişkin olarak saat 13.00'da açıklama yapacağı kaydedildi.

'YERİN DİBİNE BATSIN'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Temel Karamollaoğlu'nun sosyal medyadan durumu tepki gösterdin "Malatya Pütürge'de AK Parti adayının yeğeninin saldırısı sonucu biri sandık görevlisi diğeri müşahit iki partilimiz vefat etmiştir. Yaşanan olay basit bir husumet değil, sandık başında açık oy kullandırılmak istenmiş ve bu duruma itiraz eden müşahitlerimiz katledilmiştir. Alacağınız birkaç fazla oy yerin dibine batsın."

1302 numaralı sandıkta oyunu kullanan CHP'li Veli Ağbaba, sabah saatlerinde Pütürge’de 2 kişinin öldüğü haberi ile üzüldüklerini belirterek, şunları söyledi:

"HİÇBİR MAKAM BİR CANIN KAYBEDİLMESİNİN KARŞILIĞI OLAMAZ"

“Maalesef 2 yurttaşımız seçimler nedeniyle bir tartışma sonucu öldürülüyor. Hiçbir belediye başkanı, neresi olursa olsun, hiçbir makam bir canın kaybedilmesinin karşılığı olamaz. Hele hele 2 kardeşimizin, 2 insanımızın hayatını kaybetmesi çok üzücü. Hiçbir belediye başkanlığı 2 kardeşimizin canına mal olmasına değmez. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Umarım bir daha yaşanmaz.

Herkesin sağduyulu olması gerekiyor, herkesin sakin olması gerekiyor. Sonuçta seçimler geçiyor, seçimlerden sonra Türkiye’de yeniden bir hayat var. Hepimiz, hep birlikte, hangi siyasi partiden olursak olalım, kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşları olarak birlikte yaşamaya devam edeceğiz.”

Oy kullanım alanında güvenlik güçlerinin haber vermesiyle okula gelen takviye ekiplerin müdahalesi ile sonlandırılan kavgada, tabancayı ateşleyen bir kişi gözaltına alınırken, yaşamını yitirenlerin cenazeleri ise morga kaldırıldı. Yaşananların ardından güvenlik güçlerince okul ve mahallede güvenlik önlemleri artırıldı.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde muhtarlığa aday olan 2 kişi ve yakınları arasında sopaların ve bıçakların kullanıldığı kavga çıktı. Kavgada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

AKP'DEN AÇIKLAMA

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de “Gün siyaset yapma günü değil. Bu polemiğe girmeyeceğiz. Saadet Partisi camiasına baş sağlığı diliyoruz.” dedi.

OY PUSULASINI OKULUN İÇİNDE DAĞITMAK İSTEDİ

Olay, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi 500 Evler semtinde bulunan Evliya Çelebi Ortaokulu'nda yaşandı. 8 adayın yarıştığı Barış Mahallesi'nde muhtar adaylardan biri, oy pusulasını okulun içinde dağıtmak istedi.

SOPALI-BIÇAKLI KAVGADA 2 KİŞİ YARALANDI

Diğer adayın bunu kabul etmemesi üzerine taraflar arasında tartışma yaşandı. Kısa sürede büyüyen tartışma, taşlı, sopalı bıçaklı kavgaya dönüştü. Olayda 2 kişi bıçakla yaralandı.

EKİPLER SEVK EDİLDİ

evredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Öte yandan, Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da olayın yaşandığı Evliye Çelebi Ortaokulu'na gelerek buradaki polislerden bilgi aldı.

Olayla ilgili geniş çapta inceleme başlatıldı.

"AKP'li adayın yeğeni Saadet Partili müşahitleri öldürdü!" haberi, 31 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan AKP'li adayın yeğeni Saadet Partili müşahitleri öldürdü! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'li adayın yeğeni Saadet Partili müşahitleri öldürdü! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Haberleri