Sezai Temelli: Ey gazeteciler siz aczin fotoğrafını çekebilir misiniz, çektiniz

Sezai Temelli: Ey gazeteciler siz aczin fotoğrafını çekebilir misiniz, çektiniz

Sezai Temelli: Ey gazeteciler siz aczin foto... HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partisinin grup toplantısında, "Ey gazeteciler siz aczin fotoğrafını çekebilir misiniz, çektiniz. Bu aczin...

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partisinin grup toplantısında, "Ey gazeteciler siz aczin fotoğrafını çekebilir misiniz, çektiniz. Bu aczin fotoğrafını gizlemek için AKP anneleri il binamızın önüne gönderdi. Ve orada tarihin en büyük acz fotoğrafını çektiniz. O kayyumları atayan sözde İçişleri Bakanı HDP il binasının önüne geldi siyaseten tükenmiş hallerinin fotoğrafını verdi" dedi.

Temelli, "Sabah akşam yalan çukuruna dönüşmüş TV’lerde HDP’yi konuşuyorlar. HDP’siz, HDP’yi konuşuyorlar." ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Suriye haritasını göstererek yaptığı açıklamalara Temelli "Cumhurbaşkanı dün Suriye haritasının bir bölümünü çizip aldıkları bölümün üzerine neler yapacaklarını anlatıyor. Cumhurbaşkanı değil sanki emlak ofisi" ifadeleriyle karşılık verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partisinin grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinde Suriye haritasıyla yaptığı ‘güvenli bölge’ açıklamasını eleştirerek “Cumhurbaşkanı dün Suriye haritasının bir bölümünü çizip aldıkları bölümün üzerine neler yapacaklarını anlatıyor. Yok köy yapacakmış, yok bina yapacakmış. Cumhurbaşkanı değil sanki emlak ofisi” dedi.

HDP’nin grup toplantısına yerine kayyum atanan Bedia Özgökçe Ertan ile Ahmet Türk’ün de aralarında olduğu tüm belediye eşbaşkanları katıldı. Kayyumları eleştiren Temelli, “Bu çatı altında yan yana gelerek bize dayatılan bu rejime karşı aslında ne denli güçlü olduğumuzu bir kez daha hep birlikte haykırıyoruz. Adalet ve demokrasi arıyoruz. Hep birlikte mutlaka başaracağız. Erdoğan rejiminin elinde bir tek şiddet kalmıştır” dedi.

Temelli’nin konuşmasından bazı satır başları:

İKTİDAR ŞİDDET ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR:

Siyaset üretemeyen bu iktidar şiddet üretmeye devam ediyor. Zulmünü yaymaya devam ediyor. Yaygın bir siyaset anlayış olarak dayatmaya devam ediyor. 31 Mart seçimlerinde ortaya koyduğumuz bu stratejik hamle toplumun seçeneksiz bırakılmamasına yönelik atılmış güçlü bir adımdır. 31 Mart seçimlerinden ders çıkarması gereken bu iktidar bırakın ders çıkarmayı faşizmi kurumsallaştırma yönünde bu yolda bir adım attı. 19 Ağustosta siyasi darbe gerçekleştirdi. Sandığa tahammülü kalmamış bir iktidar var karşımızda. İstanbul’da aldığı ağır seçim yenilgisinin acısını şimdi partimizden çıkarmaya çalışıyor.

HDP’SİZ HDP’Yİ KONUŞUYORLAR:

Bu kayyum rejimi faşizmdir. O yüzden tüm topluma çağrı yapıyoruz. Kayyum sadece Amed’e, Van’a, Mardin’e atanmadı, tüm Türkiye’ye atandı. Kayyım rejimi seçmenlerin iradesini yok sayan bir anlayıştır. Televizyonlara bakıyorsunuz. Sabah akşam yalan çukuruna dönüşmüş TV’lerde HDP’yi konuşuyorlar. HDP’siz, HDP’yi konuşuyorlar.

