Savaş başlıyor iddiası

Savaş başlıyor iddiası

Savaş başlıyor iddiası Hindistan medyası, Pakistan savaş uçakları, Hindistan hava sahasına girmeye çalıştığını duyurdu. Bu gelişmenin ardından kritik bir gelişme yaşandı. Hindistan ordusu, Pakistan askerlerinin Keşmir bölgesindeki kontrol hattındaki...

Hindistan medyası, Pakistan savaş uçakları, Hindistan hava sahasına girmeye çalıştığını duyurdu. Bu gelişmenin ardından kritik bir gelişme yaşandı. Hindistan ordusu, Pakistan askerlerinin Keşmir bölgesindeki kontrol hattındaki Hindistan askerlerine ateş açtığını iddia etti.

Pakistan Ordusu’na ait 2 savaş uçağının, Hindistan hava sahasına girmeye çalıştığı duyuruldu. Pakistan savaş uçakları’nın Hindistan’ın Poonch kentine girmeye çalıştığı, Hindistan savaş uçakları tarafından Cammu Keşmir bölgesi üzerinde engellendiği belirtildi.

Gelen son dakika bilgisine göre, Hindistan ordusu, Pakistan askerlerinin Keşmir bölgesindeki kontrol hattındaki Hindistan askerlerine ateş açtığını iddia etti

KRİZ NASIL BAŞLADI?

Hindistan ile Pakistan arasındaki son gerilim, Keşmir’in Hindistan idaresindeki kısmında 14 Şubat’ta polis teşkilatına bağlı milis gücüne yapılan ve 44 kişinin öldüğü bombalı saldırıyla başlamıştı.

Yeni Delhi yönetimi, saldırıyla ilgili Pakistan’ı suçlamıştı. Saldırıyı kınayan Pakistan ise suçlamayı reddetmişti.

Hindistan, 26 Şubat’ta Keşmir Kontrol Hattı’nın Pakistan tarafında bulunan terör örgütü hedeflerine hava saldırısı düzenlediğini duyurmuştu.

Pakistan da dün sabah, hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Hindistan’a ait iki savaş uçağını düşürdüğünü bildirmişti.

Hindistan, Pakistan’a ait bir savaş uçağını düşürdüğünü açıklarken, İslamabad yönetimi bunu doğrulamamıştı. Pakistan hükümeti ve ordusunun gerilimin tırmanmasını istemedikleri yönündeki açıklamasının ardından gerilim yerini temkinli bekleyişe bırakmıştı. Türkiye, Avrupa Birliği, Almanya, İngiltere, Çin ve Rusya da taraflara itidal telkin etmişti.

HİNDİSTAN’DAN ‘CENEVRE SÖZLEŞMESİ’ ADIMI

Hindistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Pakistan’a, “gözaltındaki Hindistan silahlı kuvvetleri personelinin zarar görmemesini temin etmesinin tavsiye edildiği, pilotun ivedilikle ve sağ salim geri dönüşünün beklendiği” bildirilmişti.

Hindistan, Pakistan’da gözaltına alınan pilotun Cenevre Sözleşmesi çerçevesinde ülkeye getirilmesi için çaba gösteriyor.

Hindistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Vijay Kumar Singh, yaptığı açıklamada, Pakistan Hava Kuvvetleri tarafından düşürülen uçağın pilotunu ülkeye getirme çabalarının sürdüğünü söyledi.

Filo komutanı olduğu belirtilen pilotun “zihinsel olarak güçlü ve özverili bir asker” olduğunu dile getiren Singh, “Cenevre Sözleşmesi çerçevesinde sürdürdüğümüz çabalarla cesur pilotumuzun yakında eve döneceğini umuyoruz.” ifadesini kullandı.

İkinci Dünya Savaşı’nın ardından 1949’da hazırlanan Cenevre Sözleşmesi, savaş sırasında sivillerin korunması ve savaş esirlerine insanca davranılmasını konu alıyor.

“PİLOTU GERİ VERMEYE HAZIRIZ”

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşi, Hindistan’la yaşanan gerilimi azaltmak adına rehin Hint pilotu geri iade edebileceklerini söyledi.

Gelen son dakika bilgisine göre, Pakistan yarın Hindistanlı pilotu iade edeceklerini duyurdu.

Pakistan askerlerince gözaltına alınan pilotun görüntüleri sosyal medya kanallarında yayınlandı. Görüntülerde, bölge halkı ve askerlerin bir dere üzerinde pilotu yakaladıkları; sivillerden bazılarının pilota vurduğu; askerlerin ise pilotu olay yerinden götürmeye çalıştığı görülüyor. Görüntülerde askeri bir noktaya götürülen pilota, Pakistan askerlerinde tıbbi müdahalede bulunulduğu, tedavisinin ardından içecek ikram edildiği görülüyor.

PAKİSTAN BAŞBAKANI, HİNDİSTAN BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞMEYE HAZIR

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Başbakan Imran Khan’ın, Hindistanlı mevkidaşı Narendra Modi ile telefonla görüşüp, barış çağrısı yapmaya hazır olduğunu söyledi.

"Savaş başlıyor iddiası" haberi, 28 Şubat 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Savaş başlıyor iddiası haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Savaş başlıyor iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  2. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  3. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  4. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  5. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  6. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  7. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  8. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  9. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  10. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  11. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  12. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  13. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  14. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  15. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  16. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  17. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  18. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  19. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  20. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
Dünya Haberleri