Seçim sonrası Büyük Birlik Partisi'nde çatlak!

Seçim sonrası Büyük Birlik Partisi'nde çatlak!

Seçim sonrası Büyük Birlik Partisi'nde çatlak! Büyük Birlik Partisi'nde (BBP) mevcut yönetime muhalif olanlardan dikkat çeken bir adım geldi. Büyük Birlik Partisi'nde (BBP) mevcut yönetime muhalif

Büyük Birlik Partisi'nde (BBP) mevcut yönetime muhalif olanlardan dikkat çeken bir adım geldi.

Büyük Birlik Partisi'nde (BBP) mevcut yönetime muhalif olanlardan dikkat çeken bir adım geldi.<>

BBP içindeki muhalif kanat, “Büyük Birlik’te Değişim Vakti” diyerek bir toplantı gerçekleştirirken, toplantıda, "Kurultay'ın toplanması" çağrısında bulunuldu.

'TAHAMMÜL EDİLEMEZ BOYUTLARA ULAŞMIŞTIR'

BBP'li muhalifler, konuyla ilgili olarak bir de açıklama yaparken, "Gelinen durum itibari ile diğer bir çok siyasi partide yaşanan hastalıklı haller bu günlerde Büyük Birlik Partimize de sirayet etmiş, yaşanan olumsuzluklar artık tahammül edilemez boyutlara ulaşmıştır" diye ifade edildi.

Açıklamada, "Teşkilatlar Referandum sürecinde yeterince ikna edilememiş, 24 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri ve en son yaşanan Mahalli seçimlerde süreçler doğru ve şeffaf yönetilememiştir" denilirken, "Merhum Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun kurucu Genel Başkanı olduğu Büyük Birlik Partisi; bu iflah olmaz ‘fevri ve ilkesiz’ tutum ve uygulamalarla çok ciddi tartışmalara, gerilimlere, ötekileştirmelere ve siyasi savrulmalara itilmiştir" diye belirtildi.

Açıklamada, mevcut parti yönetimine de seslenilerek, "Bu samimi çıkışı desteklemeye, davet ediyoruz!" diye ifade edildi.

'SÜREÇLER DOĞRU YÖNETİLEMEMİŞTİR'

BBP'li muhaliflerin açıklaması şu şekilde:

"Her türlü zorluğa inat tam bir inanmışlık ve adanmışlık telakkisi ile çeyrek asırdır davamızı yaşayan ve yaşatan kıymetli dava arkadaşlarımız,

Şehit Muhsin Başkanımızın çok değerli ağabeyi Sayın Yusuf YAZICIOĞLU bey,

Partimizin çok değerli kurucular kurulu üyeleri,

Halen partimizde görev yapan Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri,

Önceki dönemlerde partimizde görev yapmış olan çok değerli;

Genel Başkan Yardımcıları,

Eski İl Başkanları, İlçe Başkanları,

Kadın kollarımızın Çok değerli eski Genel Başkanı,

Kıymetli Alperenler,

Hepinizi saygıyla ve hürmetle selamlıyor “Büyük Birlik’te Değişim Vakti” konulu basın toplantımıza hoş geldiniz diyoruz.

Davasını davamız bilip yoluna revan olduğumuz;

Şehit Liderimizi, Muhsin Başkanımızı başta olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kere daha rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz.

Büyük Türk Milleti, Değerli Dava Arkadaşlarımız ve Kıymetli Basın Mensupları;

Ülkemizde oldukça derin sorunların yaşandığı bir zaman dilimi içerisinde bir seçim dönemini daha geride bıraktık. Alınacak çok önemli dersler olması gerektiğine inandığımız bu seçimlerin; Ülkemiz ve Büyük Türk Milleti için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

Gelinen durum itibari ile diğer bir çok siyasi partide yaşanan hastalıklı haller bu günlerde Büyük Birlik Partimize de sirayet etmiş, yaşanan olumsuzluklar artık tahammül edilemez boyutlara ulaşmıştır.

Teşkilatlar Referandum sürecinde yeterince ikna edilememiş, 24 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri ve en son yaşanan Mahalli seçimlerde süreçler doğru ve şeffaf yönetilememiştir.

Merhum Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun kurucu Genel Başkanı olduğu Büyük Birlik Partisi; bu iflah olmaz ‘fevri ve ilkesiz’ tutum ve uygulamalarla çok ciddi tartışmalara, gerilimlere, ötekileştirmelere ve siyasi savrulmalara itilmiştir.

Tüm bu tartışmalardan sonra bir kucaklaşma, helalleşme beklenirken 24 Haziran sonrasında; ‘bizi aldattı, verdiği sözü tutmadı!.’ gibi serzenişler ile fatura Cumhurbaşkanına çıkarılarak vaziyet kurtarılmaya çalışılmıştır!.