Şunu söylüyorlar, kayyumlar çalışıyor, hizmet ortaya koyuyorlar. Hayır, çalışmıyorlar, çalıyorlar. Bütün belgeleriyle ortaya koyduk, kanıtladık. Hiçbir soruşturma söz konusu olmadı. 2016’dan 19 Ağustos’a kadar yapılan talan tüm çıplaklığı ile ortada. Trilyonlarca borç tüm çıplaklığı ile ortadayken soruşturma açmak yerine yeniden alay edercesine 3 büyük kente kayyım atadılar.

EŞBAŞKANLIK SİSTEMİ MOR ÇİZGİMİZDİR:

Bir oldubittiye getirerek yine bir komplo ile Kulp’a, Karayazı’ya kayyum atadılar. Türkiye’nin her yerinde arkadaşlarımız görevlerine dönene kadar mücadeleyi büyüteceğiz, direnişi sürdüreceğiz. Bunu anlamaktan aciz olanlar kadına düşman olanlar kadını çalışma hayatında sosyal yaşamda görmek isteyenler eş başkanlığı adeta bir suç gibi topluma yansıtmaya çalışıyorlar. Eşbaşkanlık sistemi mor çizgimizdir asla vazgeçmeyeceğiz.

ANNELERİ MECLİS’E BEKLİYORUZ:

Ey gazeteciler siz aczin fotoğrafını çekebilir misiniz, çektiniz. Bu aczin fotoğrafını gizlemek için AKP anneleri il binamızın önüne gönderdi. Ve orada tarihin en büyük acz fotoğrafını çektiniz. O kayyumları atayan sözde İçişleri Bakanı HDP il binasının önüne geldi siyaseten tükenmiş hallerinin fotoğrafını verdi. Bu kayyumcı savaştan beslenen bu zihniyet, anneleri kendi siyasi emelleri için kullanma peşindeler. Buradan bütün annelere çağrı yapıyoruz.

Bugün Diyarbakır İl Binası önünde oturan annelere de oraya ulaşamayanlara da Cumartesi Anneleri’ne de Barış Anneleri’ne de, Harbiye Anneleri’ne de sesleniyoruz. Sizi Meclis’e bekliyoruz. 8’indeki grup toplantımıza Şehit Anneleri de dahil olmak üzere hepsini buraya bekliyoruz. Çözümün adresi Meclis’tir. Madem acılarımız ortak o zaman mutlaka ama mutlaka ortak çözümü de birlikte üreteceğiz.

MUHATAPLARI YOK SAYARAK DEMOKRATİK ÇÖZÜM ÜRETEMEZSİNİZ:

Kayyum rejimi adaletsizliktir adaletsizlik üretir. Kendisine bir hukuk lazım onu da bulmuş. Tecrit hukuku. Kayyım rejiminin hukuku tecrit hukukudur. 4 buçuk yıldır bu ülkeye mutlak tecridi dayattılar. 21 yıldır bu ülkede tecrit var, tecrit hukuku yaygınlaştığı her yeri kapladı. Artık hukuk devletinden bahsetmek mümkün değil. Artık anayasal bir devletten bahsetmek mümkün değil. Bir tecrit hukuku, hukuk sitemini çürüttü öldürdü.

Tecrit hukuku sadece Sayın Öcalan ile sınırlı kalmadı. Bu tecrit devam ettiği sürece Türkiye’de adalet adına bir şey yapmamız mümkün değil. Hukukun yolunu gösterdik, adaletin yolunu gösterdik bunun barıştan, çözümden geçtiğini söyledik. Bunun muhatabını gösterdik. Demokratik siyasete düşen masayı var etmektir dedik. Ama masanın muhataplarını yok sayarak bir demokratik çözüm üretemezsiniz. Üretmediğiniz sürece savaş politikalarına mahkum kalırsınız.

İMRALI’DAN BARIŞ MESAJI GELDİ:

200 günlük açlık grevi sonunda sevgili Leyla Güven’in başlattığı ve bütün tutsakların katıldığı açlık grevi sonunda İmralı ile kısmen de olsa görüşmeler başladı. İmralı’dan ne mesaj geldi. Barış geldi. ‘Bir haftada çözerim’ dedi. Bu iradeyi kabul etmeyenleri, görmezden gelenler bir hafta sonra kayyım atadı. Cevapları kayyım oldu işte karşı karşıya olduğumuz zihniyet budur o yüzden bir an önce tecrit sonlandırılmalıdır. Barış adına ne yapılıyorsa demokratik siyaset adına destek olmak gerekiyor.

