Seyidoğlu’dan trafik magandası Seydioğlu’na ‘taklit’ davası

Seyidoğlu’dan trafik magandası Seydioğlu’na ‘taklit’ davası

Seyidoğlu’dan trafik magandası Seydioğlu’na ... İçinde hamile bir kadının da bulunduğu araca saldıran Seydioğlu Baklava'nın sahipleri Hasan ve Hüseyin Sel mahkeme tarafından tutuklanırken bir hamle de..

İçinde hamile bir kadının da bulunduğu araca saldıran Seydioğlu Baklava'nın sahipleri Hasan ve Hüseyin Sel mahkeme tarafından tutuklanırken bir hamle de Seyidoğlu firmasından geldi. Firma, Seydioğlu Baklava'dan marka değerlerine zarar verdiği gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Seyidoğlu Baklavaları, geçen yılın Şubat ayında şirket isminin benzerini kullanarak şirketin markasına tecavüz ettiği gerekçesiyle şikayetçi olduğu Seydioğlu Baklavaları için yeniden mahkemeye başvurdu. Seyidoğlu baklavaları, Bakırköy 1. Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda süregiden zararın artmaması için ihtiyati tedbir kararı çıkarılması istendi.

Başvuru dilekçesinde şöyle denildi: “Davalının müvekkilin markasına tecavüz ettiği ve davalının marka kullanımıyla haksız rekabet teşkil eden eylemlerde bulunduğunu öne sürmekteyiz. sosyal medya başta olmak üzere yazılı ve görsel medyada geniş yer bulan ve 06.07.2019 tarihinde meydana gelen üzücü bir olay müvekkilin davasının haklılığını ortaya koymaktadır. Davalı şirketin yetkililerinin trafikte seyreden ve hamile bir kadın tarafından sürülen bir arabanın önünü kesmiş, hakaretler ederek sürücünün aracına zarar vermiştir. Olayın görüntülerinin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından söz konusu fiili gerçekleştiren kişilerin davalı SEYDİOĞLU’nun kurucusu ve yetkilileri oldukları anlaşılmıştır.”

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER YANLIŞ FİRMAYA YÖNLENDİRİLDİ

“Davalının markası ile müvekkilin markasının arasında yalnıza bir harf farkının bulunması ve davalının markasını müvekkilin markasına yaklaştırarak kullanması nedeniyle vatandaşlar nezdinde karışıklık oluşmuştur. Olayın sosyal medyada infial yaratması üzerine, tepkilerini göstermek isteyen vatandaşlar müvekkil şirketi defalarca aramış ve tepkilerini müvekkil şirket çalışanlarına yöneltmişlerdir. Müvekkil şirket sosyal medyada hedef gösterilmiş ve ürünlerinin boykot edilmesi istenmiştir. Neticeten müvekkil; ciddi bir itibar kaybına ve telafisi imkânsız zararlara uğramıştır. Tüm bu hususlar –bilirkişi raporu ile de sabit olduğu üzere- davalının müvekkilin markasını taklit etmesi yüzünden meydana gelmiştir.

Bu kapsamda; Sayın Mahkemenizden; Davacının sınai mülkiyet hakkına tecavüz teşkil eden fiillerin önlenmesini ve durdurulmasını, davacının kullanımında olan tabela, broşür, kutu, kıyafet, logo başta olmak üzere tecavüz konusunu oluşturan tüm ürünlere el konulmasını, davalının internet sitesinin erişme engellenmesini sağlamak üzere ihtiyati tedbir kararı verilmesini talep ederiz.”

"Seyidoğlu’dan trafik magandası Seydioğlu’na ‘taklit’ davası" haberi, 09 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Seyidoğlu’dan trafik magandası Seydioğlu’na ‘taklit’ davası haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Seyidoğlu’dan trafik magandası Seydioğlu’na ‘taklit’ davası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
    2. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
    3. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
    4. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
    5. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
    6. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
    7. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
    8. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
    9. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
    10. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
    11. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
    12. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
    13. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
    14. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
    15. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
    16. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
    17. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
    18. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
    19. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
    20. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
    3. Sayfa Haberleri