'İLKESİZ, ÇIKARCI, FAYDACI...'

Süreçlerin yaşattığı bu güven bunalımı hareketimizi, umutsuzluğa, savrulma ve nihayet dağılmaya götürmesin diye en demokratik hak olarak dile getirdiğimiz 'Kongre' talebimiz daha o günlerde bir fitne girişimi olarak yansıtılmış ve meşruiyet alanının dışına itilmek istenmiştir.

Sonrasında yine maalesef 31 Mart Mahalli Seçimlerinde de; ölçü, ilke ve siyasi hedefleri doğrultusunda yönetilemeyen partimiz; ‘Cumhur İttifakı’ dışına itilmesine rağmen; ısrarla ‘ittifakın gönüllü uydusu’ konumuna razı bir ‘yönetim zafiyeti ve ezikliği’ ile hareket edilerek teşkilatlarımız ve mensuplarımız rencide edilmiş, hareketimiz kamuoyu nezdinde izahı zor bir itibarsızlığın içine itilmiştir.

Bu zafiyet ciddi tartışmalara, gerilimlere ve sonunda güven bunalımına dönüşmüştür.

Son yıllarda, ‘kuruluş manifestosuna’ aykırı bir “eksen kayması” yaşandığı, “parti içi demokrasinin ”rafa kaldırıldığı, itirazların ihraçlara, göstermelik istişare toplantılarının ise yönlendirme toplantılarına dönüştürüldüğü partimizde ki bu yaşananlar artık ‘tevil edilemez’ hâl almıştır.

Özünde ilkesiz, çıkarcı, faydacı ve çarpık sistem sarmallarına’ karşı, “İlkeli Dürüst Demokratik Siyaset” manifestosu ile yola çıkılan Büyük Birlik Partimiz; maalesef ‘hamaset’ ağırlıklı söylemler ile maskelenerek adeta ‘sisteme uyarım, keyfime bakarım’ konumuna taşınmıştır.

26 yıl boyunca hep birlikte dişimizi tırnağımıza takarak yaşata geldiğimiz, hareketimizin; bir tek mensubunun dahi feda edilmesine rıza gösteremeyeceğimiz gibi, hareketimizin mukadderatını doğru yönetilemeyen süreçlerle birlikte gelişen umutsuzlukların ve güvensizliklerin kadrine de terk edemeyiz.

Yıllardır hepimizin etrafında kenetlene geldiği, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun uğruna canını verdiği millet davasının yegâne temsil noktası olarak gördüğümüz Büyük Birlik Partisinin geleceği Milletin geleceğidir ki, bu itibarla şu anda karşı karşıya kaldığımız güven kaybına ve itibar kaybına seyirci kalamayız.

Çok Değerli Dava Arkadaşlarımız;

Büyük Birlik Partimizin Sayın Genel Başkanını, Başkanlık Divanını, MKYK ve MDK Üyelerini, Genel Kurul Delegelerini, Belediye Başkanlarımızı, İl ve İlçe Başkanı ve Yöneticilerini, partimizin tüm üyelerini, içinde ve dışında olan tüm gönüldaşlarımızı, samimi kardeşlerimizi; tertemiz bir sayfa açarak ‘yeni bir kardeşlik, sağduyu ve dayanışma ruhu’ ile birlikte bu erdemli ‘Çağrımıza ’ sahip çıkmaya ve bütün güçleriyle bu samimi çıkışı desteklemeye, davet ediyoruz!

Milli Mutabakat Çağrımıza bir kere daha atıfta bulunuyor ve ifade etmek istiyoruz ki;

“İnsanlarımız, umut dolu bir çağın eşiğinde başkaları tarafından yapılan bir tarihin akışı içinde sürüklenirken birbirlerine küsme, birbirlerini mahkum etme lüksüne sahip değildirler.

Küfrün, riyanın, ahlaksızlığın başını alıp gittiği, kendi çocuklarımıza bizimkinden daha kötü bir dünya bırakmanın muhtemel göründüğü gezegenimizde Müslümanlar birlik olup geleceklerini kurmak zorundadır.”

Diyor sözlerimizi burada sonlandırıyoruz.

Bir kere daha hepinizi saygıyla ve hürmetle selamlıyor Allah’a emanet ediyoruz."

<>

<>

<>

<>

<>

<>

<>

<>

<>

<>

<>

<>

<>

 
<>

<>

<>

<>

<>

<>

<>

"Seçim sonrası Büyük Birlik Partisi'nde çatlak!" haberi, 21 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Seçim sonrası Büyük Birlik Partisi'nde çatlak! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Seçim sonrası Büyük Birlik Partisi'nde çatlak! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Politika Haberleri