CUMHURBAŞKANI ANLATTI, ANLATTI, ANLATTI:

Biliyorsunuz mayıs ayıydı yanılmıyorsam, Cumhurbaşkanı çıktı Yargı Reformu Strateji Belgesi açıkladı. Anlattı, anlattı, anlattı. Yalandan kim ölmüş. Sonra bu paket geldi. Pakete baktık tam bir fiyasko. Pakette siyasetçilere özgürlük yok evrensel özgürlük yok. Bu bir reform paketi değil bir göz boyama paketi. Gerçek anlamda bir yargı reformuna ihtiyacımız var. Bu gelen paketle reform filan söz konusu değil bu bir göz boyama gerçek bir reform için HDP’ye kulak vermek lazım. Bir yol temizliğine ihtiyaç var. Bunu yapabilmek içinde TMK’den başlamamız gerekiyor. TMK’den kurtulmadan bu ülkede yargı adına atılacak bir adım yok.

BÖYLE BİR İKTİDAR OLABİLİR Mİ?:

Adalet yoksa hukuk devleti yoksa hukuksuzluk her yeri kaplamışsa iktidar da savaş politikalarında ısrar eder, öyle de oluyor. Bu hukuksuzluk ortamında insanlara şiddet ve savaşı yegane seçenek olarak dayatan bir iktidar anlayışı var. İşte Suriye meselesi buna örnek bir meseledir. Dünkü konuşmasında da Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı sıfatı ile konuşuyor ama bir partinin genel başkanı olarak konuşuyor. Suriye meselesini ele aldı. Daha önce BM’de de konuştu. Orada bir harita gösterdi.

Dünyaya bir harita gösterdi o harita Suriye haritası. Suriye haritasının bir bölümünü çizip aldıkları bölümü üzerine neler yapacaklarını anlatıyor. Cumhurbaşkanı değil sanki emlak ofisi. Yok, köy yapacakmış, yok bina yapacakmış. Tahammülümüz kalmadı diyorlar. Bence tahammülü kalmayan müteahhitler battıkça müteahhitlere alan açmaya çalışan bir devlet. Böyle bir iktidar olabilir mi?

SAVAŞ ÇAĞRILARINI KABUL ETMİYORUZ:

Savaşa karşı çıkmalı, barış istemeliyiz. Suriyeli mültecilerin sorunlarını da hep birlikte çözmeliyiz. Ama Hafız Esad’ın yaptığı gibi Arap kemeri modeli ile değil Suriye’de barışı demokrasiyi inşa ederek buna katkı sağlayarak. Bugün Suriye’de barış ve demokrasi konusunda atılacak adımlar dediğimizde Kuzey Suriye önemli bir örnek ortaya koyuyor. Bunu anlamak yerine sürekli Kuzey Suriye’yi tehdit eden, Kuzey Suriye’deki demokrasi güçlerinin yaptıklarını görmezden gelen, onlara rağmen bir anayasayı var etmeye çalışan bir iktidar Suriye’ye istikrarsızlaştırmak istiyorlar.

Bu savaş çağrılarını kabul etmiyoruz. Meclis başkanına çağrı yapıyorum. Bu kürsülerde savaş çağrılarını yapanlara yer vermeyin, bu kürsülerde savaşla şiddetle arasına mesafe koymayanlara yer vermeyin. Cumhurbaşkanı olsa bile. Bu meclis yurtta sulh cihanda sulh anlayışı üzerine yükselmiş bir meclistir. Bu meclis 1910’ların İttihatçı anlayışına reddiyedir.

"Sezai Temelli: Ey gazeteciler siz aczin fotoğrafını çekebilir misiniz, çektiniz" haberi, 02 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Sezai Temelli: Ey gazeteciler siz aczin fotoğrafını çekebilir misiniz, çektiniz haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sezai Temelli: Ey gazeteciler siz aczin fotoğrafını çekebilir misiniz, çektiniz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  2. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  3. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  4. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  5. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  6. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  7. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  8. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  9. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  10. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  11. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  12. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  13. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  14. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  15. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  16. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  17. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  18. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  19. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  20. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
Politika Haberleri